LAT ĆIR

Удомљен златни ретривер Миле

20.06.2024
Прича прелепог ретривера Милета почиње много година раније, када се претпоставља да су га власници препустили улицама града, самог и уплашеног. Од тренутка када је као напуштен пас стигао у прихватилиште Ветерине Београд, показивао је знаке да жели поново да верује људима, весело махајући репом чим би неко пришао да га помази. Миле је пас благе нарави, са очима пуним наде и прелепим златним крзном, а његова неизмерна љубав према људима и деци, увек је избијала у први план. 
У нади да ће имати среће и пронаћи свој дом, он је ишао на бројне акције удомљавања, а постао је и један од најдражих посетилаца ,,Златне журке“ – традиционалног окупљања златних ретривера. Миле је са нестрпљењем чекао своју прилику да очара људе који би му отворили врата свог дома. Нажалост, сваки пут би се дешавало исто, млади пси или слатки штенци били би изабрани пре њега.
Ипак, ова прича добија преокрет једног летњег дана, када је Миле привукао пажњу госпође великог срца, која је од тренутка када га је угледала била решена да му пружи дом и бригу за цео живот. Сви пси сањају о животу у великом дворишту, а то сада постаје Милетова стварност – он дане проводи трчећи слободно по дворишту у околини Новог Сада, у друштву брижних власника.
,,Не да ћемо га чувати, него ћемо га размазити“, биле су речи Милетових нових власника, што говори о томе да заиста сваки пас заслужује прилику да осети топлину дома, а заузврат ће пружити безусловну приврженост. Милетова прича постала је пример да и после неколико година чекања, љубав може променити живот и испунити срце не само пса, већ и људи који га окружују.

Галерија

Удомљен златни ретривер Миле Удомљен златни ретривер Миле