LAT ĆIR

АКЦИЈА УСВАЈАЊА НАПУШТЕНИХ ПАСА ИЗ ГРАДСКИХ ПРИХВАТИЛИШТА

08.06.2022

У суботу 04.06.2022. од 10:30 до 13:30 часова  ЈКП „Ветерина Београд“ организује усвајање напуштених паса из градских прихватилишта у оквиру ПЕТ зоне Ташмајданског парка.

Као и до сада ово је једна од традиционалних пролећних акција усвајања напуштених животиња, коју желимо да промовишемо а и да подсетимо све на важност одговорног власништва. 

Сви заинтересовани грађани који желе да удоме неку од напуштених куца могу да дођу и изаберу једну од 15-так које ће тог дана Ветерина Београд довести на усвајање.

Најмлађе посетиоце очекује едукативни кутак са аниматором и прављење кућица за псе од картона.

„Важно је да од најранијег доба децу упознајемо са тим колико је битно понашати се одговорно као власник животиња и колико је хумано напуштеној животињи пружити топли дом. Управо је то и идеја ових акција и ми ћемо се трудити да их организујемо и у наредном периоду у што већем броју.“ – поручио је директор Ветерине Београд Будимир Грубић. Он је подсетио да је за протеклих четири године преко Ветерине Београд усвојено преко 3400 напуштених животиња, што је више него укупни капацитет свих градсих прихватилишта. У том периоду  стерилисано је преко 27. 000  напуштених паса и мачака.

Сви потенцијални усвојиоци на поклон ће добити храну за псе коју донира Нестле Пурина, као пријатељ акције. Поред тога усвојиоце очекује и поклон још једног пријатеља акције - домаћа производња креветића за псе и мачке - Петстyле Бад догс анд преттy цатс а свакако је је уз нас и пријатељ Пас магазин.

Новина је да ће у овој акцији бити и ђаци Прве Београдске гимназије.