LAT ĆIR

УДОМИТЕ МАЦУ НА МРЊАУ ВИКЕНДУ, 15. АПРИЛА У ДОМУ ОМЛАДИНЕ!

14.04.2018
Дом омладине Београда, Ветерина Београд и Друштво Ле ПЕТит по пети пут приређују велику пролећну хуманитарну акцију посвећену добробити животиња и целој породици - Мрњау викенд! Организатори позивају све љубитеље мачака и оне који ће то тек постати: свратите у Дом омладине у недељу 15. априла, пронађите и удомите мацу свог живота и унесите искрицу радости у свој дом!

Дођите да предемо заједно!


На Мрњау викенду ће бити понуђено преко 50 лепих и здравих маца спремних за удомљавање. Све маце су спасене са улица. Однеговала их је и поставила на шапице екипа одговорних и преданих активиста који несебично улажу велику љубав, труд и значајна средства да маце спремне и здраве оду у нове домове.

Све маце су прошле ветеринарски преглед, лепо су васпитане, разигране и социјализоване. Њихови удомитељи добиће потпуно здравог и друштвеног љубимца с навикама неопходним за живот у стану.

ЈКП Ветерина Београд ће озваничити уговоре о одговорном власништву, донирати микрочипове и вакцине против беснила, и обавити бесплатну стерилизацију љубимца када за то дође време.

Друштвено одговорне фирме ће даривати удомљене маце и њихове власнике за срећан почетак. Компанија Плус Плус ће новим власницима поклонити квалитетну Н&Д граин-фрее храну, пет-шопови Aquarius ће припремити опрему и играчке, а специјализовани часопис Мачка ће приредити саветовалиште за негу и васпитање љубимаца.

Пети Мрњау викенд се одржава у недељу 15. априла у Дому омладине Београда, од 11 до 18х. Улаз је слободан, али ће посетиоци имати прилику да приложе донацију за добробит мачака без дома. ЈКП „Ветерина Београд“ чиповаће и вакцинисати усвојене маце од 11:30 до 16:30 часова.

Бригом за животиње до хуманијег друштва

Мрњау викенди се организују ради подизања свести заједнице о проблему напуштених и незбринутих животиња. Тај проблем не настаје спонтано већ због неодговорног власништва и гајења. Неки власници кућних љубимаца, као и дивље самозване „одгајивачнице”, решавају се нежељених животиња просто избацујући их на улицу и тим нељудским чином унесрећују животиње и стварају проблем целој заједници. Нажалост, ове године је на улице Београда избачен енормно велики број скотних мачака и читавих легла тек рођених мачића.