LAT ĆIR

СПAСЕН СИВИ СОКО НA ВРXУ БЕОГРAЂAНКЕ

22.01.2020
Након необичних сусрета са појавом дивљих свиња у нашој престоници,преко вучице у Мирјеву,последњи пример да Београд још није изгубио везу са правом природом је сиви соко на врху Београђанке.
Наиме пре неколико дана радници ЈКП "Ветерине Београд" су на позив запослених Студија Б интервенисали у спасавању повређеног сокола који се сплетом необи;них околности нашао на 22 спрату Београђанке.Претпоставља се да је он случајно упао у унутрашњост зграде И приликом покушаја да изађе ударио главом у стакло прозора и повредио се.На сву срећу,како су констатовали запослени ЈКП "Ветерине Београд",повреде нису биле озбиљне И он је брзом акцијом радника Зоохигијене ЈКП "Ветерине Београд" спасен и одвезен у Зоо врт.
Тренутно се налази тамо,али ће за неколико дана бити пуштен у природу,како И налажу правила,јер он спаде у заштићену врсту.
Као што смо поменули на почетку ово није први пут да се радници ЈКП "Ветерине Београд" сусрећу са таквим случајевима спасавањем врста животиња необичних за градске услове.Важно је и нагласити да су екипе ЈКП "Ветерине Београд" припремљене за сваку врсту спасавања и указивања помоћи животињама.
Можда је и овај последњи пример показатељ да нисмо изгубили сваки контакт са природом.