Izložba svih pasa u jednom psu!

07. mart 2017.

Ovde unesite novi sadrzaj vesti

Evropski dani baštine

29. septembar 2017.

evropski dani baštine - nasledje i priroda

 

Gradska opština Vračar i JKP "Veterina Beograd", u subotu 30.septembra u 11 časova u Čuburskom parku,organizuju akciju "Udomljavanje napuštenih pasa" koji su trenutno smešteni uazilima širom Beograda.Cilj ove akcije je promocija principa nenapuštanja kućnih ljubimaca, kao deo šireg koncepta odgovornog vlasništva nad kućnim ljubimcima.

 

24.jun

22. jun 2017.

završetak prolećnih akcija usvajanja napuštenih pasa u parku Tašmajdan u subotu 24.juna

Svi zainteresovani gradjani koji bi hteli da usvoje napuštenu kucu iz gradskih prihvatilišta i pruže joj novi dom mogu to da učine u subotu 24.juna na Tašu u blizini fontane od 12 do 14 časova.

Ovim dogadjajem JKP "Veterina Beograd" završava prolećne akcije usvajanja napuštenih pasa.

Pet kuca iz gradskih prihvatilišta čekaće na svoj novi dom i novog vlasnika.Tom prilikom naši veterinari će davati besplatne savete svim zainteresovanim vlasnicima kućnih ljubimaca, a  Purina Nestle će svakom usvojiocu pokloniti hranu za pse.

Mrnjau vikend

16. jun 2017.

udomite macu svog života na Mrnjau vikendu!

Društvo Le PETit,JKP "Veterina Beograd" i Kulturni centar GRAD,priredjuju priredbu posvećenu mačkama i mačkoljupcima - Mrnjau vikend!Organizatori poručuju: u subotu 17.juna 2017.god svratite u Kulturni centar GRAD na lekovitu dozu predenja,dodjite na mazno mrnjaučemo svi u glas,da se zabavimo,smejemo i informišemo!

 

Treći Le PETit Mrnjau vikend

 

Na Mrnjau vikendu nas očekuju lepe i zdrave mace spremne za udomljavanje.Ako se zaljubite u neku od ponudjenih mačaka moći ćete da je udomite, i tako oplemenite svoj život i porodicu!Odrastanje  uz ljubimca nije luksuz već potreba, posebno u gradskim uslovima, jer nam ljubimci pomažu da odrastemo u brižne, empatične ljude, a odrastanje uz macu nas posebno uči integritetu, poštovanju i prihvatanju različitosti.

Akciju podržavaju i nadležne gradske ustanove.JKP "Veterina Beograd" će ozvaničiti ugovore o odgovornom vlasništvu, donirati opšte i vakcine protiv besnila kao i mokročipove za sve udomljhene mace.

Društveno odgovorne kompanije su pripremile poklone za buduće vlasnike i njihove ljubimce.

Dragi sugradjani, mačkoljubi i vi koji ćete to postati - vidimo se svi u subotu 17.juna u KC GRAD,Braće Krsmanovića 4, od 12 - 18h.Ulaz  je slobodan ali će posetioci imati priliku da prilože donaciju za dobrobit mačaka bez doma.

ČETVRTI DOG FEST

08. jun 2017.

četvrti dog fest

Beogradski sajam hrane,opreme i kozmetike za kućne ljubimce 10.juna u atrijumu šoping mola Delta City od 12 do 20 časova

 

U pet beogradskih prihvatilišta JKP "Veterina Beograd" u svakom trenutku smešteno je više od 3000 pasa.Od početka godine do kraja maja usvojena su tek 234 napuštena psa,kako direktno iz prihvatilišta,tako i u okviru akcija usvajanja koje JKP"Veterina Beograd" organizuje ili u njima posredno učestvuje.Uprkos velikim naporima koje zaposleni u ovom preduzeću ulažu kako bi što više nezbrinutih pasa pronašlo svoj dom, uspeh je nažalost tek kap u moru.

Redakcija magazina Pas i Delta City pozivaju vas da posetite Četvrti Dog fest - beogradski Sajam hrane,opreme i kozmetike za kućne ljubimce.I ovogodišnja manifestacija imaće humanitarni karakte, pa će posetrioci u atrijumu moći da udome sedam pasa iz gradskih prihvatilišta JKP"Veterina Beograd" koje će na centralnom dogadjaju s početkom u 13 časova crvenim tepihom prošetati poznate ličnosti (novinari,vodotelji,glumci,pevači) kako bi promovisali udomljavanje.

 Na štandovima izlagača pronaći ćete sve što vam je potrebno za vašeg kućnog ljubimca: hranu,opremu,igračke,suplemente,kozmetiku,garderobu.......

