Nova vest

05. mart 2019.

Ovde unesite novi sadrzaj vesti

Čukarica

20. septembar 2019.

akcija besplatnog čipovanja,vakcinacije i sterilizacije pasa i mačaka

Veterina Beograd nastavlja sa akcijama koje doprinose smanjenju populacije napuštenih pasa i mačaka na ulicama prestonice i podižu svest o odgovornom vlasništvu.

Upravo takva je i ova akcija, čije realizovanje planiramo sa opštinom Čukarica, gde se svim gradjanima koji žele da postnu odgovorni vlasnici to omogućava i to na sledeći način - gradjani koji žele da postanu vlasnici napuštenih pasa sa javnih površina, dolaze na naknadno utvrdjenu lokaciju na opštini Čukarica, gde će se psi čipovati i vakcinisati i ujedno će novi vlasnik kućnog ljubimca moći da zakaže datum besplatne sterilizacije.

Ista je situacija i kada je reč o macama, odnosno budućim vlasnicima mačaka, koji će takodje moći da obave besplatno čipovanje, vakcinaciju protiv besnila, kao i da zakažu sterilizaciju.

Akcijom su dakle obuhvaćeni svi psi i mačke koje nemaju zvanične vlasnike, odnosno napušteni psi i mačke sa javnih površina o kojima se neko brine, ali nisu evidentirani kao njihovi vlasnici.Na ovaj način im izlazimo u susret da olakšamo proces i uvedemo red u ovu oblast.

 

Za akciju besplatnog čipovanja, vakcinaciju i sterilizaciju napuštenih pasa i mačaka na teritoriji opštine Čukarica predvidjene su sledeće lokacije:

- 23.09.2019. godine u prostorijama MZ Sremčica u vremenu od 10 - 18 časova

- 24.09.2019. godine u prostorijama MZ Bele vode u vremenu od 10 - 18 časova

- 25.09.2019. časova u prostorijama MZ Umka u vremenu od 10 - 18 časova

Taš 14.09.2019

12. septembar 2019.

udomite svog najboljeg prijatelja

Tašmajdan, 14.septembar , od 11 do 15 časova

 

Za detaljne informacije kliknite petmagazine.rs/tasmajdan-udomite-svog-novog-najboljeg-prijatelja/

Dan komunalnih službi

10. septembar 2019.

 

 

Surčin

19. avgust 2019.

 

 

besplatna vakcinacija I čipovanje pasa i mačaka

 

U saradnji sa Veterinom Beograd opština Surčin organizuje akciju besplatnog vakcinisanja protiv besnila i čipovanje pasa i mačaka sa ciljem smanjenja populacije napuštenbih životinja na svojoj teritoriji.

Svi ljubitelji životinja koji žele da postanu odgovorni vlasnici dovešće svoje ljubimce na besplatnu vakcinaciju i obeležavanje mikročipom. Novoudomljeni ljubimci će tom prilikom dobiti i pasoše za koje će vlasnici pasa morati da izdvoje 200 dinara odnosno 100 dinara vlasnici mačaka.

Pored ove pogodnosti budući vlasnici pasa i mačaka dogovoriće i datum besplatne kastracije i sterilizacije svojih ljubimaca.

Akcija se odnosi na sve pse i mačke bez zvaničnog vlasnika, napuštenih pasa i mačaka sa javnih površina o kojima se neko brine ali nisu evidentirani kao njihovi vlasnici.

Besplatno vakcinisanje i sterilizacija će se sprovoditi u periodu od 20. do 23. augusta 2019.godine, u periodu od 10.00 do 18.00 časova na sledećim punktovima:

Utorak, 20.08.2019.godine Surčin

Sreda, 21.08.209.godine Dobanovci, prostorije Vatrogasnog doma

Četvrtak, 22.08.2019.godine Jakovo, prostorije mesne zajednice

Petak, 23.08.2019.godine Bečmen, prostorije mesne zajednice.

Pozivamo Vas da svojim prisustvom podržite ovu akciju i iskoristite priliku da usrećite nekog napuštenog ljubimca.

 

Zvezdarske šapice

30. jul 2019.

 

Besplatna vakcinacija

19. jul 2019.

akcija besplatne vakcinacije,čipovanja i sterilizacije napuštenih pasa i mačaka

 

       JKP "Veterina Beograd" nastavlja sa akcijama koje doprinose zdravlju i smanjivanju populacije napuštenih pasa i mačaka na ulicama Barajeva i rade na podizanju nivoa svesti i odgovornom vlasništvu.

      Upravo takva je i ova akcija, čije realizovanje planiramo sa GO Barajevo, gde  se svim gradjanima koji žele da postanu odgovorni vlasnici to omogućava i to na sledeći način - gradjani koji žele da postanu vlasnici napuštenih pasa sa javnih površina, dolaze na utvrdjenu lokaciju na opštini Barajevo, gde će se psi čipovati i vakcinisati, a ujedno će novi vlasnik kućnog ljubimca moći da zakaže datum besplatne sterilizacije.

      Ista je situacija i kada je reč o mačkama, koje će ovom prilikom moći da se besplatno vakcinišu protiv besnila, čipuju, a budući vlasnici će moći da zakažu sterilizaciju.

      Akcijom su obuhvaćeni svi psi i mačke koji nemaju zvanične vlasnike, odnosno napušteni psi i mačke sa javnih površina o kojima se neko brine, ali nisu evidentirani kao njihovi vlasnici.

