Soko

22. januar 2020.

Ovde unesite novi sadrzaj vesti

Vanredno stanje

16. mart 2020.

obaveštenje o posetama u prihvatilištima u okviru JKP "veterina Beograd"

Usled trenutne situacije, odnosno uvedenog vanrednog stanja, JKP "Veterina Beograd" obaveštava sve zainteresovane da če posete biti redukovane,odnosno ograničene na hitne slučajeve i moli sve zainteresovane da se najave pre eventualnog dolaska.

obaveštenje o posetama hitnoj pomoći za životinje u okviru JKP "veterina Beograd"

Usled trenutne situacije , odnosno uvedenog vanrednog stanja, JKP "Veterina Beograd" obaveštava sve zainteresovane da će posete Hitnoj pomoći biti redukovane, odnosno ograničene na hitne slučajeve i moli sve zainteresovane da se najave pre eventualnog dolaska.

 

Obaveštenje o posetama klinici za male životinje u okviru JKP "veterina Beograd"

Usled trenutne situacije, odnosno uvedenog vanrednog stanja, JKP "Veterina Beograd" obaveštava sve zainteresovane da će posete Klinici za male životinje biti redukovane, odnosno ograničene na hitne slučajeve i moli sve zainteresovane da se najave pre eventualnog dolaska.

Soko

22. januar 2020.

 

spasen sivi soko na vrhu beogradjanke

Nakon neobičnih susreta sa pojavom divljih svinja u našoj prestonici,preko vučice u Mirjevu,poslednji primer da Beograd još nije izgubio vezu sa pravom prirodom je sivi soko na vrhu Beogradjanke.

 

     

 

Naime pre nekoliko dana radnici JKP "Veterine Beograd" su na poziv zaposlenih Studija B intervenisali u spasavanju povredjenog sokola koji se spletom neobi;nih okolnosti našao na 22 spratu Beogradjanke.Pretpostavlja se da je on slučajno upao u unutrašnjost zgrade I prilikom pokušaja da izadje udario glavom u staklo prozora i povredio se.Na svu sreću,kako su konstatovali zaposleni JKP "Veterine Beograd",povrede nisu bile ozbiljne I on je brzom akcijom radnika Zoohigijene JKP "Veterine Beograd" spasen i odvezen u Zoo vrt.

Trenutno se nalazi tamo,ali će za nekoliko dana biti pušten u prirodu,kako I nalažu pravila,jer on spade u zaštićenu vrstu.

 

     

 

Kao što smo pomenuli na početku ovo nije prvi put da se radnici JKP "Veterine Beograd" susreću sa takvim slučajevima spasavanjem vrsta životinja neobičnih za gradske uslove.Važno je i naglasiti da su ekipe JKP "Veterine Beograd" pripremljene za svaku vrstu spasavanja i ukazivanja pomoći životinjama.

Možda je i ovaj poslednji primer pokazatelj da nismo izgubili svaki kontakt sa prirodom.

Mrnjau fest

11. januar 2020.

novogodi[nji mačkenbal na mrnjau festu

Mnogi svetski gradovi mogu da se pohvale ket-kafeima, ali samo Beograd ima jedinstveni festival posvećen mačkama i onima koji ih vole! U subotu i nedelju, 11-12. januara Dom omladine Beograda, Veterina Beograd i društvo Le PETit po šesti put priređuju tradicionalni novogodišnji Mrnjau Fest. Na festivalu će pored prelepih maca biti i puno dobrih vibracija i kreativnosti, jer mačke su od pamtiveka bile pratioci kreativnih ljudi - od umetnika do naučnika, od Leonarda do Tesle

Tokom dva dana mačjeg festivala predstaviće se domaće i strane odgajivačnice, koje će izložiti svoje mace šampione. Mace će se takmičiti za prestižne titule i nagrade, a ljubitelji će moći da se informišu o interesantnim rasama putem prezentacija i direktno od odgajivača.
Mačke i mašta su oduvek išli ruku pod ruku pa je prvi dan festivala obeležen filmskim maratonom sa najnovijim crtanim i igranim filmovima za celu porodicu.
Tokom drugog dana festivala predstaviće se Mrnjau staratelji i ponudiće zdrave, negovane i lepo vaspitane mace na udomljavanje.
Na Mrnjau Festu biće prilike da svoje mačje blago obradujete nekom ukusnom poslasticom, korpicom ili igračkicama. Na predavanjima i u kontaktu sa veterinarima, specijalistima za ishranu i ponašanje, saznaćete baš sve o macama - o nezi, ishrani, vaspitanju, mitovima i predrasudama.
Ljubitelji mačaka, dobrodošli na novogodišnji Mrnjau Fest! Dođite da se družite, radujete, da mazno mrnjaučete i provedete dva dana u dobrom društvu, najboljem - u društvu mačaka!

