Prolećna akcija

23. mart 2017.

Ovde unesite novi sadrzaj vesti

Mrnjau fest

12. januar 2018.

mrnjau fest u domu omladine

 

 

Novogodišnji mačkenbal na Mrnjau Festu

 

U subotu i nedelju,13-14.januara društvo Le PETit,Dom omladine Beograda i JKP "Veterina Beograd" po četvrti put priredjuju Mrnjau Fest - jedinstven festival posvećen mačkama!Na Mrnjau Fest će pored prelepih maca biti i puno dobrih vibracija i kreativnosti,jer mačke su od pamtiveka bile pratioci kreativnih ljudi - od umetnika do naučnika, od Leonarda do Tesle.

     

 

Dragi mačkoljupci,dobrodošli u Dom omladine na tradicionalni novogodišnji festival posvećen mačkama - Mrnjau Fest!Dodjite da mrnjaučete,predete,da se mazite,ako treba i frkćete,zatim nešto i naučite,ali prvenstveno da se slatko zabavite.

Tokom ovog mačjeg festivala predstaviće se domaće i strane odgajivačnice,koje će izložiti svoje mace šampione.Mace će se takmičiti za prestižne WCF nagrade,a ljubitelji će moći da se informišu o interesantnim rasama putem prezentacija i direktno od odgajivača.

Mačke i mašta su oduvek išli ruku pod ruku pa je prvi dan festivala obeležen druženjem sa likovima iz predstave "Mačke iz visokog društva",kao i zabavnim i šarenim radionicama-igraonicama.

Tokom drugog dana festivala predstaviće se Mrnjau staratelji i ponudiće zdrave,negovane i lepo vaspitane mace za udomljavanje.

Na Mrnjau Festu biće prilike da svoje mačje blago obradujete nekom ukusnom poslasticom,korpicom ili igračkicama.Na predavanjima i u kontaktu sa veterinarima,specijalistima za ishranu i ponašanje,saznaćete baš sve o macama - o nezi,ishrani,vaspitanju,mitovima i predrasudama.

Ljubitelji mačaka,dobrodošli na četvrti Mrnjau Fest!Dodjite da se družite,radujete,da mazno mrnjaučete i provedete dva dana u dobrom društvu,najboljem - u društvu mačaka!

   

 

Programi za decu u subotu

Subota,12-13h: mačkembal "Mačke iz visokog društva",Teater Talija

U subotu,prvog dana Mrnjau Festa,biće priredjen mjuzikl za decu u izvodjenju Teatra Talija.Ova izuzetno zabavna predstava je uradjena po motivima filma "Mačke iz visokog društva",i na pitak način deci dočarava važnost obrazovanja,tolerancije i lepog vaspitanja.Predstava sed bavi isprepletanim sudbinama uličnih mačaka i jedne mace iz visokog društva.Glavni junaci Tuluz i Vojvotkinja iz pomoć svojih prijatelja(Mari,Lili,Šiz Mačori ...)otkrivaju da medju njima,i pored različitog porekla i načina života,postoje mnogezajedničke sklonosti - ka muzici,plesu,druženju i dobrom provodu.

Subota, 13-14h - dečje dramske igraonice

Posle mjuzikla,Teatar Talija će prirediti školu glume i kreativnog izraza namenjenog deci.To će biti sjajna prilika za razvijanje dečje mašte,spretnosti,pokreta i dramskog talenta.Uz vodjstvo glumaca i kreativaca sa dugogodišnjim iskustvom,mali kreativci će moći da se oprobaju u mnogim zabavnim aktivnostima poput plesa i glume.

Subota,14-17h - kreativne radionice Mačkarijum i Mačka zvrčka

Posle dramskih igraonica,Atelje Kreativistika će prirediti otvorene kreativne radionice za razvijanje dečje spretnosti i mašte.Biće to lepa prilika da najmladji iskažu svoju kreativnost i sa Mrnjau Festa ponesu originalnu svojeručnho napravljenu mačkotvorinu ili poklončić,a mace obraduju nekom zanimljivom korpicom ili igračkom.

   

 

Udomljavanje zdravih i lepih maca

Nedelja,12-17h - udomljavanje u saradnji sa JKP "Veterina Beograd"

U nedelju,drugog dana Festivala,biće organizovano veliko udomljavanje mačaka.Posetioci će imati priliku da izaberu i povedu kući macu svog života - novog čupavog,predivnog i maznog člana porodice.Mace su odnegovali i postavili na šapice Le PETit Mrnjau staratelji - ekipa odgovornih i predanih volontera koji nesebično ulažu veliku ljubav,trud i značajna sredstva da mace odu u nove domove zdrave,negovane i lepo vaspitane.

JKP "Veterina Beograd" će ozvaničiti ugovore o odgovornom vlasništvu,donirati mikročipove i vakcine protiv besnila,i obaviti besplatnu sterilizaciju ljubimaca kada za to dodje vreme.Društveno odgovorne firme će darivati ljubimce i njihove vlasnike za srećan početak.Budući vlasnici svom novom ljubimcu treba da obezbede samo ljubav i brigu!

   

 Takmičenje mačaka

Subota i nedelja,10-18h - Svetska WCF izložba i takmičenje mačaka

Glavni program Mrnjau festa je WCF World Show - licencirano takmičenje mačaka po World Cat Federation pravilima.U prvom delu programa će biti pojedinačno ocenjene za stolom.Zatim će se medjusobno nadmetati u atraktivnim takmičenjima u ringu.Na kraju svakog dana najbolje mačke će se takmičiti za Best in Show titule i nagrade.

U nadmetanju za titule najlepših očekuje se prisustvo izuzetnih mačaka iz Srbije i mnogih evropskih zemalja.Biće zastupljene sve popularne rase:bengalke,birmanke,britanke,mejn kunovi,persijanke,ruske plave,sibirke ali i rase koje se retko vidjaju:abisinke,nebelung,norveške šumske,sfinks,somali i druge.Domaće mace su takodje dobrodošle i ravnopravno se takmiče za nagrade!

Medjunarodni tim sudija predvodi Dr Olga Sergejevna Mironova iz Rusije.Godine 1986. osnovala je klub ljubitelja mačaka Kotofej i prva uvela modernu metodologiju gajenja rasnih mačaka u tadašnjem Sovjetskom savezu.Neumorno je istraživala mačju genetiku,pisala knjige i članke,držala kurseve i seminare.Definisala standarde i bila "kuma" za mnoge autohtone azijske rase,kao što su point sibirske koje je nazvala neva maskerade,zatim ural reks,kurilske bobtejl i donske sfinks mace.Radila je na obnovi tradicionalne sijamske rase,kasnije nazvane tai.Razvila je i jednu potpuno novu rasu - peterbald.