Termin i lokacija:

22. - 24.2019 godine

Kancelarija za mlade, Miodraga Vukovića 2, Barajevo

Od 10 do 18 časova

Akcija

21. jun 2019.

akcija besplatnog čipovanja, vakcinacije I sterilizacije napuštenih pasa I mačaka

Veterina Beograd nastavlja sa akcijama koje doprinose smanjenju populacije napuštenih pasa I mačaka na ulicama prestonice I podižu svest o odgovornom vlasništvu.

Upravo takva je I ova akcija, čije realizovanje planiramo sa opštinom Savski venac, gde se svim gradjanima koji žele da postanu odgovorni vlasnici to omogućava I to na sledeći način - gradjani koji žele da postanu vlasnici napuštenih pasa sa javnih površina, dolaze na naknadno utvrdjenu lokaciju na opštinu Savski venac, gde će se psi čipovati I vakcinisati I ujedno će novi vlasnik kućnog ljubimca moći da zakaže datum besplatne sterilizacije.

Ista je situacija I kada je reč o macam, odnosno budućim vlasnicima mačaka, koji će takodje moći da obave besplatno čipovanje, vakcinaciju protiv besnila, kao I da zakažu sterilizaciju.

Akcijom su dakle obuhvaćeni svi psi I mačke koji nemaju zvanične vlasnike, odnosno napušteni psi I mačke sa javnih površina o kojima se neko brine, ali nisu evidentirani kao njihovi vlasnici.Na ovaj način im izlazimo u susret da olakšamo process I uvedemo red u ovu oblast.

 

Termini I lokacije:

* 24.6.2019 - MZ Topčidersko brdo Senjak, Vase Pelagića 54, od 10 do 18 časova

* 25.6.2019 - MZ Topčidersko brdo Senjak, Vase Pelagića 54, od 10 do 18 časova

* 26.6.2019 - MZ Topčidersko brdo Senjak, Vase Pelagića 54, od 10 do 18 časova

Moj ljubimac

13. jun 2019.

Dodela nagrada I revija pobednika konkursa

"moj ljubimac"

Prateći program: Muzičko-scenski program za decu,udomljavanje pasa i radionica za decu

"Odgovorno vlasništvo"

 

Subota, 15.jun, 11 časova

Plato ispred Dečjeg kulturnog centra Beograd

Takovska 8

Dečji kulturni centar Beograd, u saradnji sa JKP "Veterina Beograd" I Organizacijom za poštovanje I brigu o životinjama ORCA, organizovao je treći po redu foto i literarni konkurs za decu i mlade pod nazivom "Moj ljubimac", na koji je pristiglo dvestotine fotografija i tristo pesama dece iz cele Srbije.

Dodela nagrada, revija ljubimaca i program za decu biće održan u subotu, 15.juna, u 11 časova, na platou Dečjeg kulturnog centra Beograd (Takovska 8).Nagradjene fotografije I pesme biće objavljene na sajtu www.dkcb.rs.

U program učestvuju Slobodan Stanišić - književnik I predsednik žirija, mali pesnici - pobednici literarnog konkusa, Dramski atelje "Bajka" I Vokalna grupa DKCB "Nadji svoju zvezdu".Za decu uzrasta od 6 do 10 godina biće organizovana radionica Dečjeg kluba Orkica "Odgovorno vlasništvo".

U okviru programa JKP "Veterina Beograd" organizovaće udomljavanje napuštenih pasqa iz gradskog azila, a svi učesnici I posetioci imaće prilike da dobiju besplatne veterinarske savete.

Osim nagrada za najbolju fotografiju i pesmu biće dodeljene pohvale za fotografije ljubimaca u različitim kategorijama - za najčupavijeg,najsmešnijeg,najveselijeg,najružnijeg,najtužnijeg,najmanjeg,najvećeg,najstarijeg,

najsrećnijeg,najgladnijeg ljubimca,potom za najboljeg druga,za najzaljubljeniji par, ali i za ljubimce sa najvećim ušima,  najdužim repom i brkovima,najkraćim repom i najlepšim očima I osmehom.

                     

Akcija Vračar

07. jun 2019.

akcija besplatnog čipovanja, vakcinacije i sterilizacije napuštenih pasa i mačaka

Vetrina Beograd nastavlja sa akcijama koje doprinose smanjenju populacije napuštenih pasa i mačaka na ulicama prestonice i podižu svest o odgovornom vlasništvu.

Upravo je takva i ova akcija, čije realizovanje planiramo sa opštinom Vračar, gde se svim gradjanima koji žele da postanu odgovorni vlasnici to omogućava i to na sledeći način - gradjani koji žele da postanu vlasnici napuštenih pasa sa javnih površina, dolaze na naknadno utvrdjenu lokaciju na opštini Vračar, gde će se psi čipovati i vakcinisati i ujedno će novi vlasnik kućnog ljubimca moći da zakaže datum besplatne sterilizacije.

Ista je situacija i kada je reč o macama, odnosno budućim vlasnicima mačaka, koji će takodje moći da obave besplatno čipovanje, vakcinaciju protiv besnila, kao i da zakažu sterilizaciju.

Akcijom su dakle obuhvaćeni svi psi i mačke koji nemaju zvanične vlasnike, odnosno napušteni psi i mačke sa javnih površina o kojima se neko brine, ali nisu evidentirani kao njihovi vlasnici.Na ovaj način im izlazimo u susret da olakšamo proces i uvedemo red u ovu oblast.

