LAT ĆIR

Nova šansa za sreću

Prelepa žućkasta ženka u tipu ridžbeka pronađena je kao usamljen, napušten pas, čiji prethodni vlasnici nisu više želeli da se brinu o njoj. Ona je u prihvatilištu dobila ime Lili i od samog početka bila je veoma veseo, mazan i poslušan pas, tražeći samo ljubav zauzvrat. Tu ljubav pronašla je baš na Festivalu ,,Ulični psi“, gde je sasvim slučajno naišla divna gospođa Maja. Maja je tog jutra iz znatiželje odlučila da prošeta do Kalemegdana sa svojim sinom i kucom Mimi, koja je takođe udomljena, ne znajući da će baš taj dan biti nova šansa za sreću napuštene Lili.
 ,,Kada smo došli do štanda Veterine Beograd, ugledali smo je, ne sluteći da će ona biti naša najveća ljubav i član porodice. Prišli smo joj, a ona nas je izljubila kao da nas zna čitav život. Moj sin nije želeo da nastavi bez nje i odlučili smo da je povedemo kući“, prepričava Maja. Lili sada u svom srećnom domu ima neobične nadimke – Coka i Beka, obožava peciva, domaće keksiće za kuce, poljupce i maženje, a ima i svoju omiljenu igračku gusenicu. Lili je pas divne naravi, koji se slaže sa svima, bez obzira na to da li je reč o mački, psu, ili ljudima, a uz to je i neverovatan čuvar.
U međuvremenu, ovoj divnoj porodici pridružio se još jedan član, prelepa mešanka Hani, stara svega tri meseca. Maja objašnjava da je u početku bilo teško za Lili da se navikne na novog člana porodice, ali da su one sada najbolje drugarice: ,,Lili brine o Hani, kupa je, mazi i igra se sa njom po ceo dan. Kada dođe veče, obavezna je jedna runda trčkaranja i proklizavanja po kući“. 
Ova priča je još jedno svedočanstvo o tome da je ljubav koju udomljeni psi pružaju svojim vlasnicima neizmerna, te da svako ko ima želje i mogućnosti, treba da razmisli o tome da otvori vrata svog doma napuštenoj kuci ili maci.