 

Takmičenje mačaka na Mrnjau Festu
Subota i nedelja, 10-18h - Međunarodno takmičenje mačaka 

 

Glavni  program ovog Mrnjau Festa je WCF World Show - zvanično takmičenje mačaka po World Cat Federation pravilima. U prvom delu programa mačke će biti pojedinačno ocenjene za stolom. Zatim će se međusobno nadmetati u atraktivnim takmičenjima u ringu. Na kraju svakoga dana najbolje mačke će se takmičiti za Best in Show titule i nagrade.
U nadmetanju za titule najlepših očekuje se prisustvo izuzetnih mačaka iz Srbije i mnogih evropskih zemalja. Biće zastupljene sve popularne rase: bengalke, birmanke, britanke, mejn kunovi, persijanke, ruske plave, sibirke ali i rase koje se ređe viđaju: abisinke, egipatski mau, hajlender, mančkin, norveške šumske, selkirk reks, orijentalke, sfinksovi i druge.
Najlepše od najlepših maca će proglasiti sudije iz Nemačke i Italije. Takmičenje vodi naša Svetlana Lalović, međunarodni felinološki sudija.

 

Filmski program na Mrnjau Festu
Subota, 11-18h: filmski maraton za celu porodicu

 

U subotu, prvog dana festivala, biće priređen neprekidni filmski program posvećen životinjama, humanosti i kreativnosti. Svi filmovi su dugometražni i sinhronizovani.
U filmu „Tajne avanture mačaka“ glavni junaci su Pufna, debeo i lenj mačor, i njegov sin Čufta koji je aktivan, bistar i pametan mačak koga spoljni svet neodoljivo privlači. Jednoga dana otac i sin moraju da napuste kuću, i tada kreće urnebesna avantura - potraga za legendarnom Breskvatopijom u kojoj se snovi ostvaruju.
“Mala gospođica Dulitl” je čarobna avantura za celu porodicu o darovitoj drugarici životinja. Film prati avanture glavne junakinje Lili, devojčice koje ima neverovatan dar da priča sa svim životinjama, koji je često dovodi u nevolje.
Pre nego što je postao poznati umetnik i naučnik, Leonardo Da Vinči bio je hrabar dečak koji je voleo da otkriva. Priključite mu se u hrabroj potrazi za blagom u duhovitoj, dinamičnoj i poučnoj priču pod nazivom „Leo da Vinči: Misija Mona Liza“.

 

Udomljavanje zdravih i lepih maca
Nedelja, 12-17h: udomljavanje u saradnji sa Veterinom Beograd

 

U nedelju, drugog dana Festivala, biće organizovano veliko udomljavanje mačaka. Posetioci će imati priliku da izaberu i povedu kući macu svog života - novog čupavog, predljivog i maznog člana porodice. Mace su odnegovali Le PETit Mrnjau staratelji - ekipa odgovornih i predanih volontera koji nesebično ulažu veliku ljubav, trud i značajna sredstva da mace odu u nove domove zdrave, negovane i lepo vaspitane.
Sve mace su prošle veterinarski pregled, lepo su vaspitane, razigrane i socijalizovane. Njihovi udomitelji dobiće potpuno zdravog i društvenog ljubimca s navikama neophodnim za život u kući ili stanu.  
JKP Veterina Beograd će ozvaničiti ugovore o odgovornom vlasništvu, donirati mikročipove i vakcine protiv besnila, i obaviti besplatnu sterilizaciju ljubimca kada za to dođe vreme. Društveno odgovorne firme će darivati ljubimce i njihove vlasnike za srećan početak. Budući vlasnici svom novom ljubimcu treba da obezbede samo ljubav i brigu!

 

Mrnjau Fest za posetioce

 

Mrnjau Fest je otvoren za posetioce u subotu i nedelju 11-12. januara od 10-18h. Takmičenje mačaka je oba dana. Filmski program je u subotu. Udomljavanje maca je u nedelju. Ulaznica je 300 dinara. Za decu predškolskog uzrasta ulaz je slobodan.

 

Sve informacije:www,lepetit.rs

Nova godina

27. decembar 2019.

 

 

Slike

21. oktobar 2019.

 
   

 

Svetski dan

04. oktobar 2019.

 

 sVETSKI DAN Životinja

Tašmajdan, 4. oktobar, od 11 do 15 časova

 

Ogromanbroj pasa i mačaka u Srbiji nikada ne oseti toplinu doma, i svoje dane provode na ulici ili u nekom od mnogobrojnih prihvatilišta za nezbrinute životinje.

 

Na Svetski dan životinja, u petak 4. oktobra, omiljeni ograđeni gradski prostor za pse u Tašmajdanskom parku biće domaćin manifestacije udomljavanja nezbrinutih životinja iz gradskih azilakoju organizuje JKP „Veterina Beograd“ u saradnji sa kompanijama „Mars“„Bayer“. Od 11 do 13 časova, u akciji udomljavanja pasa, kucama će biti omogućeno da pronađu svoj novi dom i porodicu, a od 13h vlasnicima će biti pružena prilika da njihov ljubimac pobedi na izboru za „Najšarmantnijeg psa Tašmajdana“.

