LAT ĆIR

Искуства усвојитеља

Нова шанса за срећу

Прелепа жућкаста женка у типу риџбека пронађена је као усамљен, напуштен пас, чији претходни власници нису више желели да се брину о њој. Она је у прихватилишту добила име Лили и од самог почетка била је веома весео, мазан и послушан пас, тражећи само љубав заузврат.

Случајни сусрет који је променио све

Дуги низ година, пси из градских прихватилишта Ветерине Београд са нестрпљењем ишчекују акције удомљавања, које се одржавају током целе године. На овим догађајима, бројне шапице проналазе своје срећне домове, добијају нови почетак и шансу за живот испуњен љубављу.

Донина пустоловина у новом дому

Као што многе приче о напуштеним псима почињу, тако је и Донина – на улицама Београда, ова прелепа женка нашла се препуштена самој себи, онда када је својим првим власницима досадила. Ипак, много је савесних и добрих људи који једва чекају да отворе своје срце и пруже уточиште онима којима је то најпотребније.

Необично пријатељство два љубимца

Једногодишња женка у типу ,,кане корсо“, прелепа Блу, у прихватилиште у Раковици стигла је као веома уплашен, интровертан пас, који се веома лоше снашао у ситуацији која га је задесила, али...

Аскина прича

Прелепа женка, мешанац са крупним очима и жућкастом длаком, пре годину дана напуштена је од стране свог првог и јединог власника.

Срећко – најсрећнији пас на свету

Прича о црном штенету са белим шапицама почиње још у августу 2022. године, када га је екипа ЈКП ,,Ветерина Београд“ пронашла одбаченог на улици у Београду, заједно са својим братом и сестром.

Одбачено штене канарског пса пронашло свој дом у Сремчици

О томе да је одговорно власништво од кључног значаја за смањење проблема напуштених паса, али и да хуманост у људима није сасвим изгубљена, говори и ова прича. Екипа ЈКП ,,Ветерина Београд“ изашла је на локацију по пријави забринутих грађана, где је затекла две женке канарског пса, одбачене у кутији, а старе само неколико недеља.

БУБИЦА – ЛЕК ЗА СВЕ

„Када је пре 8 година стигла као штене код нас у прихватилиште у Земуну, ниједног тренутка нисам помислила да ћемо наставити живот заједно годинама касније.“

Из ковид амбуланте у топли дом

Јесен, почетак новембра 2020. године, године у којој се појавио нови вирус и потпуно окренуо планету наглавачке. Двомесечна маца је напољу, сама, повређена. У потрази да јој неко помогне, завршава у једној Ковид амбуланти на Бановом Брду. Као да је знала да тамо раде људи чији је животни позив помагање болеснима, повређенима.... Иако је била велика гужва и велики број Ковид пацијената, нашли су времена и за повређену мацу. На позив запослених у тој амбуланти, Хитна помоћ за животиње је дошла и покупила повређену животињу.

Јаза - пас који је имао среће

Пас: Јаза

Власник: Снежана Илић, ветеринарски техничар

Мачка: Боле

Власник: Марија Иванишевић

После две и по године проведене у Прихватилишту Раковица, добио је нови дом и новог власника. Отишао је не баш далеко, скоро би се могло рећи - у комшилук, а усвојила га је Снежана Илић, ветеринарски техничар, већ 19 година запослена у ВУ „Ветерина Београд“, која у Реснику ради последње 3 године.

Име му је макс и потпуно му пристаје

Пас: Макс

Власник: Г-ђа Невенка Христић Ваљаревић

Ми се међусобно обожавамо и од када сам га усвојила у акцији Ветерине “Београд” нисам се ни једног тренутка покајала јер је живот уз пса много много радоснији а кућа која га има, много веселија.

Кад би знали какви су улични пси људи би их више усвајали

Пас: Шица

Власник: Г-ђа Персида Шутаковић

Не разумем оне који кажу да воле псе, али само расне. Кад би знали какви су улични пси усвајали би их више. Паметни, имају свој карактер и став и што је најважније бескрајно су одани „ каже госпођа Персида Шутаковић која је пре нешто мање од годину и по дана усвојила пса са улице.

Бака и њено друштво

Пас: Џеки

Власник: моја бака

Моја бака има 84 године. Живи на селу..сама. После смрти мог деке (2008. године) пала је у депресију. Није знала како ће сама... Баш, у то време, извукли смо неколико паса из зајечарског шинтераја који више не постоји. Удомили смо петоро, а Джекија нисмо знали где ћемо. Решила сам да јој поклоним њега.