Gajenje rasnih maca je veoma popularan hobi u Rusiji,a Olgin Kotofej je najveći klub sa stotinama uzgajivača.Jedna od sudija biće i naša Svetlana Lalović,ekspert za kratkodlake mačke.

 

Mrnjau Fest za posetioce

 

Mrnjau Fest je otvoren za posetioce u subotu i nedelju 13-14.januara od 10 - 18h.Takmičenje mačaka je oba dana.Programi za decu su u subotu.Udomljavanje maca je u nedelju.Ulaznica je 300 dinara.Za decu predškolskog uzrasta ulaz je slobodan.Sve informacije su na sajtu www.lepetit.rs

NOVA GODINA

30. decembar 2017.

 

 

 

Beatris

28. novembar 2017.

Beatris već godinu i po dana živi u svom novom domu u Kopru u Sloveniji

šnaucerka,koja je preživela požar na novom Beogradu,u poseti svom rodnom gradu

Milan i Doris Žolnir,novi vlasnici Beatris,posetili su za vikend Beograd,kako bi se upoznali sa svima koji su bili u kontaktu sa Beatris nakon tragičnog požara na Novom Beogradu.Tog 9.marta 2016.godine u požaru u soliteru na Novom Beogradu nastradali su  Nadežda i njen sin Milomir,a njihova mezimica Beatris je čudom preživela.Odmah nakon toga zbrinuta je u JKP "Veterina Beograd",gde su o njoj vodili računa stručna lica,a pored ostalog operisana joj je i bešika.Beatris je nakon toga vreme provodila u Direkciji Veterine Beograd,gde je postala miljenica svih zaposlenih,a posebno Tanje Jovičić - Nikolić,koja je ovog vikenda i bila domaćin Beatrisinih novih vlasnika iz Slovenije.Posle završenih svih pravnih procedura Beatris ulazi u program usvajanja i u tih par meseci tražili su se njeni novi vlasnici,koji bi trebalo da ispunjavaju odredjene uslove.

A kako je došlo do toga da Beatris svoj život nastavi baš u Kopru kod Milana i Doris,objašnjavaju upravo njeni vlasnici.

   
     
     

 U maju te iste godine ,kada je izbio požar,Milan i Doris izgubili su svog dugogorišnjeg mezimca,takodje šnaucera Floppy-ja.On je uginuo nakon 12 godina života i ako su se tada zarekli da više neće imati novog psa,sudbina ih je ipak spojila sa Beom.Kako su bili članovi brojnih grupa,ljubitelja šnaucera,saznali su za ovaj slučaj i da se traže novi vlasnici šnaucerke koja je preživela požar.Tada oni odlučuju da se jave,jer kako objašnjava Doris,posebno ih je dirnula njena tragična sudbina.Tu se uključuju Olivera Nikodijević,kao i Jelena Veselinov iz udruženja Beta,koji su spojili Beu i njene nove vlasnike.

Beatris uskoro slavi sedmi rodjendan,i uoči toga njeni novi vlasnici odlučili su da je ponovo dovedu u rodni grad i da poseti njene stare prijatelje.Kako kažu mislili su da nije dobro da je ranije dovedu,jer nije bila spremna.Još se sećaju kako ih je prestravila na samom početku kada su je usvojili,jer je u toku večeri nestala u potpunom mraku,pa su se Milan i Doris isprepadali i pomislili kako su je već izgubili,medjutim već posle nekoliko minuta im se vratila i nikad ih nije napustila.Bea sada živi u Kopru u kući sa velikim dvorištem i maslinjacima,u čijoj blizini je i šuma po kojoj trčkara svaki dan,a beogradska leta i zime zamenila je morskom klimom na koju se potpuno navikla.S obzirom da su Milan i Doris ljubitelji trčanja,tačnije Milan je maratonac,Beatris ima i novi hobi,ona bez problema,kako kaže Milan,sa njim istrči 10 km skoro svakog dana.

I kako je tada,uoči njenog odlaska za Sloveniju,rekao direktor Veterine Beograd Budimir Grubić da rastanak sa njom neće biti lak,ipak je svima sada drago da je sreću pronašla baš kod Milana i Doris i da je sudbina bila blagonaklona u njenom slučaju da joj podari da ostatak života provede u predivnoj prirodi,okružena ljubavlju i pažnjom.Do nekog novog susreta!!

Dečija pijaca

07. novembar 2017.

JKP "veterina Beograd" učestvovala na trećoj po redu dečijoj pijaci u mirijevu

Treću Dečiju pijacu u ovoj godini,u organizaciji JKP "Gradske pijace",GO Zvezdara i JKP "Veterina Beograd",obeležili su najmladji Zvezdarci,koji su se ovoga puta našli u ulozi trgovaca na pijaci "Mirijevo".Subotnje prepodne upotpunilo je druženje sa maskotama planetarno popularnog crtanog filma "Patrolne šape",koje su se fotografisale i igrale sa najmladjim i najsladjim stanovnicima GO Zvezdara. 

 

JKP "Gradske pijace" i JKP "Veterina Beograd",mislili su i na ljubitelje pasa,te su zainteresovani imali priliku da usvoje pse iz gradskog prihvatilišta i pruže im novi dom.Svi psi bili su odeveni u posebno dizajnirana odela omiljenih junaka crtanog filma "Patrolne šape",a usvojitelji su pored novog člana domaćinstva dobili torbu "Ja volim pijacu Mirijevo" pun poljoprivrednih proizvoda kao i hranu za novog člana od Nestle Purina.

Svoju kreativnost i talenat u muzičko-scenskom nastupu i na raznovrsnim radionicama,pokazali su mališani iz predškolskih ustanova "Bubamara","Maslačak","Zvončica","Sunce","Zvezdica","Bambi","Bubarama",KUD "Sveti Sava",učenici O.Š. "Pavle Savić","Despot Stefan Lazarević" i boravak "Onica",kroz folklorne igre, plesne koreografije, recitale, revije, kao i u horskom izvodjenju najpopularnijih dečijih pesama.

 

 

naj njuska

05. oktobar 2017.

Kinološko društvo Novi Beograd, u subotu 07.10. organizuje u Kombank Areni, kinološku manifestaciju pod nazivom:

 

 Izbor najlepše kuce Beograda

 

 "naj njuška Beograda"

 

  PRAVO UČEŠĆA IMAJU SVI MEŠANCI I RASNI PSI

 

Takmičenje pasa će biti u sledećim kategorijama:

- najlepši par: pas i dete

- najneposlušniji pas

- naj pogled

- naj rep

- pas od 3 meseca - 15 meseci

- pas preko 15 meseci

Tom prilikom i JKP "Veterina Beograd" udomljavaće napuštene kuce iz prihvatilišta.Novi vlasnici kuca moći će u periodu od 11 - 12.30 časova da udome neku od napuštenih kuca, i da uz potpisivanje ugovora, dobiju čipovanog i vakcinisanog kućnog ljubimca i novog člana porodice.