Termini lokacije:

10.06.2019.godine - zgrada opštine Vračar od 10 do 18 časova

11.06.2019.godine - zgrada opštine Vračar od 10 do 18 časova

12.06.2018.godine - Centar za obrazovanje i kulturu "Božidarac 1947" od 10 do 18 časova

 

obaveštenje

22. maj 2019.

                                          OBAVEŠTENJE

Obaveštavamo naše sugradjane da i danas(23.05.2019) neće biti u funkciji svi fiksni telefoni JKP "Veterina Beograd" zbog radova na telefonskoj mreži.Blagovremeno ćemo obavestiti gradjane kada radovi budu završeni. 

Telefon Zoohigijene,koji je u funkciji je 062 80 90 334.

bg praksa

01. april 2019.

 

                                                          BG PRAKSA 2019

 

Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu poziva studente završnih godina da se prijave za učešće u programu Univerzitetska radna praksa - BG PRAKSA 2019.

BG PRAKSA omogućava studentima da po jedinstvenom modelu obavljaju stručnu praksu u javnim i javnim komunalnim preduzećima, organizacionim jedinicama Gradske uprave, ustanovama kulture i gradskim opštinama i steknu praktična znanja, veštine i relevantno radno iskustvo tokom studija i na taj način unaprede svoje akademsko obrazovanje.

 

Tromesečnu radnu praksu, uz podršku više od 140 mentora, nudi 46 ustanova čiji je osnivač grad Beograd:

Preduzeća: JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“, JP „Gradsko stambeno” , JKP „Beograd put“, Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, JP „Beogradska tvrđava“, JKP „Veterina Beograd“, JKP „Infostan tehnologije“ Beograd, JKP za javne garaže i parkirališta „Parking servis”, Turistička organizacija Beograda, JKP „Pogrebne usluge”, JKP „Gradske pijace“, JKP „Zelenilo Beograd“, gradske opštine: Voždovac, Zemun, Savski venac, Stari grad, Vračar, Grocka, Zvezdara i Mladenovac, ustanove kulture: Biblioteka grada Beograda, Biblioteka „Milutin Bojić“, Biblioteka „Dimitrije Tucović“ Lazarevac, Biblioteka „Vlada Aksentijević“ Obrenovac, Dom omladine Beograda, BITEF teatar, Jugoslovensko dramsko pozorište, Muzej afričke umetnosti - zbirka Vede i dr Zdravka Pečara, Muzej grada Beograda, Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda, „Centar za likovno obrazovanje“ Šumatovačka, Kancelarija za mlade, Gradsko veće, kao i 13 sekretarijata Gradske uprave.

Svim polaznicima programa tokom tri meseca trajanja prakse biće obezbeđena naknada za topli obrok i prevoz. Angažovanje u programu, kao prepoznata relevantna vannastavna aktivnost studenata Univerziteta u Beogradu, nosi i dodatne /nekumulativne/ ESPB bodove.

Konkurs sa svim detaljima o lokacijama i pozicijama za praksu, opisom posla, uslovima za svaku poziciju i potrebnim dokumentima nalazi se na sajtu Centra za razvoj karijere, na stranici http://www.razvojkarijere.bg.ac.rs/bgpraksa   Na istoj strani sajta istaknuti su važni datumi vezani za proces prijave, predselekciju, selekciju, odgovori na najčešće postavljena pitanja, link ka prijavnom formularu za konkurs, kao i “Vodič kroz konkurs” sa pozicijama organizovanim prema fakultetima.

Na konkurs se mogu prijaviti zainteresovani studenti završnih godina osnovnih i master studija u skladu sa navedenim uslovima konkursa za raspisane pozicije.

Za sve kandidate neophodno je da prilože skeniranu potvrdu o redovnom studiranju sa odgovarajućeg fakulteta.

Konkurs je otvoren do 5. maja 2019. godine u ponoć, a prvi dan prakse biće 17. jun 2019.

O PROGRAMU BG PRAKSA:

Program se realizuje desetu godinu za redom zahvaljujući uspešnoj saradnji Univerziteta u Beogradu i Grada Beograda, a osmislio ga je Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu. Do sada je kroz program BG praksa prošlo blizu 2000 studenta sa 27 fakulteta Univerziteta u Beogradu. Program je rezultat zajedničkog nastojanja da što veći broj studenata Univerziteta u Beogradu stekne praktična znanja, veštine i relevantno radno iskustvo tokom studija i tako unapredi svoje akademsko obrazovanje; proistekao iz potrebe da se što većem broju mladih ljudi sa univerzitetskom diplomom pruži podrška u profesionalnom usavršavanju, ali i prepoznavanje važnosti ideje da koncept društveno odgovornog poslovanja postane integralni deo poslovnih strategija javnih preduzeća u Beogradu.

Nova vest

05. mart 2019.

 

Nova godina

04. januar 2019.

 

čipovanje

31. oktobar 2018.

čipovanje,vakcinacija i sterilizacija napuštenih mačaka sa javnih površina

Svi koji bi želeli da priže dom nekoj od napuštenih maca sa javnih površina našeg grad,mogu da to učine kod nas u JKP "Veterina Beograd",gde će moći da obave besplatno čipovanje,vakcinaciju protiv besnila,kao i sterilizaciju (kada mačka bude adekvatne starosne dobi za steriliyaciju).

Potrebno je samo da pozovu broj telefona 011 275 97 85 i zakažu termin kada mogu da dovedu macu.