 

Kompanija Mars, najveći svetski proizvođač hrane i proizvoda za negu kućnih ljubimaca, doniraće u petak 2.838 kilograma hrane nezbrinutim psima i mačkama u prihvatilištima JKP “Veterina Beograd”, “Riska”, “Džesika”, “Draževac”, “Felix” i Udruženju “Zoi”.  U okviru humanitarne kampanje “Kuce ili mace - za koga navijaš?” zahvaljujući glasovima posetilaca sajta kuceilimace.rs, obezbeđeno je još 2.000 obroka. 

 

U gradskim azilima JKP „Veterina Beograd“ živi oko 3.000 pasa, a predstavnici prihvatilišta upoznaće prisutne sa pet preslatkih kuca - tri ženke i dva mužjaka koji su vakcinisani, čipovani i sterilisani.  Akcija udomljavanja trajaće od 11 do13 časova.

 

Sa početkom u 13 h biraćemo „Najšarmantnijeg psa Tašmajdana“.  Vredne poklone za pobednika i osvajače drugog i trećeg mesta obezbedila je kompanija „Mars“.

 

Kroz razgovor sa vlasnicima, veterinari JKP „Veterina Beograd“ i predstavnici kompanije „Bayer“ davaće savete o zdravlju mezimaca, sa posebnim osvrtom na podmuklu bolest srčanog crva, koja se neretko otkrije u poodmaklom stadijumu zbog simptoma koji su slični prehladi.

 

U okviru Kutka za decu, zabaviće se i najmlađi jer će moći da crtaju svoje mezimce, ukrašavaju kućice za pse ili uživaju u programu animatora koji će praviti životinje od balona, kao i šminkanjem po licu „oživljavati“ njihove likove ili likove iz crtanih filmova. 

 

Kompanija „Mars“ će posetiocima parka i njihovim mezimcima u znak dobrodošlice darivati ukusne i zdrave grickalice, dok će na štandu kompanije „Bayer“ moći da se informišu o zaštiti svojih pasa od spoljašnjih (buve, krpelji) i unutrašnjih parazita.

 

*Svetski dan zaštite životinja obeležava se 4. oktobra još od 1931. godine. Počeo je da se obeležava u Firenci, na konvenciji ekologa, i u to vreme ovaj dan se proslavljao kao dan Svetog  Franje Asiškog, sveca zaštitnika životinja i životne sredine.

 

 

Dođite da se družimo i zajedno proslavimo Svetski dan životinja. Bolji svet za naše ljubimce je i bolji svet za sve nas!

 

Čukarica

20. septembar 2019.

akcija besplatnog čipovanja,vakcinacije i sterilizacije pasa i mačaka

Veterina Beograd nastavlja sa akcijama koje doprinose smanjenju populacije napuštenih pasa i mačaka na ulicama prestonice i podižu svest o odgovornom vlasništvu.

Upravo takva je i ova akcija, čije realizovanje planiramo sa opštinom Čukarica, gde se svim gradjanima koji žele da postnu odgovorni vlasnici to omogućava i to na sledeći način - gradjani koji žele da postanu vlasnici napuštenih pasa sa javnih površina, dolaze na naknadno utvrdjenu lokaciju na opštini Čukarica, gde će se psi čipovati i vakcinisati i ujedno će novi vlasnik kućnog ljubimca moći da zakaže datum besplatne sterilizacije.

Ista je situacija i kada je reč o macama, odnosno budućim vlasnicima mačaka, koji će takodje moći da obave besplatno čipovanje, vakcinaciju protiv besnila, kao i da zakažu sterilizaciju.

Akcijom su dakle obuhvaćeni svi psi i mačke koje nemaju zvanične vlasnike, odnosno napušteni psi i mačke sa javnih površina o kojima se neko brine, ali nisu evidentirani kao njihovi vlasnici.Na ovaj način im izlazimo u susret da olakšamo proces i uvedemo red u ovu oblast.

 

Za akciju besplatnog čipovanja, vakcinaciju i sterilizaciju napuštenih pasa i mačaka na teritoriji opštine Čukarica predvidjene su sledeće lokacije:

- 23.09.2019. godine u prostorijama MZ Sremčica u vremenu od 10 - 18 časova

- 24.09.2019. godine u prostorijama MZ Bele vode u vremenu od 10 - 18 časova

- 25.09.2019. časova u prostorijama MZ Umka u vremenu od 10 - 18 časova

Taš 14.09.2019

12. septembar 2019.

udomite svog najboljeg prijatelja

Tašmajdan, 14.septembar , od 11 do 15 časova

 

Za detaljne informacije kliknite petmagazine.rs/tasmajdan-udomite-svog-novog-najboljeg-prijatelja/

Dan komunalnih službi

10. septembar 2019.