Uporedo sa održav anjem gore navedene izložbe, biće organizovana i druga medjunarodna specijalizovana izložba belgijskih ovčara, gde će suditi jedan od najpoznatijih evropskih sudija, Pietro Bottagisio.

Evropski dani baštine

29. septembar 2017.

evropski dani baštine - nasledje i priroda

 

Gradska opština Vračar i JKP "Veterina Beograd", u subotu 30.septembra u 11 časova u Čuburskom parku,organizuju akciju "Udomljavanje napuštenih pasa" koji su trenutno smešteni uazilima širom Beograda.Cilj ove akcije je promocija principa nenapuštanja kućnih ljubimaca, kao deo šireg koncepta odgovornog vlasništva nad kućnim ljubimcima.

 

24.jun

22. jun 2017.

završetak prolećnih akcija usvajanja napuštenih pasa u parku Tašmajdan u subotu 24.juna

Svi zainteresovani gradjani koji bi hteli da usvoje napuštenu kucu iz gradskih prihvatilišta i pruže joj novi dom mogu to da učine u subotu 24.juna na Tašu u blizini fontane od 12 do 14 časova.

Ovim dogadjajem JKP "Veterina Beograd" završava prolećne akcije usvajanja napuštenih pasa.

Pet kuca iz gradskih prihvatilišta čekaće na svoj novi dom i novog vlasnika.Tom prilikom naši veterinari će davati besplatne savete svim zainteresovanim vlasnicima kućnih ljubimaca, a  Purina Nestle će svakom usvojiocu pokloniti hranu za pse.

Mrnjau vikend

16. jun 2017.

udomite macu svog života na Mrnjau vikendu!

Društvo Le PETit,JKP "Veterina Beograd" i Kulturni centar GRAD,priredjuju priredbu posvećenu mačkama i mačkoljupcima - Mrnjau vikend!Organizatori poručuju: u subotu 17.juna 2017.god svratite u Kulturni centar GRAD na lekovitu dozu predenja,dodjite na mazno mrnjaučemo svi u glas,da se zabavimo,smejemo i informišemo!

 

Treći Le PETit Mrnjau vikend

 

Na Mrnjau vikendu nas očekuju lepe i zdrave mace spremne za udomljavanje.Ako se zaljubite u neku od ponudjenih mačaka moći ćete da je udomite, i tako oplemenite svoj život i porodicu!Odrastanje  uz ljubimca nije luksuz već potreba, posebno u gradskim uslovima, jer nam ljubimci pomažu da odrastemo u brižne, empatične ljude, a odrastanje uz macu nas posebno uči integritetu, poštovanju i prihvatanju različitosti.

Akciju podržavaju i nadležne gradske ustanove.JKP "Veterina Beograd" će ozvaničiti ugovore o odgovornom vlasništvu, donirati opšte i vakcine protiv besnila kao i mokročipove za sve udomljhene mace.

Društveno odgovorne kompanije su pripremile poklone za buduće vlasnike i njihove ljubimce.

Dragi sugradjani, mačkoljubi i vi koji ćete to postati - vidimo se svi u subotu 17.juna u KC GRAD,Braće Krsmanovića 4, od 12 - 18h.Ulaz  je slobodan ali će posetioci imati priliku da prilože donaciju za dobrobit mačaka bez doma.

ČETVRTI DOG FEST

08. jun 2017.

četvrti dog fest

Beogradski sajam hrane,opreme i kozmetike za kućne ljubimce 10.juna u atrijumu šoping mola Delta City od 12 do 20 časova

 

U pet beogradskih prihvatilišta JKP "Veterina Beograd" u svakom trenutku smešteno je više od 3000 pasa.Od početka godine do kraja maja usvojena su tek 234 napuštena psa,kako direktno iz prihvatilišta,tako i u okviru akcija usvajanja koje JKP"Veterina Beograd" organizuje ili u njima posredno učestvuje.Uprkos velikim naporima koje zaposleni u ovom preduzeću ulažu kako bi što više nezbrinutih pasa pronašlo svoj dom, uspeh je nažalost tek kap u moru.

Redakcija magazina Pas i Delta City pozivaju vas da posetite Četvrti Dog fest - beogradski Sajam hrane,opreme i kozmetike za kućne ljubimce.I ovogodišnja manifestacija imaće humanitarni karakte, pa će posetrioci u atrijumu moći da udome sedam pasa iz gradskih prihvatilišta JKP"Veterina Beograd" koje će na centralnom dogadjaju s početkom u 13 časova crvenim tepihom prošetati poznate ličnosti (novinari,vodotelji,glumci,pevači) kako bi promovisali udomljavanje.

 Na štandovima izlagača pronaći ćete sve što vam je potrebno za vašeg kućnog ljubimca: hranu,opremu,igračke,suplemente,kozmetiku,garderobu.......

Kako bi svi posetioci i njihovi psi uživali, pripremili smo celodnevni zabavni i interaktivni  program:moći ćete da porazgovarate sa poznatima o njihovim ljubimcima,organizovaćemo i Dečji kviz znanja o psima, uživaćemo u agality prezentaciju sportskih pasa, izboru najšarmantnijeg i najposlušnijeg psa, takmičenje Šiz friz, kao i u Trci do klope.Pobednici će dobiti vredne nagrade koje će obezbediti sponzori.

Posetioci će moći i da ostave donacije (novac,hrana,ogrlice,sredstva protiv buva i krpelji ....) za nezbrinute pse u azilima.Jedan štand biće ustupljen organizacijama za zaštitu životinja koje će takodje udomljavati napuštene pse i mačke.

Dodjite sa svojim psima, da uživamo zajedno!

SATNICA

12.00 Otvaranje manifestacije

13.00 Revija nezbrinutih pasa - poznati šetaju pse iz prihvatilišta JKP "Veterina Beograd" u cilju promocije udomljavanja nezbrinutih životinja

13.30 Razgovor sa poznatima o njihovim ljubimcima

14.00 Dečji kviz znanja o psima

14.30 Takmičenje Šiz friz

15.30 Agility prezentacija sportskih pasa

16.30 Izbor za najposlušnijeg psa

17.30 Trka do klope

18.30 Izbor za najšarmantnijeg psa

Delta City je prvi tržni centar u Srbiji koji je dozvolio unošenje i uvodjenje pasa, a magazin Pas ovu manifestaciju s velikim uspehom organizuje već četvrtu godinu zaredom.

Subota 27.5.2017

26. maj 2017.

akcije usvajanja napuštenih pasa nastavljaju se u subotu 27.05.u parku Tašmajdan

I ove subote zainteresovani gradjani mogu doći u Park Tašmajdan (kod fontane) da usvoje neku od napuštenih kuca iz gradskih prihvatilišta od 12 do 14 časova.