Svetski dan

04. oktobar 2018.

 

Uvećaj sliku

Mrnjau fest

22. septembar 2018.

Udomite macu na Mrnjau vikendu,

u nedelju 23. septembra u Domu omladine!

 

 Dom omladine Beograda, Veterina Beograd i Društvo Le PETit po šesti put priređuju veliku humanitarnu akciju posvećenu dobrobiti životinja i celoj porodici - Mrnjau vikend! Organizatori pozivaju sve ljubitelje mačaka i one koji će to tek postati: svratite u Dom omladine u nedelju 23. septembra, pronađite i udomite macu svog života i unesite iskricu radosti u svoj dom!

Dođite da predemo zajedno!

Na ovom Mrnjau vikendu će biti ponuđeno preko 50 lepih i zdravih maca spremnih za udomljavanje. Sve mace su spasene sa ulica. Odnegovala ih je i postavila na šapice ekipa odgovornih i predanih aktivista koji nesebično ulažu veliku ljubav, trud i značajna sredstva da mace spremno odu u nove domove.

Sve mace su prošle veterinarski pregled, lepo su vaspitane, razigrane i socijalizovane. Njihovi udomitelji dobiće potpuno zdravog i društvenog ljubimca s navikama neophodnim za život u kući ili stanu.

JKP Veterina Beograd će ozvaničiti ugovore o odgovornom vlasništvu. Mace će dobiti mikročipove i vakcine protiv besnila, i imaće besplatnu sterilizaciju kada dođe vreme. Društveno odgovorne firme će darivati udomljene mace i njihove vlasnike za srećan početak. Kompanija Plus Plus će novim vlasnicima pokloniti kvalitetnu grain-free hranu i prirediti savetovalište za negu i vaspitanje ljubimaca.

 

Brigom za životinje do humanijeg društva

 

Mrnjau vikendi se organizuju radi podizanja svesti zajednice o problemu napuštenih i nezbrinutih životinja. Taj problem ne nastaje spontano već zbog neodgovornog vlasništva i gajenja. Neki vlasnici kućnih ljubimaca, kao i divlje samozvane „odgajivačnice”, rešavaju se neželjenih životinja prosto izbacujući ih na ulicu i tim neljudskim činom unesrećuju životinje i stvaraju problem celoj zajednici. Nažalost, ove godine je na ulice Beograda izbačen enormno veliki broj skotnih mačaka i čitavih legla tek rođenih mačića.

Težnja aktivista okupljenih oko manifestacije Mrnjau vikend jeste da se skretanjem pažnje javnosti na problem napuštenih životinja utiče na strukture vlasti i lokalne samouprave da ovom problemu pristupe ozbiljno, i da se podstakne primena inače veoma dobrog Zakona o dobrobiti životinja iz 2009. godine. Pomenuti zakon propisuje mere zaštite uličnih životinja i načine njihovog zbrinjavanja, i na te poslove obavezuje lokalne samouprave. Nažalost, rad na sprovođenju tog Zakona uglavnom se svodi na delanje pojedinaca i grupa entuzijasta.

 

Mrnjau staratelji - volonteri i entuzijasti

 

Mrnjau staratelji su neformalna grupa ljubitelja životinja koji se predano i savesno bave problemom izgubljenih i odbačenih domaćih mačaka u Beogradu. Neki od njih imaju volonterski staž od čak 15 godina! Mrnjau staratelji su ličnim angažovanjem, svako u svom delu grada, izlečili i sterilisali skoro 2.000 uličnih mačaka. Za mnoge su pronašli i siguran stalni dom.

Mrnjau staratelji naglašavaju da se ogroman broj napuštenih uličnih životinja može vremenom svesti na prihvatljivu meru jedino sprovođenjem Zakona o dobrobiti životinja, blagovremenom sterilizacijom i odgovornim vlasništvom, i podsećaju: odrastanje i život uz ljubimca nije luksuz već potreba, posebno u gradskim uslovima! Mace nas uče integritetu, poštovanju i prihvatanju različitosti, a deci pomažu da odrastu u brižne, empatične ljude!

Šesti Mrnjau vikend se održava u nedelju 23. septembra u Domu omladine Beograda, od 11 do 17h. Ulaz je slobodan, ali će posetioci imati priliku da prilože donaciju za dobrobit mačaka bez doma.

 

Organizatori Mrnjau vikenda

 

Dom omladine Beograda je ustanova kulture i obrazovanja koja već 50 godina kreira i organizuje programe za mlade i u saradnji sa mladima. Spektar delatnosti Doma omladine obuhvata sve umetničke discipline i forme: muziku, film, pozorište, vizuelne umetnosti i nove medije.

JKP Veterina Beograd je gradska institucija u okviru Sekretarijata za komunalne i stambene poslove Grada Beograda. Bavi se dobrobiti i bezbednošću životinja u glavnom gradu - obavlja poslove komunalne zoohigijene, pruža hitnu pomoć ugroženim životinjama i obavlja preglede u svojim veterinarskim klinikama i ambulanti.

Felinološko društvo Le PETit promoviše ideju  odgovornog vlasništva nad životinjama. Društvo je počelo sa radom 2012. godine, a od 2013. je član WCF - World Cat Federation. Društvo Le PETit organizuje Mrnjau vikende, Mrnjau tribine, Mrnjau Fest i mnoge druge akcije i priredbe posvećene dobrobiti životinja.