 

 

Surčin

19. avgust 2019.

 

 

besplatna vakcinacija I čipovanje pasa i mačaka

 

U saradnji sa Veterinom Beograd opština Surčin organizuje akciju besplatnog vakcinisanja protiv besnila i čipovanje pasa i mačaka sa ciljem smanjenja populacije napuštenbih životinja na svojoj teritoriji.

Svi ljubitelji životinja koji žele da postanu odgovorni vlasnici dovešće svoje ljubimce na besplatnu vakcinaciju i obeležavanje mikročipom. Novoudomljeni ljubimci će tom prilikom dobiti i pasoše za koje će vlasnici pasa morati da izdvoje 200 dinara odnosno 100 dinara vlasnici mačaka.

Pored ove pogodnosti budući vlasnici pasa i mačaka dogovoriće i datum besplatne kastracije i sterilizacije svojih ljubimaca.

Akcija se odnosi na sve pse i mačke bez zvaničnog vlasnika, napuštenih pasa i mačaka sa javnih površina o kojima se neko brine ali nisu evidentirani kao njihovi vlasnici.

Besplatno vakcinisanje i sterilizacija će se sprovoditi u periodu od 20. do 23. augusta 2019.godine, u periodu od 10.00 do 18.00 časova na sledećim punktovima:

Utorak, 20.08.2019.godine Surčin

Sreda, 21.08.209.godine Dobanovci, prostorije Vatrogasnog doma

Četvrtak, 22.08.2019.godine Jakovo, prostorije mesne zajednice

Petak, 23.08.2019.godine Bečmen, prostorije mesne zajednice.

Pozivamo Vas da svojim prisustvom podržite ovu akciju i iskoristite priliku da usrećite nekog napuštenog ljubimca.

 

Zvezdarske šapice

30. jul 2019.

 

Besplatna vakcinacija

19. jul 2019.

akcija besplatne vakcinacije,čipovanja i sterilizacije napuštenih pasa i mačaka

 

       JKP "Veterina Beograd" nastavlja sa akcijama koje doprinose zdravlju i smanjivanju populacije napuštenih pasa i mačaka na ulicama Barajeva i rade na podizanju nivoa svesti i odgovornom vlasništvu.

      Upravo takva je i ova akcija, čije realizovanje planiramo sa GO Barajevo, gde  se svim gradjanima koji žele da postanu odgovorni vlasnici to omogućava i to na sledeći način - gradjani koji žele da postanu vlasnici napuštenih pasa sa javnih površina, dolaze na utvrdjenu lokaciju na opštini Barajevo, gde će se psi čipovati i vakcinisati, a ujedno će novi vlasnik kućnog ljubimca moći da zakaže datum besplatne sterilizacije.

      Ista je situacija i kada je reč o mačkama, koje će ovom prilikom moći da se besplatno vakcinišu protiv besnila, čipuju, a budući vlasnici će moći da zakažu sterilizaciju.

      Akcijom su obuhvaćeni svi psi i mačke koji nemaju zvanične vlasnike, odnosno napušteni psi i mačke sa javnih površina o kojima se neko brine, ali nisu evidentirani kao njihovi vlasnici.

Termin i lokacija:

22. - 24.2019 godine

Kancelarija za mlade, Miodraga Vukovića 2, Barajevo

Od 10 do 18 časova

Akcija

21. jun 2019.

akcija besplatnog čipovanja, vakcinacije I sterilizacije napuštenih pasa I mačaka

Veterina Beograd nastavlja sa akcijama koje doprinose smanjenju populacije napuštenih pasa I mačaka na ulicama prestonice I podižu svest o odgovornom vlasništvu.

Upravo takva je I ova akcija, čije realizovanje planiramo sa opštinom Savski venac, gde se svim gradjanima koji žele da postanu odgovorni vlasnici to omogućava I to na sledeći način - gradjani koji žele da postanu vlasnici napuštenih pasa sa javnih površina, dolaze na naknadno utvrdjenu lokaciju na opštinu Savski venac, gde će se psi čipovati I vakcinisati I ujedno će novi vlasnik kućnog ljubimca moći da zakaže datum besplatne sterilizacije.

Ista je situacija I kada je reč o macam, odnosno budućim vlasnicima mačaka, koji će takodje moći da obave besplatno čipovanje, vakcinaciju protiv besnila, kao I da zakažu sterilizaciju.

Akcijom su dakle obuhvaćeni svi psi I mačke koji nemaju zvanične vlasnike, odnosno napušteni psi I mačke sa javnih površina o kojima se neko brine, ali nisu evidentirani kao njihovi vlasnici.Na ovaj način im izlazimo u susret da olakšamo process I uvedemo red u ovu oblast.