Ove subote sedam kuca čeka novog vlasnika.Na taj način one će zameniti prihvatilište novim domom.

Akcija se organizuje u okviru prolećnih akcija usvajanja,u kojima je do sada usvojeno sedam pasa.

Sledeće akcije se organizuju u subotu 10.06 od 12:30 do 14 časova - Delta siti (u okviru Dog festa) i 24.06. od a2 do 14 časova i parku Tašmajdan (kod fontane).

U nastavku možete videti kuce koje se usvajaju u subotu na Tašu.

 Ženka,mešanac jazavičara,3,5 godina

 Bigi,mužjak,mešanac,4,5 godine

 Mešanac,mužjak,2 godine

 

 Ženka,mešanac,2 godine

 Mešanac ptičara,mužjak,3 godine

 

tAŠMAJDAN 13.5,.2017

17. maj 2017.

CACA,SIVKA I ČUPKO NAŠLI NOVE VLASNIKE

 

U nastavku prolećnih akcija usvajanja na Tašu tri napuštene kuce iz gradskih prihvatilišta našle su novi dom tokom protekle subote.

Štenci mešanci Caca i Sivka zamenili su prihvatilište novim domom,kao i trogodišnji Čupko.

Njihovi novi vlasnici dobili su na poklon hranu za svoje nove mezimce od sponzora akcija usvajanja Nestle Purina.

 

JKP "Vetrina Beograd" nastavlja organizovanje ovih akcija u cilju smanjenja napuštenih pasa u gradskim prihvatilištima.Takodje nna ovaj način se i gradjani informišu o odgovornom vlasništvu i motivišu da što više usvajaju napuštene pse.

 

Naredne akcije se održavaju na istom mestu u parku Tašmajdan,u blizini fontane u subotu 27.5.2017, kao i  24.06.2017 od 12 do 14 časova.

Tašmajdan 13.5.2017

11. maj 2017.

jedanaest napuštenih kuca čeka nove vlasnike u subotu 13.maja u parku Tašmajdan

 

 
 Živka,ženka,2.5 mes  Caca,ženka,2.5mes

 

Nastavak prolećnih akcija usvajanja napuštenih pasa organizuje se u Parku Tašmajdan ( u bluzini fontane ) u subotu 13.maja od 12 do 14 časova.

   
 mešanac,ženka,1.5god  mešanac,ženka,3 god  Vučko,mužjak,2.5mes

 

Jedanaest kuca,medju njima i četiri štenca,iz gradskih prihvatilišta čekaće na svoj novi dom i novog vlasnika.Tom prilikom naši veterinari će davati i besplatne savete svim zainteresovanim vlasnicima kućnih ljubimaca,a sponzor Purina Nestle će svakom usvojiocu pokloniti hranu za pse.

   
 Čupko,mužjak,3 god  Mešanac,ženka,1.5 god  Crna,ženka,1 god

 

Ovim dogadjajem JKP "Veterina Beograd" nastavlja prolećne akcije usvajanja napuštenih pasa,koje će biti organizovane u parku Tašmajdan tokom maja i juna meseca.

   
 Pera,mužjak,2.5mes Mešanac,ženka,3 god   Haski,mužjak,1.5god

 

SVETSKI DAN NAPUŠTENIH ŽIVOTINJA

04. april 2017.

SVETSKI DAN NAPUŠTENIH ŽIVOTINJA - PRILIKA DA USVOJITE PSA I DOBIJETE NAJBOLJEG PRIJATELJA

 

Svetski dan napuštenih životinja prava je prilika da se prisetite da je vekovima dokazano kako je najbolji čovekov prijatelj upravo pas. Grad Beograd, Sekretarijat za stambene i komunalne poslove i JKP „Veterina Beograd“ Vas zato pozivaju da se priključite akcijama usvajanja pasa.

 

Hiljade divnih pasa, vekovnih čovekovih najboljih prijatelja, nema svoj dom jer su rođeni na ulici od pasa koje je neko ranije napustio ili su i sami izbačeni na ulicu nakon rođenja. Oni zaslužuju dom, pažnju i ljubav. „Veterina Beograd“ ih smešta u jedan od postojećih, sada već pet, gradskih prihvatilišta, sa nadom da je to samo privremeni smeštaj i da će ovi psi naći svoje nove vlasnike, a sa njima i bolji život.

 

Upravo zato, buđenje svesti o potrebi humanog odnosa prema psima, usvajanja i odgovornog vlasništva i jesu glavni ciljevi akcija usvanja pasa i odgovornog vlasništva koje JKP “Veterina Beograd“, kao i Sekretarijat za stambene i komunalne poslove vodi.

 

U ovoj godini, do sada, preko Veterine Beograd 124 napuštenih pasa pronašli su novi dom. Građani sve više iskazuju odgovorni odnos prema psima i tako što se značajno uvećava broj čipovanja, vakcinacije, pa i sterilizacije pasa, a pri šetnjama pasa javnim površinama koristi se povodac.

 

Cilj je da se i u narednim akcijama usvajanja pasa iz gradskih prihvatilišta taj broj dodatno uveća i tako da doprinos izgradnji bezbednijeg, humanijeg i boljeg društva.

 

Svi zainteresovani građani koji žele da usvoje neku od kuca iz naših prihvatilišta mogu da dođu na naše akcije usvajanja u narednom periodu (biće blagovremeno najavljene u medijima) ili u prihvatilišta u Resniku i Zemunu., a dodatno o tome mogu da se informišu na sajtu www.veterinabeograd.rs

Akcija usvajanja 25.03.2017

27. mart 2017.

četiri kuce našle novi dom u akciji usvajanja  JKP "veterina Beograd" na tašu

Da se ljubav ne kupuje pokazali su u subotu 25.3.2017.godine gradjani koji su usvojili pse iz gradskih prihvatilišta u okviru akcije usvajanja u Tašmajdanskom parku.

Četiri kuce, dvogodišnji Miki, jednoipogodišnje Džena i Bela, kao i šestomesečni Majlo zamenili su prihvatilište novim domom.

 

Ovom akcijom počele su redovne prolećne akcije usvajanja napuštenih pasa iz gradskih prihvatilišta.U narednom periodu JKP "Veterina Beograd" organizovaće još ovakvih usvajanja na istoj, kao i drugim gradskim lokacijama.

Hiljade divnih pasa, vekovnih čovekovih prijatelja, nema svoj dom jer su rodjeni na ulici od pasa koje je neko ranije napustio ili su i sami izbačeni na ulicu nakon rodjenja.Oni zaslužuju dom, pažnju i ljubav."Veterina Beograd" ih smešta u jedan od postojećih pet prihvatilišta, sa nadom da je to samo privremeni smeštaj, i da će ovi psi naći svoje nove vlasnike, a sa njima i bolji život.