 

Adrese i kontakti

 

Društvo Le PETit: www.lepetit.rs / lepetit.rs@gmail.com / 063-20-21-21
Dom omladine Beograda: www.domomladine.org / 011-3220-127
Veterina Beograd: www.veterinabeograd.rs / 011-276-4366

Peti dog fest

28. maj 2018.

 

 

 

 

PETI DOG FEST

2. JUNA U DELTA SITIJU

 

Peti Sajam hrane, opreme i kozmetike za pse i druge kućne ljubimce Dog fest u organizaciji magazina Pas, održaće se i ove godine u atrijumu šoping centra Delta City u subotu 2. juna, u periodu od 10 do 20 časova

 

 

I ovogodišnja manifestacija imaće humanitarni karakter, a ove godine, na V Dog festu, svi posetioci moći će da udome sedam kuca iz gradskih azila JKP „Veterina Beograd“. U pet beogradskih prihvatilišta JKP „Veterina Beograd“ u svakom trenutku smešteno je više od 3.000 pasa. Od početka godine usvojeno je  417 nezbrinutih pasa, kako direktno iz prihvatilišta, tako i u okviru akcija usvajanja koje “Veterina Beograd” organizuje ili u njima posredno učestvuje. Nadamo se da će i naša manifestacija doprineti da što više pasa pronađe novi dom.

 

Revija nezbrinutih pasa

 

 

Na centralnom događaju, Reviji nezbrinutih pasa s početkom u 12 časova, crvenim tepihom ove prelepe pse prošetaće poznate ličnosti (novinari, voditelji, glumci, pevači) kako bi promovisali njihovo udomljavanje. Reviju će otvoriti direktor JKP “Veterina Beograd” Budimir Grubić.

 

Štandovi

 

 Na štandovima izlagača moći ćete da dobijete besplatne uzorke hrane, grickalica i poslastica, da se upoznate sa opremom, igračkama, suplementima, kozmetikom, garderobom, uslugama za negu i zdravlje mezimaca… Izlagači će tokom celog dana svim posetiocima davati savete o ishrani i nezi naših najboljih četvoronožnih prijatelja, a pobednicima u svim kategorijama naših takmičenja dodeliće vredne poklon-pakete.

Zabavni program

Kako bi svi posetioci i njihovi psi uživali, kao i uvek do sada pripremili smo celodnevni zabavni i interaktivni program: moći ćete da porazgovarate s poznatima o njihovim ljubimcima, organizovaćemo i Dečji kviz znanja o psima, izbor za najšarmantnijeg i najposlušnijeg psa, takmičenje Šiz friz, kao i Trku do klope. Pobednici će dobiti vredne nagrade koje će obezbediti izlagači.

 

  • Delta City je prvi tržni centar u Srbiji koji je dozvolio unošenje i uvođenje pasa, a magazin Pas ovu manifestaciju s velikim uspehom organizuje već petu godinu zaredom

SATNICA

10.30 Otvaranje manifestacije

12.00  Revija nezbrinutih pasa - poznati šetaju pse iz prihvatilišta JKP “Veterina Beograd” u cilju promocije udomljavanja nezbrinutih životinja

12.30 Razgovor s poznatima o njihovim ljubimcima

13.00 Prezentacija dresure pasa

14.00 Dečji kviz znanja o psima

15.00 Takmi16.00 Izbor za najposlušnijeg psa

17.00 Trka do klope

18.30 Izbor za najšarmantnijeg psa

 

 INFO I PRIJAVE

Svoje mezimce ili mališane za takmičenja možete prijaviti mejlom na pas@petmagazine.rs ili putem fejsbuk stranice Pas - Vaš najbolji magazin. Potrebno je da dostavite vaše ime i prezime, ime mališana i/ili ljubimca i naznačite za koje takmičenje se prijavljujete.

 

 

 

 

 

 

Najfoto 2018

10. maj 2018.

 

 

Tempo

19. april 2018.

JKP “Veterina Beograd” na Festivalu pasa svih rasa u nedelju 22.04. na Adi

 

Veterina Beograd učestvuje u okviru Festivalu pasa svih rasa koje organizuje Tempo na Adi. 4 napuštene kuce iz gradskih prihvatilišta čekaće svog novog vlasnika u periodu od 12 do 13:30 časova.

Pozivamo građane da dodju i ukoliko su u mogućnosti usvoje neku od napuštenih kuca i na taj način mu obezbede topli dom, a zauzvrat dobiju ljubav i najboljeg prijatelja.

 

mrnjau vikend

13. april 2018.

 

Udomite macu na Mrnjau vikendu, 15. aprila u Domu omladine!

 

Dom omladine Beograda, Veterina Beograd i Društvo Le PETit po peti put priređuju veliku prolećnu humanitarnu akciju posvećenu dobrobiti životinja i celoj porodici - Mrnjau vikend! Organizatori pozivaju sve ljubitelje mačaka i one koji će to tek postati: svratite u Dom omladine u nedelju 15. aprila, pronađite i udomite macu svog života i unesite iskricu radosti u svoj dom!

Dođite da predemo zajedno!

Na Mrnjau vikendu će biti ponuđeno preko 50 lepih i zdravih maca spremnih za udomljavanje. Sve mace su spasene sa ulica. Odnegovala ih je i postavila na šapice ekipa odgovornih i predanih aktivista koji nesebično ulažu veliku ljubav, trud i značajna sredstva da mace spremne i zdrave odu u nove domove.

