LAT ĆIR

Srećko – najsrećniji pas na svetu

Priča o crnom štenetu sa belim šapicama počinje još u avgustu 2022. godine, kada ga je ekipa JKP ,,Veterina Beograd“ pronašla odbačenog na ulici u Beogradu, zajedno sa svojim bratom i sestrom. Crni mešanac, sa čupavom bradicom i belim šapama, zbrinut zajedno sa druga dva šteneta, počeo je da učestvuje u akcijama koje sprovodi Veterina, tačnije postao je sastavni član tima koji je sprovodio edukacije o odgovornom vlasništvu. Njegova uloga bila je da kroz igru i maženje očara decu iz vrtića i pokaže im da je pas zaista čovekov najbolji prijatelj. On je u tome zasigurno uspeo, s obzirom na to da je među decom postao omiljen i dodeljivani su mu brojni nadimci, kao što su ,,Čupko“, ,,Crni“ ili ,,Pego“. Ipak, nisu samo deca bila očarana njime, već i Dušan Stefanović, čovek koji ga je igrom slučaja video u direkciji Veterine Beograd i tako se desila ljubav na prvi pogled. 
Dušan je bio odlučan u nameri da ovom mešancu otvori vrata svog doma i time mu pruži šansu za kvalitetan život, što je i učinio, uz podršku svoje porodice. 
,,Dali smo mu ime kakvo stvarno zaslužuje – Srećko, s obzirom da je u naše živote doneo samo sreću i radost“, komentariše Dušan Stefanović, koji je pored svoje plemenitosti i ljubavi prema životinjama, bio posebno oduševljen Srećkom jer ga je podsetio na njegovog prvog ljubimca – Bigija. Svestan da je gubitak ljubimca izuzetno težak, Dušan je bio ubeđen da više nikada neće moći da se nosi sa tim bolom, te da posle njega neće imati ljubimce. ,,Posle Bigija sam rekao da ne mogu više da se vezujem i da patim, jer je to stvarno bio veliki gubitak, ne samo za mene, već i za moju porodicu“, objašnjava on. Ipak, ljubav prema životinjama i humana želja za pružanjem utočišta ovom mešancu, u Dušanovom slučaju su prevagnuli. Srećko je sada najsrećniji pas na svetu – siguran da će do kraja života biti okružen ljudima koji  će se o njemu brinuti i svakodnevno mu pružati ljubav.