LAT ĆIR

Svetski dan pasa

26.08.2023
Ljubav i briga o kućnim ljubimcima trebalo bi da se podrazumevaju svakog dana, ali je 26. avgust povod da kucama pružimo dodatnu pažnju, s obzirom na to da se ovaj dan obeležava kao Svetski dan pasa. Prijateljstvo između čoveka i psa traje vekovima, a činjenica je da je pas zahvaljujući svojoj odanosti koju nesebično daje svom vlasniku, oduvek najčešći kućni ljubimac. Zbog velikog broja pasa koji nikada ne osete toplotu doma, JKP ,,Veterina Beograd“ trudi se da svaka kuca dobije šansu da provede kvalitetan život uz odgovornog vlasnika, pored koga će imati sve što ljubimci zaslužuju.
Tako je počela i priča o Doni, prelepoj ženki krupnih crnih očiju, koja je još kao štene napuštena od strane svojih vlasnika. Od dana kada je zbrinuta u Veterini Beograd, bila je spremna da se prepusti ljudima, razigrana i uvek raspoložena za igru, zbog čega je pokupila brojne simpatije zaposlenih. Zahvaljujući blagoj naravi, pored toga što je volela ljude, ona se savršeno slagala i sa drugim četvoronožnim prijateljima, uključujući i mačke. Sa ciljem da Dona što pre pronađe svoj dom, ona je bila i deo akcija udomljavanja, na kojima nažalost, nije imala sreće u pronalasku svog vlasnika.
Donina priča preokreće se jednog dana u julu, kada je sasvim slučajno očarala dvoje ljudi, koji su od trenutka kada su je ugledali, rešili da joj otvore vrata svog doma. Ona sada dane provodi u divnoj porodici, uz mnogo ljubavi, brige i maženja, a pošto nije jedini ljubimac u kući, uživa i u društvu drugih krznenih prijatelja, sa kojima se odlično uklopila. Svoju zahvalnost i privrženost iskazuje svakoga dana, u potpunosti svesna da je pronašla svoje ljude za čitav život. Iako su priče poput Donine brojne, važno je da stalno podsećamo na značaj humanog ophođenja i pružanja utočišta napuštenim psima, apelujemo na odgovorno vlasništvo, kao i da njihovu bezuslovnu ljubav slavimo svakog dana, a posebno danas. 

Galerija

Svetski dan pasa Svetski dan pasa Svetski dan pasa Svetski dan pasa Svetski dan pasa Svetski dan pasa Svetski dan pasa