 

Ovog puta se to ostvarilo Mikiju, Dženi, Beli i Majlu.Vlasnici koji su u akciji usvojili pse, dobili su od sponzora "Purina Nestle" paket hrane za pse.

 

Prolećna akcija

23. mart 2017.

početak prolećnih akcija usvajanja napuštenih pasa u parku Tašmajdan u subotu 25.marta

Svi zainteresovani gradjani koji bi hteli da usvoje napuštenu kucu iz gradskih prihvatilišta i pruže joj novi dom mogu to da učine u subotu 25.marta na Tašmajdanu u blizini fontane od 12 do 14 časova.

Ovim dogadjajem JKP "Veterina Beograd" počinju prolećne akcije usvajanja napuštenih pasa, koje će biti organizovane na različitim lokacijama u gradu trokom narednih meseci.

Pet kuca iz gradskih prihvatilišta čekaće na svoj novi dom i novog vlasnika.Tom prilikom će naši veterinari davati i besplatne savete zainteresovanim vlasnicima kućnih ljubimaca, a sponzor Purina Nestle će svakom usvojiocu pokloniti hranu za pse.

 

Izložba svih pasa u jednom psu!

07. mart 2017.

izložba svih pasa u jednom psu!

velika godišnja izložba pasa mešanaca 2017.

U nedelju,5.marta 2017.godine,Organizacija poštovanje i brigu o životinjama - ORKA organizovala je 12.veliku godišnju izložbu pasa mešanaca,uz podršku Kinološkog saveze i pomoć volontera.Izložba se održala na Beogradskom sajmu u Hali 1,u okviru Medjunarodne izložbe pasa svih rasa - CACIB.

 

Održavanje izložbe podržala je FERMINA PET FOODS i njihov distributer Plus plus hrana za pse,što je za ORKA bila čast,jer ovi proizvodjaći hrane svoje proizvode ne testiraju na životinjama.

Ovo je bila jedna od najposećenijih izložbi,sa preko 100 pasa koji su se ponosno šetali ringom.Važno je napomenuti da je ovo bila jedna revija šarma,gde nije najvažnije odneti titulu,već učestvovati.

 

Ove godine JKP "VETERINA BEOGRAD" je imala svoj štand na kom su bile 4 kuce spremne za udomljavanje,a jedna od njih je ponela titulu mešanca koji se najviše dopao volonterima ORKA i to pas MIKI,mešanac  u tipu terijera,jako nežan i poslušan,i spreman za udomljavanje.

 

Domaćin ovogodišnje izložbe bila je Vanja Bahilj (tviterašima poznatija kao "koza na štiklama").Ona i član žirija,naš poznati glumac Milan Marić,rešili su da pobedniku Najmešancu 2017.godine daruju još jedan specijalan poklon - odelce po meri.

Žiri u sastavu:Milan Marić - glumac,dr.Vladimir Magaš - doktor veterinarskih nauka i Goran Vuković - medjunarodni kinološki sudija odabrali su mešance koji najvernije opisuju sledeće titule:

Najveći kicoš - lep,otmen,gord i pomalo uobražen pas,ponositog držanja,pravi maneken medju psima. 

PAS MEDA,VLASNICA IVANA SOVILJ

Meda voli da spava i jede,a svojom pojavom izmamljuje osmehe na lice.

Najumiljatija mešanka - sladak,nežan i druželjubiv pas koji se jednako slaže i sa ljudima i sa drugim psima.

PAS MALENA,VLASNICA DANIJELA STANIĆ

Malena je pravi gurman i kulinarski kritičar,čiji je životni moto "Ma sve je to biorazgradivo!"

Najglasnija mešanka - pas koji se čuo na svakom kraju sale zbog svog prodornog laveža.

PAS ASIA,VLASNICA IVANA OBRADOVIĆ

Asia je vrlo kreativna,što se može videti po redizajnu obuće i čarapa svojih vlasnika,koji joj je jedan od hobija.

Najčupavija mešanka - pas sa veoma upadljivom frizurom,kod koje svaka dlaka vodi svoju politiku.

PAS JUJA,VLASNICA ANA STOJANOVIĆ

Vlasnica kaže za Juju da je više od člana porodice i da je ona jedan osećajan,nežan i inteligentan pas.

Najklempavija mešanka - pas velikih i lepih ušiju,podložnih zakonu gravitacije.

PAS AJRA,VLASNICA DUŠICA KOSAČEVIĆ

Ajra je prešla dugačak put od kutije cipela u kojoj je nadjena do princeze kakva je danas,koja voli da se frizira i doteruje i ima zavidnu kolekciju šnalica.

Najneposlušniji mešanac - pas koji je pogazio sva pravila bontona i sa čijim su se vlasnikom saosećali svi učesnici.

PAS ASTOR,VLASNICA SARA DINIĆ

Astor je bučan i prepametan pas,koji grli svoju vlasnicu kada je preplašen.

Najplemenitiji pogled - pas sa velikim i toplim očima,dobar,pitom i pouzdan.

PAS LUNA,VLASNICI MARKO I ALMA ŠKEMBAREVIĆ

Luna je veteran izložbe mešanaca,a ove godine dolaze u pojačanju sa Almom,sa kojom već dve godine deli loptu,štap i hranu.

Najlepši rep - pas sa lepim i negovanim repom kog ponosno pokazuje i veselo vrti.

PAS LISICA,VLASNICA SVETLANA GUTIĆ

Lisica voli da se šeta bez povoca,voli kad je neko pohvali i voli svoju stariju sestru macu sa kojom se lepo slaže.

Najlepši par dete i ljubimac - omiljeni par na izložbi,koji izaziva samo uzdahe posmatrača.

PAS ĐURA,VLASNICA ISKRA KNEŽEVIĆ

Đura je šarmer neodoljivog pogleda,najvernijeg srca i nevidjene energije,koji najviše voli svoju gazdaricu Iskru,a i ona njega.

Najsličniji lik - pas čiji je izgled najsličniji njrgovom vlasniku.

PAS LILI,VLASNICA MILA DJOKIĆ

Lili je jedna šarmantna vučica koja ide na sport agilitu gde osvaja medalje,voli da pliva i svoje igračke ljubimce čuva.

 

NAJMEŠANAC 2017.GODINE

Pas sa najposebnijim šarmom koji predstavlja našu izložbu u malom!

PAS MOLI,IZ UDRUŽENJA ZA ZAŠTITU PRAVA ŽIVOTINJA "ARC",

VLASNICA MIRJANA KEŠANSKI

Moli je nadjena u jako lošem stanju,skotna i sa ranama od udaraca.Na izložbi 2015.godine je tražila dom,a sada je došla sa vlasnicima Mirjanom Kašanski(volonterkom "ARC-a") i Dejanom Ćirilovim,da pokaže koliko voli život i sada uživa u njemu.Lako stiče nove prijatelje.

