LAT ĆIR

Концерт и додела награда „нема фрке уз унуке“ и „мој љубимац“

02.04.2021
Концерт и додела награда победницима уметничких конкурса „Нема фрке уз унуке" и „Мој љубимац" одржаће се у суботу, 20. јуна, у подне, на платоу испред Дечјег кутлурног центра Београд.

Дечји културни центар Београд је на почетку ванредног стања проглашеног због појаве корона вируса расписао уметнички конкурс за децу и младе „Нема фрке уз унуке", посвећен бакама и декама. Наши најстарији суграђани нису били у могућности да проводе време са својим унуцима и зато је Дечји културни центар Београд осмислио начин како да деца и млади покажу љубав и поштовање према својим бакама и декама користећи машту и различите уметничке медије. На конкурсу су учествовала деца и млади, узраста од 3 до 18 година, из Србије и дијаспоре. Поезијом, прозом, музиком, ликовним и видео радовима деца су слала поруке охрабрења најстаријим суграђанима и на аутентичан начин представљала своје виђење ванредне ситуације кроз теме Корона иш – стрип каиш, Моја чуваркућа и Тајне бакине кухиње.

Током седам недеља на мејл Дечјег културног центра Београд стигло је око 2000 дечјих радова из целе Србије али и из дијаспоре – Италије, Француске, Финске, Данске, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Хрватске, Словеније. Сваке недеље стручни жири је бирао најбоље радове из свих уметничких медија и то објављивао на сајту ДКЦБ, фејсбук страници и посебно оформљеној фејсбук групи Креативна деца за баке и деке.

Претходних дана ДКЦБ је примио и много сјајних фотографија животиња и песама посвећених кућним љубимцима, које су деца и млади слали на фото-литерарни конкурс „Мој љубимац", организован у сарадњи са ЈКП „Ветерина Београд” и Организацијом за поштовање и бригу о животињама ОРKА – Дечјим клубом ОркиЦА.

Деци, која су се током седам недеља ванредног стања показала као прави борци који чувају здравље својих суграђана и као креативци пуни идеја, енергије, маште и воље, награде ће уручити директор Дечјег културног центра Београд Драган Марић. У програму ће учествовати Пеђолино, Миња Субота, Бранко Коцкица, Леонтина, Бојана Стаменов, Слободан Станишић, мали песници - победници литерарног конкурса, Хор и Балетски студио Дечјег културног центра Београд. Дечји клуб ОРкиЦА одржаће радионицу „Одговорно власништво“, за децу узраста од 6 до 10 година, а ЈКП „Ветерина Београд” организоваће удомљавање напуштених паса из градског азила.

ДОБРО ДОШЛИ!