 

Termini I lokacije:

* 24.6.2019 - MZ Topčidersko brdo Senjak, Vase Pelagića 54, od 10 do 18 časova

* 25.6.2019 - MZ Topčidersko brdo Senjak, Vase Pelagića 54, od 10 do 18 časova

* 26.6.2019 - MZ Topčidersko brdo Senjak, Vase Pelagića 54, od 10 do 18 časova

Moj ljubimac

13. jun 2019.

Dodela nagrada I revija pobednika konkursa

"moj ljubimac"

Prateći program: Muzičko-scenski program za decu,udomljavanje pasa i radionica za decu

"Odgovorno vlasništvo"

 

Subota, 15.jun, 11 časova

Plato ispred Dečjeg kulturnog centra Beograd

Takovska 8

Dečji kulturni centar Beograd, u saradnji sa JKP "Veterina Beograd" I Organizacijom za poštovanje I brigu o životinjama ORCA, organizovao je treći po redu foto i literarni konkurs za decu i mlade pod nazivom "Moj ljubimac", na koji je pristiglo dvestotine fotografija i tristo pesama dece iz cele Srbije.

Dodela nagrada, revija ljubimaca i program za decu biće održan u subotu, 15.juna, u 11 časova, na platou Dečjeg kulturnog centra Beograd (Takovska 8).Nagradjene fotografije I pesme biće objavljene na sajtu www.dkcb.rs.

U program učestvuju Slobodan Stanišić - književnik I predsednik žirija, mali pesnici - pobednici literarnog konkusa, Dramski atelje "Bajka" I Vokalna grupa DKCB "Nadji svoju zvezdu".Za decu uzrasta od 6 do 10 godina biće organizovana radionica Dečjeg kluba Orkica "Odgovorno vlasništvo".

U okviru programa JKP "Veterina Beograd" organizovaće udomljavanje napuštenih pasqa iz gradskog azila, a svi učesnici I posetioci imaće prilike da dobiju besplatne veterinarske savete.

Osim nagrada za najbolju fotografiju i pesmu biće dodeljene pohvale za fotografije ljubimaca u različitim kategorijama - za najčupavijeg,najsmešnijeg,najveselijeg,najružnijeg,najtužnijeg,najmanjeg,najvećeg,najstarijeg,

najsrećnijeg,najgladnijeg ljubimca,potom za najboljeg druga,za najzaljubljeniji par, ali i za ljubimce sa najvećim ušima,  najdužim repom i brkovima,najkraćim repom i najlepšim očima I osmehom.

                     

Akcija Vračar

07. jun 2019.

akcija besplatnog čipovanja, vakcinacije i sterilizacije napuštenih pasa i mačaka

Vetrina Beograd nastavlja sa akcijama koje doprinose smanjenju populacije napuštenih pasa i mačaka na ulicama prestonice i podižu svest o odgovornom vlasništvu.

Upravo je takva i ova akcija, čije realizovanje planiramo sa opštinom Vračar, gde se svim gradjanima koji žele da postanu odgovorni vlasnici to omogućava i to na sledeći način - gradjani koji žele da postanu vlasnici napuštenih pasa sa javnih površina, dolaze na naknadno utvrdjenu lokaciju na opštini Vračar, gde će se psi čipovati i vakcinisati i ujedno će novi vlasnik kućnog ljubimca moći da zakaže datum besplatne sterilizacije.

Ista je situacija i kada je reč o macama, odnosno budućim vlasnicima mačaka, koji će takodje moći da obave besplatno čipovanje, vakcinaciju protiv besnila, kao i da zakažu sterilizaciju.

Akcijom su dakle obuhvaćeni svi psi i mačke koji nemaju zvanične vlasnike, odnosno napušteni psi i mačke sa javnih površina o kojima se neko brine, ali nisu evidentirani kao njihovi vlasnici.Na ovaj način im izlazimo u susret da olakšamo proces i uvedemo red u ovu oblast.

Termini lokacije:

10.06.2019.godine - zgrada opštine Vračar od 10 do 18 časova

11.06.2019.godine - zgrada opštine Vračar od 10 do 18 časova

12.06.2018.godine - Centar za obrazovanje i kulturu "Božidarac 1947" od 10 do 18 časova

 

obaveštenje

22. maj 2019.

                                          OBAVEŠTENJE

Obaveštavamo naše sugradjane da i danas(23.05.2019) neće biti u funkciji svi fiksni telefoni JKP "Veterina Beograd" zbog radova na telefonskoj mreži.Blagovremeno ćemo obavestiti gradjane kada radovi budu završeni. 

Telefon Zoohigijene,koji je u funkciji je 062 80 90 334.

bg praksa

01. april 2019.

 

                                                          BG PRAKSA 2019

 

Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu poziva studente završnih godina da se prijave za učešće u programu Univerzitetska radna praksa - BG PRAKSA 2019.