Sve mace su prošle veterinarski pregled, lepo su vaspitane, razigrane i socijalizovane. Njihovi udomitelji dobiće potpuno zdravog i društvenog ljubimca s navikama neophodnim za život u stanu.

JKP Veterina Beograd će ozvaničiti ugovore o odgovornom vlasništvu, donirati mikročipove i vakcine protiv besnila, i obaviti besplatnu sterilizaciju ljubimca kada za to dođe vreme.

Društveno odgovorne firme će darivati udomljene mace i njihove vlasnike za srećan početak. Kompanija Plus Plus će novim vlasnicima pokloniti kvalitetnu N&D grain-free hranu, pet-šopovi Aquarius će pripremiti opremu i igračke, a specijalizovani časopis Mačka će prirediti savetovalište za negu i vaspitanje ljubimaca.

Peti Mrnjau vikend se održava u nedelju 15. aprila u Domu omladine Beograda, od 11 do 18h. Ulaz je slobodan, ali će posetioci imati priliku da prilože donaciju za dobrobit mačaka bez doma. JKP „Veterina Beograd“ čipovaće i vakcinisati usvojene mace od 11:30 do 16:30 časova.

Brigom za životinje do humanijeg društva

Mrnjau vikendi se organizuju radi podizanja svesti zajednice o problemu napuštenih i nezbrinutih životinja. Taj problem ne nastaje spontano već zbog neodgovornog vlasništva i gajenja. Neki vlasnici kućnih ljubimaca, kao i divlje samozvane „odgajivačnice”, rešavaju se neželjenih životinja prosto izbacujući ih na ulicu i tim neljudskim činom unesrećuju životinje i stvaraju problem celoj zajednici. Nažalost, ove godine je na ulice Beograda izbačen enormno veliki broj skotnih mačaka i čitavih legla tek rođenih mačića.

   

 

Uskršnja pijaca

03. april 2018.

uskršnja pijaca na kaleniću za sve generacije

JKP "Veterina Beograd" ponovo u  saradnji sa JKP "Gradske pijace",ovg puta u okviru Uskršnje pijace na Kaleniću

U susret najvećem hrišćanskom prazniku Vaskrsu,JKP "Gradske pijace" organizovaće Uskršnju pijacu na pijaci "Kalenić", u sredu , 04.aprila, od 10 do 19 časova.

Učesnici na Uskršnjoj pijaci, od 10 do 13 časova, biće mališani predškolskih ustanova: "Bambi", "Zvezdice", "Beli zeka", "Zemlja čuda" i "Naše malo kraljevstvo". Posetioci manifetacije imaće prilike da uživaju u dečjim likovnim radionicama u oslikavanju jaja, u ulepšavanju platoa pijace "Kalenić" kredama, kao i muzičko-scenskim nastupima.Sva deca koja dodju na pijacu "Kalenić", imaće migučnost da se druže sa omiljenim dečjim maskotama medju kojima su junaci crtanih filmova: "Patrolne šape", "Nindža kornjače" i "Super krila".Ljubitelji pasa, imaće priliku da usvoje kuce iz gradskog prihvatilišta koje će biti odevene u posebno dizajnirana odela.

Svi odrasli imaće prilike na Uskršnjoj pijaci, od 10 do 19 časova, da kupe prigodne uskršnje poklone, uživaju u ukusnoj hrani i piću, kao i da se dobro zabave.

Za vreme programa volonteri Gradskih pijaca deliće sugradjanima ofarbana jaja.

 

Mrnjau fest

12. januar 2018.

mrnjau fest u domu omladine

 

 

Novogodišnji mačkenbal na Mrnjau Festu

 

U subotu i nedelju,13-14.januara društvo Le PETit,Dom omladine Beograda i JKP "Veterina Beograd" po četvrti put priredjuju Mrnjau Fest - jedinstven festival posvećen mačkama!Na Mrnjau Fest će pored prelepih maca biti i puno dobrih vibracija i kreativnosti,jer mačke su od pamtiveka bile pratioci kreativnih ljudi - od umetnika do naučnika, od Leonarda do Tesle.

     

 

Dragi mačkoljupci,dobrodošli u Dom omladine na tradicionalni novogodišnji festival posvećen mačkama - Mrnjau Fest!Dodjite da mrnjaučete,predete,da se mazite,ako treba i frkćete,zatim nešto i naučite,ali prvenstveno da se slatko zabavite.

Tokom ovog mačjeg festivala predstaviće se domaće i strane odgajivačnice,koje će izložiti svoje mace šampione.Mace će se takmičiti za prestižne WCF nagrade,a ljubitelji će moći da se informišu o interesantnim rasama putem prezentacija i direktno od odgajivača.

Mačke i mašta su oduvek išli ruku pod ruku pa je prvi dan festivala obeležen druženjem sa likovima iz predstave "Mačke iz visokog društva",kao i zabavnim i šarenim radionicama-igraonicama.

Tokom drugog dana festivala predstaviće se Mrnjau staratelji i ponudiće zdrave,negovane i lepo vaspitane mace za udomljavanje.

Na Mrnjau Festu biće prilike da svoje mačje blago obradujete nekom ukusnom poslasticom,korpicom ili igračkicama.Na predavanjima i u kontaktu sa veterinarima,specijalistima za ishranu i ponašanje,saznaćete baš sve o macama - o nezi,ishrani,vaspitanju,mitovima i predrasudama.