 

 

 

VREDNE NAGRADE I POKLONI

Pobednici su dobili pehare i medalje,kao i naročito vredne nagrade koje su im ove godine pripremili FERMINA PET FOODS i Plus plus hrana za pse.

Svi posetioci izložbe mešanaca dobili su poklon paket sa vrhunskom  FERMINA PET FOODS hranom za pse i šarmantu ORKA maramu koju je sa ponosom nosi,i koju će nositi u šetnji.

PORUKA IZLOŽBE MEŠANACA

Ovogodišnjom izložbom pasa mešanaca ORKA je želela da pokaže koliko su mešanci posebni,kao i da podstakne buduće odgovorne vlasnike da usvoje baš mešance.Takodje,veoma važna poruka koja stoji iza ove manifestacije je ogroman značaj odgovornog vlasništva,koje treba da bude na umu svima koji reše da imaju kućnog ljubimca a koje podrazumeva odgovornost prema našim ljubimcima,ljudima i životnoj sredini.Na prvom mestu ono predstavlja brigu i ljubav koje pružamo ljubimcu,adekvatnu ishranu i smeštaj,kao i njegovo obavezno obeležavanje,vakcinaciju i sterilizaciju.Na ovaj način odgovorni vlasnici doprinose rešavanju širih drištvenih problema poput problema napuštenih životinja i ugrožavanja bezbednosti,lečenje bolesti,kao i prihvatanje odgovornosti za ponašanje naših članova porodice - kućnih ljubimaca.

Takodje,zalaže se za netestiranje proizvoda na životinjama!Nijedna životinja nije žrtvovana da bi se dobila ne samo bezbedna već i vrhunska hrana za kućne ljubimce.

Hvala što ste podržali izložbu mešanaca i vidimo se sledeće godine!

Medjunarodna izložba

06. decembar 2016.

medjunarodna izložba mačaka u domu omladine

 

Ovog vikenda u Domu omladine Beograda biće održan treći po redu Mrnjau Fest - jedinstven festival posvećen mačkama.Na festivalu će pored prelepih maca biti i puno dobrih vibracija i kreativnosti,jer mačke su od pamtiveka bile pratioci kreativnih ljudi - od umetnika do naučnika,od Leonarda do Tesle!

Glavni program festivala je medjunarodna izložba mačaka po WCF (World Cat Federation) sistemu.Izlažu se rasne i domaće mačke u svim WFC kategorijama.Pred kraj svakog takmičarskog dana priredjuje se javno ocenjivanje i prezentacija rasa, a veliko finale su Best in Show i Best of best revije

 

U nadmetanju za titule najlepših očekuje se prisustvo oko 100 izuzetnih mačaka iz Srbije i mnogih evropskih zemalja.Biće zastupljene sve popularne rase:britanke, mejn kunovi, persijanke ali i rase koje se redje vidjaju: Afrodite, bengalke, burmanke, nebelung, norveške šumske, korniš reks, sfinks i druge.Domaće mace su takodje dobrodošle i ravnopravno se takmiče za nagrade!

U subotu, prvog dana Mrnjau Festa, predstaviće se primenjeni umetnici sa svojim maštovitim "šapotvorinama" - ručnim radovima čija je zajednička tema mačka, te eto prilike da sebe ili drage nam ljude darujemo unikatnim poklončićem, a mačke obradujemo nekom zanimljivom korpicom ili igračkom.Atelje Kreatevistika će prirediti otvorene kreativne radionice, te će učesnici kao uspomenu sa Mrnjau Festa poneti neku originalno svojeručno maprevljenu mačkotvorevinu.

  

U nedelju, drugog dana Mrnjau Festa, u  saradnji sa "Veterinim Beograd" biće organizovano i udomljavanje mačića bez doma.Posetioci će imati priliku da izaberu i povedu kući macu svog života - novog čupavog, predljivog i maznog člana porodice.Sve udomljene mace biće na licu mesta čipovane, vakcinisane i biće im obezbedjena besplatna sterilizacija. 

Festival će biti otvoren za posetioce u subotu i nedelju 10-11. decembra od 11-18h.Kreativne radionice i programi za decu počinju u 12h. Ulaznica je 300 dinara. Za decu predškolskog uzrasta ulaz je slobodan.

Više informacija na www.lepetit.rs

 

 

Akcija usvajanja

14. oktobar 2016.

akcija usvajanja napuštenih pasa iz gradskih prihvatilišta javno komunalnog preduzeća  "veterina Beograd"

Akcija odgovornog vlasništva i usvajanja pasa koju organizuje JKP "Veterina Beograd" uz podršku Sekretarijata za stambeno komunalne poslove i u saradnji sa opštinom Savski venac održava se u subotu 15.10. od 11 - 13 časova u parku Milutin Milanković,ulica Bulevar oslobodjenja bb.Mesto dogadjaja je ispred ogradjenog dela za slobodno puštanje pasa u okviru pomenutog parka.To je nastavak jesenjih akcija u kojima su četiri kuce već pronašle svoj novi dom.

U subotu sedam napuštenih kuca čekaće na svog novog vlasnika,dok će zainteresovani gradjani moći da dobiju sve potrebne veterinarske savete od naših veterinara.

Ova akcija je samo jedna u nizu,pored redovnih mera sterilizacije napuštenih pasa koju JKP "Veterina Beograd" primenjuje već duže vreme,a treba da pomogne u rešavanju problema napuštenih pasa i ima dva osnovna cilja - da istakne odgovorno vlasništvo,kao i da promoviše udomljavanje napuštanih pasa.

 

Treći Dog fest

12. oktobar 2016.

treći dog fest: Velika zabava na kojoj su uživali svi posetioci i njihovi psi

Treći sajam hrane,opreme i kozmetike za pse i druge kućne ljubimce Dog fest u organizaciji magazina Pas koji je u subotu održan u atrijumu šoping centra Delta city,nadmašio je sva očekivanja.

     

 

Nekoliko desetina hiljada posetilaca uživalo je u bogatom programu,na štandovima izlagača posetioci su mogli da se raspitaju o svemu što ih zanima kada je reč o ishrani i nezi kućnih ljubimaca,tokom celog dana veterinari Marko Golinger i Mila Savić davali su besplatne savete,a posetioci su na Dog festu udomljavali napuštene životinje.

Udomljena su dva psa i tri mace organizacije Animal rescue centar (ARC),a generalni sponzor manifestacije Husse Srbija i sponzor organizacije ARC kompanija Leto donirali su hranu i grickalice prihvatilištima,kao i svim posetiocima koji su u subotu udomili napuštene životinje.