BG PRAKSA omogućava studentima da po jedinstvenom modelu obavljaju stručnu praksu u javnim i javnim komunalnim preduzećima, organizacionim jedinicama Gradske uprave, ustanovama kulture i gradskim opštinama i steknu praktična znanja, veštine i relevantno radno iskustvo tokom studija i na taj način unaprede svoje akademsko obrazovanje.

 

Tromesečnu radnu praksu, uz podršku više od 140 mentora, nudi 46 ustanova čiji je osnivač grad Beograd:

Preduzeća: JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“, JP „Gradsko stambeno” , JKP „Beograd put“, Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, JP „Beogradska tvrđava“, JKP „Veterina Beograd“, JKP „Infostan tehnologije“ Beograd, JKP za javne garaže i parkirališta „Parking servis”, Turistička organizacija Beograda, JKP „Pogrebne usluge”, JKP „Gradske pijace“, JKP „Zelenilo Beograd“, gradske opštine: Voždovac, Zemun, Savski venac, Stari grad, Vračar, Grocka, Zvezdara i Mladenovac, ustanove kulture: Biblioteka grada Beograda, Biblioteka „Milutin Bojić“, Biblioteka „Dimitrije Tucović“ Lazarevac, Biblioteka „Vlada Aksentijević“ Obrenovac, Dom omladine Beograda, BITEF teatar, Jugoslovensko dramsko pozorište, Muzej afričke umetnosti - zbirka Vede i dr Zdravka Pečara, Muzej grada Beograda, Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda, „Centar za likovno obrazovanje“ Šumatovačka, Kancelarija za mlade, Gradsko veće, kao i 13 sekretarijata Gradske uprave.

Svim polaznicima programa tokom tri meseca trajanja prakse biće obezbeđena naknada za topli obrok i prevoz. Angažovanje u programu, kao prepoznata relevantna vannastavna aktivnost studenata Univerziteta u Beogradu, nosi i dodatne /nekumulativne/ ESPB bodove.

Konkurs sa svim detaljima o lokacijama i pozicijama za praksu, opisom posla, uslovima za svaku poziciju i potrebnim dokumentima nalazi se na sajtu Centra za razvoj karijere, na stranici http://www.razvojkarijere.bg.ac.rs/bgpraksa   Na istoj strani sajta istaknuti su važni datumi vezani za proces prijave, predselekciju, selekciju, odgovori na najčešće postavljena pitanja, link ka prijavnom formularu za konkurs, kao i “Vodič kroz konkurs” sa pozicijama organizovanim prema fakultetima.

Na konkurs se mogu prijaviti zainteresovani studenti završnih godina osnovnih i master studija u skladu sa navedenim uslovima konkursa za raspisane pozicije.

Za sve kandidate neophodno je da prilože skeniranu potvrdu o redovnom studiranju sa odgovarajućeg fakulteta.

Konkurs je otvoren do 5. maja 2019. godine u ponoć, a prvi dan prakse biće 17. jun 2019.

O PROGRAMU BG PRAKSA:

Program se realizuje desetu godinu za redom zahvaljujući uspešnoj saradnji Univerziteta u Beogradu i Grada Beograda, a osmislio ga je Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu. Do sada je kroz program BG praksa prošlo blizu 2000 studenta sa 27 fakulteta Univerziteta u Beogradu. Program je rezultat zajedničkog nastojanja da što veći broj studenata Univerziteta u Beogradu stekne praktična znanja, veštine i relevantno radno iskustvo tokom studija i tako unapredi svoje akademsko obrazovanje; proistekao iz potrebe da se što većem broju mladih ljudi sa univerzitetskom diplomom pruži podrška u profesionalnom usavršavanju, ali i prepoznavanje važnosti ideje da koncept društveno odgovornog poslovanja postane integralni deo poslovnih strategija javnih preduzeća u Beogradu.

Nova vest

05. mart 2019.

 

Nova godina

04. januar 2019.

 

čipovanje

31. oktobar 2018.

čipovanje,vakcinacija i sterilizacija napuštenih mačaka sa javnih površina

Svi koji bi želeli da priže dom nekoj od napuštenih maca sa javnih površina našeg grad,mogu da to učine kod nas u JKP "Veterina Beograd",gde će moći da obave besplatno čipovanje,vakcinaciju protiv besnila,kao i sterilizaciju (kada mačka bude adekvatne starosne dobi za steriliyaciju).

Potrebno je samo da pozovu broj telefona 011 275 97 85 i zakažu termin kada mogu da dovedu macu.

Svetski dan

04. oktobar 2018.

 

Uvećaj sliku

Mrnjau fest

22. septembar 2018.

Udomite macu na Mrnjau vikendu,

u nedelju 23. septembra u Domu omladine!