Kako bi svi posetioci i njihovi psi uživali, pripremili smo celodnevni zabavni i interaktivni  program:moći ćete da porazgovarate sa poznatima o njihovim ljubimcima,organizovaćemo i Dečji kviz znanja o psima, uživaćemo u agality prezentaciju sportskih pasa, izboru najšarmantnijeg i najposlušnijeg psa, takmičenje Šiz friz, kao i u Trci do klope.Pobednici će dobiti vredne nagrade koje će obezbediti sponzori.

Posetioci će moći i da ostave donacije (novac,hrana,ogrlice,sredstva protiv buva i krpelji ....) za nezbrinute pse u azilima.Jedan štand biće ustupljen organizacijama za zaštitu životinja koje će takodje udomljavati napuštene pse i mačke.

Dodjite sa svojim psima, da uživamo zajedno!

SATNICA

12.00 Otvaranje manifestacije

13.00 Revija nezbrinutih pasa - poznati šetaju pse iz prihvatilišta JKP "Veterina Beograd" u cilju promocije udomljavanja nezbrinutih životinja

13.30 Razgovor sa poznatima o njihovim ljubimcima

14.00 Dečji kviz znanja o psima

14.30 Takmičenje Šiz friz

15.30 Agility prezentacija sportskih pasa

16.30 Izbor za najposlušnijeg psa

17.30 Trka do klope

18.30 Izbor za najšarmantnijeg psa

Delta City je prvi tržni centar u Srbiji koji je dozvolio unošenje i uvodjenje pasa, a magazin Pas ovu manifestaciju s velikim uspehom organizuje već četvrtu godinu zaredom.

Subota 27.5.2017

26. maj 2017.

akcije usvajanja napuštenih pasa nastavljaju se u subotu 27.05.u parku Tašmajdan

I ove subote zainteresovani gradjani mogu doći u Park Tašmajdan (kod fontane) da usvoje neku od napuštenih kuca iz gradskih prihvatilišta od 12 do 14 časova.

Ove subote sedam kuca čeka novog vlasnika.Na taj način one će zameniti prihvatilište novim domom.

Akcija se organizuje u okviru prolećnih akcija usvajanja,u kojima je do sada usvojeno sedam pasa.

Sledeće akcije se organizuju u subotu 10.06 od 12:30 do 14 časova - Delta siti (u okviru Dog festa) i 24.06. od a2 do 14 časova i parku Tašmajdan (kod fontane).

U nastavku možete videti kuce koje se usvajaju u subotu na Tašu.

 Ženka,mešanac jazavičara,3,5 godina

 Bigi,mužjak,mešanac,4,5 godine

 Mešanac,mužjak,2 godine

 

 Ženka,mešanac,2 godine

 Mešanac ptičara,mužjak,3 godine

 

tAŠMAJDAN 13.5,.2017

17. maj 2017.

CACA,SIVKA I ČUPKO NAŠLI NOVE VLASNIKE

 

U nastavku prolećnih akcija usvajanja na Tašu tri napuštene kuce iz gradskih prihvatilišta našle su novi dom tokom protekle subote.

Štenci mešanci Caca i Sivka zamenili su prihvatilište novim domom,kao i trogodišnji Čupko.

Njihovi novi vlasnici dobili su na poklon hranu za svoje nove mezimce od sponzora akcija usvajanja Nestle Purina.

 

JKP "Vetrina Beograd" nastavlja organizovanje ovih akcija u cilju smanjenja napuštenih pasa u gradskim prihvatilištima.Takodje nna ovaj način se i gradjani informišu o odgovornom vlasništvu i motivišu da što više usvajaju napuštene pse.

 

Naredne akcije se održavaju na istom mestu u parku Tašmajdan,u blizini fontane u subotu 27.5.2017, kao i  24.06.2017 od 12 do 14 časova.

Tašmajdan 13.5.2017

11. maj 2017.

jedanaest napuštenih kuca čeka nove vlasnike u subotu 13.maja u parku Tašmajdan

 

 
 Živka,ženka,2.5 mes  Caca,ženka,2.5mes

 

Nastavak prolećnih akcija usvajanja napuštenih pasa organizuje se u Parku Tašmajdan ( u bluzini fontane ) u subotu 13.maja od 12 do 14 časova.

   
 mešanac,ženka,1.5god  mešanac,ženka,3 god  Vučko,mužjak,2.5mes

 

Jedanaest kuca,medju njima i četiri štenca,iz gradskih prihvatilišta čekaće na svoj novi dom i novog vlasnika.Tom prilikom naši veterinari će davati i besplatne savete svim zainteresovanim vlasnicima kućnih ljubimaca,a sponzor Purina Nestle će svakom usvojiocu pokloniti hranu za pse.

   
 Čupko,mužjak,3 god  Mešanac,ženka,1.5 god  Crna,ženka,1 god

 

Ovim dogadjajem JKP "Veterina Beograd" nastavlja prolećne akcije usvajanja napuštenih pasa,koje će biti organizovane u parku Tašmajdan tokom maja i juna meseca.

   
 Pera,mužjak,2.5mes Mešanac,ženka,3 god   Haski,mužjak,1.5god

 

SVETSKI DAN NAPUŠTENIH ŽIVOTINJA

04. april 2017.