Ljubitelji mačaka,dobrodošli na četvrti Mrnjau Fest!Dodjite da se družite,radujete,da mazno mrnjaučete i provedete dva dana u dobrom društvu,najboljem - u društvu mačaka!

   

 

Programi za decu u subotu

Subota,12-13h: mačkembal "Mačke iz visokog društva",Teater Talija

U subotu,prvog dana Mrnjau Festa,biće priredjen mjuzikl za decu u izvodjenju Teatra Talija.Ova izuzetno zabavna predstava je uradjena po motivima filma "Mačke iz visokog društva",i na pitak način deci dočarava važnost obrazovanja,tolerancije i lepog vaspitanja.Predstava sed bavi isprepletanim sudbinama uličnih mačaka i jedne mace iz visokog društva.Glavni junaci Tuluz i Vojvotkinja iz pomoć svojih prijatelja(Mari,Lili,Šiz Mačori ...)otkrivaju da medju njima,i pored različitog porekla i načina života,postoje mnogezajedničke sklonosti - ka muzici,plesu,druženju i dobrom provodu.

Subota, 13-14h - dečje dramske igraonice

Posle mjuzikla,Teatar Talija će prirediti školu glume i kreativnog izraza namenjenog deci.To će biti sjajna prilika za razvijanje dečje mašte,spretnosti,pokreta i dramskog talenta.Uz vodjstvo glumaca i kreativaca sa dugogodišnjim iskustvom,mali kreativci će moći da se oprobaju u mnogim zabavnim aktivnostima poput plesa i glume.

Subota,14-17h - kreativne radionice Mačkarijum i Mačka zvrčka

Posle dramskih igraonica,Atelje Kreativistika će prirediti otvorene kreativne radionice za razvijanje dečje spretnosti i mašte.Biće to lepa prilika da najmladji iskažu svoju kreativnost i sa Mrnjau Festa ponesu originalnu svojeručnho napravljenu mačkotvorinu ili poklončić,a mace obraduju nekom zanimljivom korpicom ili igračkom.

   

 

Udomljavanje zdravih i lepih maca

Nedelja,12-17h - udomljavanje u saradnji sa JKP "Veterina Beograd"

U nedelju,drugog dana Festivala,biće organizovano veliko udomljavanje mačaka.Posetioci će imati priliku da izaberu i povedu kući macu svog života - novog čupavog,predivnog i maznog člana porodice.Mace su odnegovali i postavili na šapice Le PETit Mrnjau staratelji - ekipa odgovornih i predanih volontera koji nesebično ulažu veliku ljubav,trud i značajna sredstva da mace odu u nove domove zdrave,negovane i lepo vaspitane.

JKP "Veterina Beograd" će ozvaničiti ugovore o odgovornom vlasništvu,donirati mikročipove i vakcine protiv besnila,i obaviti besplatnu sterilizaciju ljubimaca kada za to dodje vreme.Društveno odgovorne firme će darivati ljubimce i njihove vlasnike za srećan početak.Budući vlasnici svom novom ljubimcu treba da obezbede samo ljubav i brigu!

   

 Takmičenje mačaka

Subota i nedelja,10-18h - Svetska WCF izložba i takmičenje mačaka

Glavni program Mrnjau festa je WCF World Show - licencirano takmičenje mačaka po World Cat Federation pravilima.U prvom delu programa će biti pojedinačno ocenjene za stolom.Zatim će se medjusobno nadmetati u atraktivnim takmičenjima u ringu.Na kraju svakog dana najbolje mačke će se takmičiti za Best in Show titule i nagrade.

U nadmetanju za titule najlepših očekuje se prisustvo izuzetnih mačaka iz Srbije i mnogih evropskih zemalja.Biće zastupljene sve popularne rase:bengalke,birmanke,britanke,mejn kunovi,persijanke,ruske plave,sibirke ali i rase koje se retko vidjaju:abisinke,nebelung,norveške šumske,sfinks,somali i druge.Domaće mace su takodje dobrodošle i ravnopravno se takmiče za nagrade!

Medjunarodni tim sudija predvodi Dr Olga Sergejevna Mironova iz Rusije.Godine 1986. osnovala je klub ljubitelja mačaka Kotofej i prva uvela modernu metodologiju gajenja rasnih mačaka u tadašnjem Sovjetskom savezu.Neumorno je istraživala mačju genetiku,pisala knjige i članke,držala kurseve i seminare.Definisala standarde i bila "kuma" za mnoge autohtone azijske rase,kao što su point sibirske koje je nazvala neva maskerade,zatim ural reks,kurilske bobtejl i donske sfinks mace.Radila je na obnovi tradicionalne sijamske rase,kasnije nazvane tai.Razvila je i jednu potpuno novu rasu - peterbald.

Gajenje rasnih maca je veoma popularan hobi u Rusiji,a Olgin Kotofej je najveći klub sa stotinama uzgajivača.Jedna od sudija biće i naša Svetlana Lalović,ekspert za kratkodlake mačke.

 

Mrnjau Fest za posetioce

 

Mrnjau Fest je otvoren za posetioce u subotu i nedelju 13-14.januara od 10 - 18h.Takmičenje mačaka je oba dana.Programi za decu su u subotu.Udomljavanje maca je u nedelju.Ulaznica je 300 dinara.Za decu predškolskog uzrasta ulaz je slobodan.Sve informacije su na sajtu www.lepetit.rs

NOVA GODINA

30. decembar 2017.

 

 

 

Beatris

28. novembar 2017.