 

 Dom omladine Beograda, Veterina Beograd i Društvo Le PETit po šesti put priređuju veliku humanitarnu akciju posvećenu dobrobiti životinja i celoj porodici - Mrnjau vikend! Organizatori pozivaju sve ljubitelje mačaka i one koji će to tek postati: svratite u Dom omladine u nedelju 23. septembra, pronađite i udomite macu svog života i unesite iskricu radosti u svoj dom!

Dođite da predemo zajedno!

Na ovom Mrnjau vikendu će biti ponuđeno preko 50 lepih i zdravih maca spremnih za udomljavanje. Sve mace su spasene sa ulica. Odnegovala ih je i postavila na šapice ekipa odgovornih i predanih aktivista koji nesebično ulažu veliku ljubav, trud i značajna sredstva da mace spremno odu u nove domove.

Sve mace su prošle veterinarski pregled, lepo su vaspitane, razigrane i socijalizovane. Njihovi udomitelji dobiće potpuno zdravog i društvenog ljubimca s navikama neophodnim za život u kući ili stanu.

JKP Veterina Beograd će ozvaničiti ugovore o odgovornom vlasništvu. Mace će dobiti mikročipove i vakcine protiv besnila, i imaće besplatnu sterilizaciju kada dođe vreme. Društveno odgovorne firme će darivati udomljene mace i njihove vlasnike za srećan početak. Kompanija Plus Plus će novim vlasnicima pokloniti kvalitetnu grain-free hranu i prirediti savetovalište za negu i vaspitanje ljubimaca.

 

Brigom za životinje do humanijeg društva

 

Mrnjau vikendi se organizuju radi podizanja svesti zajednice o problemu napuštenih i nezbrinutih životinja. Taj problem ne nastaje spontano već zbog neodgovornog vlasništva i gajenja. Neki vlasnici kućnih ljubimaca, kao i divlje samozvane „odgajivačnice”, rešavaju se neželjenih životinja prosto izbacujući ih na ulicu i tim neljudskim činom unesrećuju životinje i stvaraju problem celoj zajednici. Nažalost, ove godine je na ulice Beograda izbačen enormno veliki broj skotnih mačaka i čitavih legla tek rođenih mačića.

Težnja aktivista okupljenih oko manifestacije Mrnjau vikend jeste da se skretanjem pažnje javnosti na problem napuštenih životinja utiče na strukture vlasti i lokalne samouprave da ovom problemu pristupe ozbiljno, i da se podstakne primena inače veoma dobrog Zakona o dobrobiti životinja iz 2009. godine. Pomenuti zakon propisuje mere zaštite uličnih životinja i načine njihovog zbrinjavanja, i na te poslove obavezuje lokalne samouprave. Nažalost, rad na sprovođenju tog Zakona uglavnom se svodi na delanje pojedinaca i grupa entuzijasta.

 

Mrnjau staratelji - volonteri i entuzijasti

 

Mrnjau staratelji su neformalna grupa ljubitelja životinja koji se predano i savesno bave problemom izgubljenih i odbačenih domaćih mačaka u Beogradu. Neki od njih imaju volonterski staž od čak 15 godina! Mrnjau staratelji su ličnim angažovanjem, svako u svom delu grada, izlečili i sterilisali skoro 2.000 uličnih mačaka. Za mnoge su pronašli i siguran stalni dom.

Mrnjau staratelji naglašavaju da se ogroman broj napuštenih uličnih životinja može vremenom svesti na prihvatljivu meru jedino sprovođenjem Zakona o dobrobiti životinja, blagovremenom sterilizacijom i odgovornim vlasništvom, i podsećaju: odrastanje i život uz ljubimca nije luksuz već potreba, posebno u gradskim uslovima! Mace nas uče integritetu, poštovanju i prihvatanju različitosti, a deci pomažu da odrastu u brižne, empatične ljude!

Šesti Mrnjau vikend se održava u nedelju 23. septembra u Domu omladine Beograda, od 11 do 17h. Ulaz je slobodan, ali će posetioci imati priliku da prilože donaciju za dobrobit mačaka bez doma.

 

Organizatori Mrnjau vikenda

 

Dom omladine Beograda je ustanova kulture i obrazovanja koja već 50 godina kreira i organizuje programe za mlade i u saradnji sa mladima. Spektar delatnosti Doma omladine obuhvata sve umetničke discipline i forme: muziku, film, pozorište, vizuelne umetnosti i nove medije.

JKP Veterina Beograd je gradska institucija u okviru Sekretarijata za komunalne i stambene poslove Grada Beograda. Bavi se dobrobiti i bezbednošću životinja u glavnom gradu - obavlja poslove komunalne zoohigijene, pruža hitnu pomoć ugroženim životinjama i obavlja preglede u svojim veterinarskim klinikama i ambulanti.