SVETSKI DAN NAPUŠTENIH ŽIVOTINJA - PRILIKA DA USVOJITE PSA I DOBIJETE NAJBOLJEG PRIJATELJA

 

Svetski dan napuštenih životinja prava je prilika da se prisetite da je vekovima dokazano kako je najbolji čovekov prijatelj upravo pas. Grad Beograd, Sekretarijat za stambene i komunalne poslove i JKP „Veterina Beograd“ Vas zato pozivaju da se priključite akcijama usvajanja pasa.

 

Hiljade divnih pasa, vekovnih čovekovih najboljih prijatelja, nema svoj dom jer su rođeni na ulici od pasa koje je neko ranije napustio ili su i sami izbačeni na ulicu nakon rođenja. Oni zaslužuju dom, pažnju i ljubav. „Veterina Beograd“ ih smešta u jedan od postojećih, sada već pet, gradskih prihvatilišta, sa nadom da je to samo privremeni smeštaj i da će ovi psi naći svoje nove vlasnike, a sa njima i bolji život.

 

Upravo zato, buđenje svesti o potrebi humanog odnosa prema psima, usvajanja i odgovornog vlasništva i jesu glavni ciljevi akcija usvanja pasa i odgovornog vlasništva koje JKP “Veterina Beograd“, kao i Sekretarijat za stambene i komunalne poslove vodi.

 

U ovoj godini, do sada, preko Veterine Beograd 124 napuštenih pasa pronašli su novi dom. Građani sve više iskazuju odgovorni odnos prema psima i tako što se značajno uvećava broj čipovanja, vakcinacije, pa i sterilizacije pasa, a pri šetnjama pasa javnim površinama koristi se povodac.

 

Cilj je da se i u narednim akcijama usvajanja pasa iz gradskih prihvatilišta taj broj dodatno uveća i tako da doprinos izgradnji bezbednijeg, humanijeg i boljeg društva.

 

Svi zainteresovani građani koji žele da usvoje neku od kuca iz naših prihvatilišta mogu da dođu na naše akcije usvajanja u narednom periodu (biće blagovremeno najavljene u medijima) ili u prihvatilišta u Resniku i Zemunu., a dodatno o tome mogu da se informišu na sajtu www.veterinabeograd.rs

Akcija usvajanja 25.03.2017

27. mart 2017.

četiri kuce našle novi dom u akciji usvajanja  JKP "veterina Beograd" na tašu

Da se ljubav ne kupuje pokazali su u subotu 25.3.2017.godine gradjani koji su usvojili pse iz gradskih prihvatilišta u okviru akcije usvajanja u Tašmajdanskom parku.

Četiri kuce, dvogodišnji Miki, jednoipogodišnje Džena i Bela, kao i šestomesečni Majlo zamenili su prihvatilište novim domom.

 

Ovom akcijom počele su redovne prolećne akcije usvajanja napuštenih pasa iz gradskih prihvatilišta.U narednom periodu JKP "Veterina Beograd" organizovaće još ovakvih usvajanja na istoj, kao i drugim gradskim lokacijama.

Hiljade divnih pasa, vekovnih čovekovih prijatelja, nema svoj dom jer su rodjeni na ulici od pasa koje je neko ranije napustio ili su i sami izbačeni na ulicu nakon rodjenja.Oni zaslužuju dom, pažnju i ljubav."Veterina Beograd" ih smešta u jedan od postojećih pet prihvatilišta, sa nadom da je to samo privremeni smeštaj, i da će ovi psi naći svoje nove vlasnike, a sa njima i bolji život.

 

Ovog puta se to ostvarilo Mikiju, Dženi, Beli i Majlu.Vlasnici koji su u akciji usvojili pse, dobili su od sponzora "Purina Nestle" paket hrane za pse.

 

Prolećna akcija

23. mart 2017.

početak prolećnih akcija usvajanja napuštenih pasa u parku Tašmajdan u subotu 25.marta

Svi zainteresovani gradjani koji bi hteli da usvoje napuštenu kucu iz gradskih prihvatilišta i pruže joj novi dom mogu to da učine u subotu 25.marta na Tašmajdanu u blizini fontane od 12 do 14 časova.

Ovim dogadjajem JKP "Veterina Beograd" počinju prolećne akcije usvajanja napuštenih pasa, koje će biti organizovane na različitim lokacijama u gradu trokom narednih meseci.

Pet kuca iz gradskih prihvatilišta čekaće na svoj novi dom i novog vlasnika.Tom prilikom će naši veterinari davati i besplatne savete zainteresovanim vlasnicima kućnih ljubimaca, a sponzor Purina Nestle će svakom usvojiocu pokloniti hranu za pse.

 

Arhiva ...

  TRAŽE IH VLASNICI

  ISKUSTVA USVOJITELJA

  KAKO DA IH ČUVATE (saveti)