Kao i predhodnih godina,humanitarni aspekt festivala biop je najvažniji i zato je i ove godine centralni dogadjaj bila humanitarna revija na kojoj su mnogobrojne poznate ličnosti - pevači,glumci,novinari,voditelji - crvenim tepihom prošetali pse iz azila i promovisali udomljavanje.

 

Distrubuter švedske hrane za pse super premium kvaliteta HUSSE SRBIJA bio je glavni sponzor trećeg Dog festa i učestvovao u opremanju i realizaciji ove manifestacije.

Posetioci,a naročito mališani,uživali su u takmičenjima i zabavnom programu - Dečjem kvizu znanja o psima u kom su najmladji pokazali zavidno znanje i osvojili vredne nagrade Izdavačkih kuća Pčelica,Evro book i kompanije Bayer,psi su se nadmetali i u takmičenju Šiz friz za koje su ih pripremali saloni Royal groom,Kiara i Dog artist,koji su pobedniku takmičenja poklonili kompletno sredjivanje ljubimca.

Kuce i njihovi vlasnici učestvovali su i u takmičenju za najposlušnijeg psa i osvojili vredne nagrade,a poklon je dodeljen i najneposlušnijem psu,na čemu se zahvaljujemo Zoo hoby-ju.Najdinamičnije je bilo na Trci do klope,gde su psi pokazali koliko brzo mogu da trče do činija s hranom i kako uspevaju da neverovatnom brzinom oližu činije.Na umeću ih je nagradila kompanija Mars i brend Pedigree.

 

Program je zatvoren Izborom za najšarmantnijeg psa u kom se nadmetalo najviše vlasnika i njihovih pasa,a vredne nagrade im je uručila kompanija Farmina.

Svim pobednicima dodeljeni su i poklon paketi kompanije Bayer,a magazin Pas svim pobednicima i osvajačima drugog i trećeg mesta uručio je diplome i magazine.

Veliku pažnju izazvala je i prezentacija policijskih pasa na platou ispred Delta sity-ja.Pripadnici MUP Srbija posetiocima su omogućili da uživaju u prezentaciji znanja i veština policijskih pasa,kao i simulaciji prave policijske potere sa psom tragačem.

 

 

DAN ŽIVOTINJA

06. oktobar 2016.

dan životinja je prilika da usvojite psa i dobijate najboljeg prijatelja

Dan životinja je prava prilika da se prisetite da je vekovima dokazano kako je najbolji čovekov projatelj upravo pas.Grad Beograd,Sekretarijat za stambene i komunalne poslove i JKP "Veterina Beograd" Vas zato poziva da se priključite akcijama usvajanja pasa.

Hiljade divnih pasa,vekovnih čovekovih najboljih prijatelja,nema svoj dom jer su rodjeni na ulici od pasa koje je neko ranije napustio ili su i sami izbačeni na ulicu nakon rodjenja.Oni zaslužuju dom,pažnja i ljubav."Veterina Beograd" ih smešta u jednan od postojećih,sada već pet,gradskih prihvatilišta,sa nadom da je to samo privremeni smeštaj i da će ovi psi naći svoje nove vlasnike,a sa njima i bolji život.

Upravo zato,budjenje svesti o potrebi humanog odnosa prema psima,usvajanja i odgovornog vlasništva i jesu glavni ciljevi akcija usvajanja pasa i odgovornog vlasništva koje JKP "Veterina Beograd",kao i Sekretarijat za stambene i komunalne poslove vodi.

U ovoj godini do sada preko JKP "Vetrina Beograd" 468 napuštenih pasa pronašli su novi dom.Gradjani sve više iskazuju odgovorni odnos prema psima i tako što se značajno uvećava broj čipovanja,vakcinacije,pa i sterilizacije pasa,a pri šetnjama pasa javnim površinama koristi se povodac.

Cilj je da se i u narednim akcijama usvajanja pasa iz gradskih prihvatilišta taj broj dodatno uveća i tako da doprinos izgradnji bezbednijeg,humanijeg i boljeg društva.

Svi zainteresovani gradjani koji žele da usvoje neku od kuca iz naših priohvatilišta mogu da dodju na naše akcije usvajanja ili u prihvatilišta u Resniku i Zemunu,a dodatno o tome mogu da se informišu na sajtu www.veterinabeograd.rs.

 

NAJ NJUSKA BEOGRADA

29. septembar 2016.

JKP "VETERINA BEOGRAD" UČESTVUJE NA MANIFESTACIJI - "NAJ NJUŠKA GODINE"

Kinološko društvo Novi Beograd organizuje u subotu 1.oktobra u Kombank Areni veliku kinološku manifestaciju pod nazivom : "NAJ NJUŠKA BEOGRADA" - Izbor najlepšeg psa Beograda

Takmičenje pasa će biti u sledećim kategorijama:

- najlepši par: pas i dete (sa i bez pedigrea)

- najneposlušniji pas sa i bez pedigrea)

- ljubimac - genijalac (sa i bez pedigrea)

- naj pogled (sa i bez pedigrea)

- naj rep (sa i bez pedigrea)

kao i sledeće katagorije:

- pas od 3 meseca - 15 meseci (sa i bez pedigrea)

- pas preko 15 meseci (sa i bez pedeigrea)

ČLANOVI ŽIRIJA:

Dr. Ratko Božović,sociolog,

Lana Kovačević,jazz&pop pevačica,

Dea Đurđević,novinar TV Pink

Maša Radović,novinar Sputnjika,

Milica Nešić,kinolog.

Uporedo sa održavanjem navedene izložbe,biće organizovana i Prva međunarodna specijalizovana izložba belgijskih ovčara (policijski i vojni psi),gde će suditi najpoznatiji evropski sudija Emanuele Boriero iz Italije.

Takođe će tom prilikom, u organizaciji JKP "Veterina Beograd", 5 napuštenih kuca iz gradskih prihvatilišta čekati novog vlasnika koji će im pružiti novi dom, a veterinari "Veterine Beograd" će svim zainteresovanim građanima davati besplatne veterinarske savete.

Specijalizovanu izložbu belgijskih ovčara otvoriće ambasador kraljevine Belgije u Republici Srbiji, gospodin Leo Daes.

ULAZ za sve posetioce je SLOBODAN, a manifestacija se organizuje od 10 do 15 časova.

 

Jesenja akcija usvajanja

22. septembar 2016.

JKP "veterina Beograd" organizuje jesenju akciju usvajanje napuštenih pasa u parku kalimegdan u subotu 24.septembra

 

Svi zainteresovani građani koji bi hteli da usvoje  napuštenu kucu iz gradskih prihvatilišta i pruže joj novi dom mogu to da učine u subotu 24. septembra na Kalemegdanu.