Felinološko društvo Le PETit promoviše ideju  odgovornog vlasništva nad životinjama. Društvo je počelo sa radom 2012. godine, a od 2013. je član WCF - World Cat Federation. Društvo Le PETit organizuje Mrnjau vikende, Mrnjau tribine, Mrnjau Fest i mnoge druge akcije i priredbe posvećene dobrobiti životinja.

 

Adrese i kontakti

 

Društvo Le PETit: www.lepetit.rs / lepetit.rs@gmail.com / 063-20-21-21
Dom omladine Beograda: www.domomladine.org / 011-3220-127
Veterina Beograd: www.veterinabeograd.rs / 011-276-4366

Peti dog fest

28. maj 2018.

 

 

 

 

PETI DOG FEST

2. JUNA U DELTA SITIJU

 

Peti Sajam hrane, opreme i kozmetike za pse i druge kućne ljubimce Dog fest u organizaciji magazina Pas, održaće se i ove godine u atrijumu šoping centra Delta City u subotu 2. juna, u periodu od 10 do 20 časova

 

 

I ovogodišnja manifestacija imaće humanitarni karakter, a ove godine, na V Dog festu, svi posetioci moći će da udome sedam kuca iz gradskih azila JKP „Veterina Beograd“. U pet beogradskih prihvatilišta JKP „Veterina Beograd“ u svakom trenutku smešteno je više od 3.000 pasa. Od početka godine usvojeno je  417 nezbrinutih pasa, kako direktno iz prihvatilišta, tako i u okviru akcija usvajanja koje “Veterina Beograd” organizuje ili u njima posredno učestvuje. Nadamo se da će i naša manifestacija doprineti da što više pasa pronađe novi dom.

 

Revija nezbrinutih pasa

 

 

Na centralnom događaju, Reviji nezbrinutih pasa s početkom u 12 časova, crvenim tepihom ove prelepe pse prošetaće poznate ličnosti (novinari, voditelji, glumci, pevači) kako bi promovisali njihovo udomljavanje. Reviju će otvoriti direktor JKP “Veterina Beograd” Budimir Grubić.

 

Štandovi

 

 Na štandovima izlagača moći ćete da dobijete besplatne uzorke hrane, grickalica i poslastica, da se upoznate sa opremom, igračkama, suplementima, kozmetikom, garderobom, uslugama za negu i zdravlje mezimaca… Izlagači će tokom celog dana svim posetiocima davati savete o ishrani i nezi naših najboljih četvoronožnih prijatelja, a pobednicima u svim kategorijama naših takmičenja dodeliće vredne poklon-pakete.

Zabavni program

Kako bi svi posetioci i njihovi psi uživali, kao i uvek do sada pripremili smo celodnevni zabavni i interaktivni program: moći ćete da porazgovarate s poznatima o njihovim ljubimcima, organizovaćemo i Dečji kviz znanja o psima, izbor za najšarmantnijeg i najposlušnijeg psa, takmičenje Šiz friz, kao i Trku do klope. Pobednici će dobiti vredne nagrade koje će obezbediti izlagači.

 

  • Delta City je prvi tržni centar u Srbiji koji je dozvolio unošenje i uvođenje pasa, a magazin Pas ovu manifestaciju s velikim uspehom organizuje već petu godinu zaredom

SATNICA

10.30 Otvaranje manifestacije

12.00  Revija nezbrinutih pasa - poznati šetaju pse iz prihvatilišta JKP “Veterina Beograd” u cilju promocije udomljavanja nezbrinutih životinja

12.30 Razgovor s poznatima o njihovim ljubimcima

13.00 Prezentacija dresure pasa

14.00 Dečji kviz znanja o psima

15.00 Takmi16.00 Izbor za najposlušnijeg psa

17.00 Trka do klope

18.30 Izbor za najšarmantnijeg psa

 

 INFO I PRIJAVE

Svoje mezimce ili mališane za takmičenja možete prijaviti mejlom na pas@petmagazine.rs ili putem fejsbuk stranice Pas - Vaš najbolji magazin. Potrebno je da dostavite vaše ime i prezime, ime mališana i/ili ljubimca i naznačite za koje takmičenje se prijavljujete.

 

 

 

 

 

 

Najfoto 2018

10. maj 2018.

 

 

Tempo

19. april 2018.

JKP “Veterina Beograd” na Festivalu pasa svih rasa u nedelju 22.04. na Adi

 

Veterina Beograd učestvuje u okviru Festivalu pasa svih rasa koje organizuje Tempo na Adi. 4 napuštene kuce iz gradskih prihvatilišta čekaće svog novog vlasnika u periodu od 12 do 13:30 časova.

Pozivamo građane da dodju i ukoliko su u mogućnosti usvoje neku od napuštenih kuca i na taj način mu obezbede topli dom, a zauzvrat dobiju ljubav i najboljeg prijatelja.

 

Arhiva ...

  TRAŽE IH VLASNICI

  ISKUSTVA USVOJITELJA

  KAKO DA IH ČUVATE (saveti)