LAT ĆIR

Светски дан паса

26.08.2023
Љубав и брига о кућним љубимцима требало би да се подразумевају сваког дана, али је 26. август повод да куцама пружимо додатну пажњу, с обзиром на то да се овај дан обележава као Светски дан паса. Пријатељство између човека и пса траје вековима, а чињеница је да је пас захваљујући својој оданости коју несебично даје свом власнику, одувек најчешћи кућни љубимац. Због великог броја паса који никада не осете топлоту дома, ЈКП ,,Ветерина Београд“ труди се да свака куца добије шансу да проведе квалитетан живот уз одговорног власника, поред кога ће имати све што љубимци заслужују.
Тако је почела и прича о Дони, прелепој женки крупних црних очију, која је још као штене напуштена од стране својих власника. Од дана када је збринута у Ветерини Београд, била је спремна да се препусти људима, разиграна и увек расположена за игру, због чега је покупила бројне симпатије запослених. Захваљујући благој нарави, поред тога што је волела људе, она се савршено слагала и са другим четвороножним пријатељима, укључујући и мачке. Са циљем да Дона што пре пронађе свој дом, она је била и део акција удомљавања, на којима нажалост, није имала среће у проналаску свог власника.
Донина прича преокреће се једног дана у јулу, када је сасвим случајно очарала двоје људи, који су од тренутка када су је угледали, решили да јој отворе врата свог дома. Она сада дане проводи у дивној породици, уз много љубави, бриге и мажења, а пошто није једини љубимац у кући, ужива и у друштву других крзнених пријатеља, са којима се одлично уклопила. Своју захвалност и приврженост исказује свакога дана, у потпуности свесна да је пронашла своје људе за читав живот. Иако су приче попут Донине бројне, важно је да стално подсећамо на значај хуманог опхођења и пружања уточишта напуштеним псима, апелујемо на одговорно власништво, као и да њихову безусловну љубав славимо сваког дана, а посебно данас. 

Галерија

Светски дан паса Светски дан паса Светски дан паса Светски дан паса Светски дан паса Светски дан паса Светски дан паса