 JKP "Veterina Beograd" nastavlja sa organizovanjem jesenjih akcija usvajanja napuštenih pasa od 11 do 13 časova,na ulazu u Beogradsku tvrdjavu i park Kalimegdan iz pravca ulice Knez Mihajla.

Sedam kuca iz gradskih prihvatilišta čekaće na svoj novi dom,a medju bnjima i tri štenca.Tom prilikom naši veterinari će davati besplatne savete svim zainteresovanim vlasnicima kućnih ljubimaca,a sponzor  Purina Nestle će svkom usvojiocu pokloniti hranu za pse.

 

 

 

 

 

ČETIRI NAPUŠTENE KUCE

07. septembar 2016.

 

ČETIRI NAPUŠTENE KUCE IZ GRADSKIH PRIHVATILIŠTA PRONAŠLE NOVE VLASNIKE NA PRVOM INTERNACIONALNOM FESTIVALU LJUBIMACA PETS & FRIENDS

 

 

U subotu i nedelju, 03. i 04. septembra kroz Hipodrom je prošlo najmanje 10.000 ljudi, zaljubljenika u životinje,  više od 500 pasa, 100 i više maca iz “visokog društva”, desetine retkih ptica i drugi neobični ljubimci. Najvažnije je da je preko 20 napuštenih životinja udomljeno, uglavnom kuca i maca.  

 

Među njima su bile i kuce iz gradskih prihvatilišta,  tako da je “Veterina Beograd” na ovaj način podržala Festival. Ajša, Ula, Malena i Crnka otišli su u subotu u svoje nove domove, kako bi nastavile život van gradskih prihvatilišta, kod svojih novih vlasnika.

 

Svi koji su prethodnog vikenda posetili beogradski Hipodrom saglasni su u tome da Festival treba da postane tradicionalan događaj u narednim godinama.

Opširnije o Festivalu…….

     
     
     
     
     

 

Dogadjaj godine

29. avgust 2016.

 

DOGAĐAJ GODINE: Prvi put u Beogradu - INTERNACIONALNI FESTIVAL LJUBIMACA (Hipodrom, 3-4. septembar)!

 

 

PETS & FRIENDS poziva na nesvakidašnje druženje i neviđenu zabavu koja se  prvi put organizuje na ovim prostorima - samo za ljubimce i njihove prijatelje, a posebno one najmlađe. Ulaz je besplatan, a program traje od 10 do 18 časova u subotu i nedelju 3. i 4. septembra.

 

 

 

Ljubitelji životinja, kinolozi, groomeri, odgajivači, dreseri, veterinari, proizvođači hrane i opreme za ljubimce, felinolozi, sokolari, poznate ličnosti sa svojim ljubimcima i mnogi drugi, svi na jednom mestu zajedno.

Specijalan program pripremljen je za najmlađe - zabavni park, pozorišne predstave, neobična takmičenja, kreativne i edukativne radionice uživo sa ljubimcima, škola jahanja, mala škola dresure i odgovornog vlasništva, druženje sa klovnovima i neobičnim ljubimcima, gosti iznenađenja, sve u svemu, kompletna vikend zabava za čitavu porodicu, a posebno za naše najmlađe koji će kroz druženje i zabavu upoznati sve blagodeti koje ljubimac donosi, ali i sve odgovornosti koje sa sobom ova obaveza nosi.

 

Subota je rezervisana za reviju šampionskih pasa svih rasa, prvu ovakve vrste na našim prostorima i takođe ekskluzivno, prvo revijalno takmičenje najboljih groomera Srbije koji će na licu mesta besplatno ulepšavati ljubimce onih vlasnika koji to budu želeli. Organizovani su i besplatni veterinarski pregledi, razgovori sa poznatim domaćim odgajivačima i kinolozima, a poseban deo programa biće posvećen i udomljavanju napuštenih kuca iz beogradskih azila. Sve one koji udome neku od napuštenih kuca očekuju izuzetne nagrade i poklon vaučeri. 12 kuca iz gradskih prihvatilišta čekaće na svog novog vlasnika, a festivalu će prisustvovati i ekipa Hitne pomoći za životinje, kao i ovlašćeni veterinari JKP “Veterina Beograd”.

Prvi put domaćoj javnosti i to na Pets & Friends festivalu predstaviće se i Animal Rescue Serbia, grupa izuzetnih volontera i ljubitelja životinja koji su do sada spasili živote velikom broju ljubimaca naših sugrađana iz raznih nevolja.

Za muzički deo programa zadužen je bend “Neverne bebe”, a na samom otvaranju najmlađe očekuje pozorišna predstava iznenađenja, nakon čega je zakazano agiliti takmičenje u kojem će se pojaviti sve sami šampioni u tom najboljem sportu za pse.

U nedelju, drugog dana velike zabave, zakazana je izložba maca, a među učesnicama biće i onih napuštenih, koje će, nadamo se, na ovom druženju pronaći i svoje nove vlasnike, a sve njih takođe očekuju fenomenalni poklon vaučeri.

Svojih “pet minuta” imaće i ljubitelji konja, njima će se predstaviti trenutno najbolje škole jahanja na ovim prostorima,dok je za ljubitelje egzotičnih životinja pripremljeno posebno iznenađenje zajedno sa našim prijateljima iz prvog u Beogradu “Javnog akvarijuma i tropikarijuma”.

Zato, za sebe i svog ljubimca obavezno rezervišite vikend 3. i 4. septembra (10-18h) za događaj koji Beograd još nije video.

 

 

 

TRIDESET MACA PRONAŠLO NOVI DOM

13. jun 2016.

 

TRIDESET MACA PRONAŠLO NOVI DOM

   

 

Mrnjau vikend u organizaciji felinološkog društva Le PETit je uspešno realizovan u Domu omladine u nedelju 12.06. od 11-19 časova.

30 udomljenih maca je usrećilo 30 porodica!

Na tribinama je bilo reči o važnim temama - dobrobiti životinja, kontroli populacije mačaka, pravilnoj ishrani mačaka, a veterinari su dali puno dobrih saveta.

 

 

Takodje su predstavljeni i mladi izviđaci i nova služba za spasavanje životinja u nevolji.

Dom omladine je u nedelju bio prepun nasmejanih ljudi, a posebno dece.

Specijalno mesto imala je "Veterina Beograd" kojoj su organizatori zahvalni na punoj saradnji i entuzijazmu i kako su posebno naglasili "Veterina Beograd" je još jednom pokazala da ima veliko srce!

Imajući sve ovo u vidu sledeči Mrnjau vikend organizivaće se ubrzo.

     

 

Arhiva ...

  TRAŽE IH VLASNICI

  ISKUSTVA USVOJITELJA

  KAKO DA IH ČUVATE (saveti)