Beatris već godinu i po dana živi u svom novom domu u Kopru u Sloveniji

šnaucerka,koja je preživela požar na novom Beogradu,u poseti svom rodnom gradu

Milan i Doris Žolnir,novi vlasnici Beatris,posetili su za vikend Beograd,kako bi se upoznali sa svima koji su bili u kontaktu sa Beatris nakon tragičnog požara na Novom Beogradu.Tog 9.marta 2016.godine u požaru u soliteru na Novom Beogradu nastradali su  Nadežda i njen sin Milomir,a njihova mezimica Beatris je čudom preživela.Odmah nakon toga zbrinuta je u JKP "Veterina Beograd",gde su o njoj vodili računa stručna lica,a pored ostalog operisana joj je i bešika.Beatris je nakon toga vreme provodila u Direkciji Veterine Beograd,gde je postala miljenica svih zaposlenih,a posebno Tanje Jovičić - Nikolić,koja je ovog vikenda i bila domaćin Beatrisinih novih vlasnika iz Slovenije.Posle završenih svih pravnih procedura Beatris ulazi u program usvajanja i u tih par meseci tražili su se njeni novi vlasnici,koji bi trebalo da ispunjavaju odredjene uslove.

A kako je došlo do toga da Beatris svoj život nastavi baš u Kopru kod Milana i Doris,objašnjavaju upravo njeni vlasnici.

   
     
     

 U maju te iste godine ,kada je izbio požar,Milan i Doris izgubili su svog dugogorišnjeg mezimca,takodje šnaucera Floppy-ja.On je uginuo nakon 12 godina života i ako su se tada zarekli da više neće imati novog psa,sudbina ih je ipak spojila sa Beom.Kako su bili članovi brojnih grupa,ljubitelja šnaucera,saznali su za ovaj slučaj i da se traže novi vlasnici šnaucerke koja je preživela požar.Tada oni odlučuju da se jave,jer kako objašnjava Doris,posebno ih je dirnula njena tragična sudbina.Tu se uključuju Olivera Nikodijević,kao i Jelena Veselinov iz udruženja Beta,koji su spojili Beu i njene nove vlasnike.

Beatris uskoro slavi sedmi rodjendan,i uoči toga njeni novi vlasnici odlučili su da je ponovo dovedu u rodni grad i da poseti njene stare prijatelje.Kako kažu mislili su da nije dobro da je ranije dovedu,jer nije bila spremna.Još se sećaju kako ih je prestravila na samom početku kada su je usvojili,jer je u toku večeri nestala u potpunom mraku,pa su se Milan i Doris isprepadali i pomislili kako su je već izgubili,medjutim već posle nekoliko minuta im se vratila i nikad ih nije napustila.Bea sada živi u Kopru u kući sa velikim dvorištem i maslinjacima,u čijoj blizini je i šuma po kojoj trčkara svaki dan,a beogradska leta i zime zamenila je morskom klimom na koju se potpuno navikla.S obzirom da su Milan i Doris ljubitelji trčanja,tačnije Milan je maratonac,Beatris ima i novi hobi,ona bez problema,kako kaže Milan,sa njim istrči 10 km skoro svakog dana.

I kako je tada,uoči njenog odlaska za Sloveniju,rekao direktor Veterine Beograd Budimir Grubić da rastanak sa njom neće biti lak,ipak je svima sada drago da je sreću pronašla baš kod Milana i Doris i da je sudbina bila blagonaklona u njenom slučaju da joj podari da ostatak života provede u predivnoj prirodi,okružena ljubavlju i pažnjom.Do nekog novog susreta!!

Dečija pijaca

07. novembar 2017.

JKP "veterina Beograd" učestvovala na trećoj po redu dečijoj pijaci u mirijevu

Treću Dečiju pijacu u ovoj godini,u organizaciji JKP "Gradske pijace",GO Zvezdara i JKP "Veterina Beograd",obeležili su najmladji Zvezdarci,koji su se ovoga puta našli u ulozi trgovaca na pijaci "Mirijevo".Subotnje prepodne upotpunilo je druženje sa maskotama planetarno popularnog crtanog filma "Patrolne šape",koje su se fotografisale i igrale sa najmladjim i najsladjim stanovnicima GO Zvezdara. 

 

JKP "Gradske pijace" i JKP "Veterina Beograd",mislili su i na ljubitelje pasa,te su zainteresovani imali priliku da usvoje pse iz gradskog prihvatilišta i pruže im novi dom.Svi psi bili su odeveni u posebno dizajnirana odela omiljenih junaka crtanog filma "Patrolne šape",a usvojitelji su pored novog člana domaćinstva dobili torbu "Ja volim pijacu Mirijevo" pun poljoprivrednih proizvoda kao i hranu za novog člana od Nestle Purina.

Svoju kreativnost i talenat u muzičko-scenskom nastupu i na raznovrsnim radionicama,pokazali su mališani iz predškolskih ustanova "Bubamara","Maslačak","Zvončica","Sunce","Zvezdica","Bambi","Bubarama",KUD "Sveti Sava",učenici O.Š. "Pavle Savić","Despot Stefan Lazarević" i boravak "Onica",kroz folklorne igre, plesne koreografije, recitale, revije, kao i u horskom izvodjenju najpopularnijih dečijih pesama.

 

 

Arhiva ...

  TRAŽE IH VLASNICI

  ISKUSTVA USVOJITELJA

  KAKO DA IH ČUVATE (saveti)