DAN ŽIVOTINJA

06. oktobar 2016.

Ovde unesite novi sadrzaj vesti

Nova vest

05. mart 2019.

 

Nova godina

04. januar 2019.

 

čipovanje

31. oktobar 2018.

čipovanje,vakcinacija i sterilizacija napuštenih mačaka sa javnih površina

Svi koji bi želeli da priže dom nekoj od napuštenih maca sa javnih površina našeg grad,mogu da to učine kod nas u JKP "Veterina Beograd",gde će moći da obave besplatno čipovanje,vakcinaciju protiv besnila,kao i sterilizaciju (kada mačka bude adekvatne starosne dobi za steriliyaciju).

Potrebno je samo da pozovu broj telefona 011 275 97 85 i zakažu termin kada mogu da dovedu macu.

Svetski dan

04. oktobar 2018.

 

Uvećaj sliku

Mrnjau fest

22. septembar 2018.

Udomite macu na Mrnjau vikendu,

u nedelju 23. septembra u Domu omladine!

 

 Dom omladine Beograda, Veterina Beograd i Društvo Le PETit po šesti put priređuju veliku humanitarnu akciju posvećenu dobrobiti životinja i celoj porodici - Mrnjau vikend! Organizatori pozivaju sve ljubitelje mačaka i one koji će to tek postati: svratite u Dom omladine u nedelju 23. septembra, pronađite i udomite macu svog života i unesite iskricu radosti u svoj dom!

Dođite da predemo zajedno!

Na ovom Mrnjau vikendu će biti ponuđeno preko 50 lepih i zdravih maca spremnih za udomljavanje. Sve mace su spasene sa ulica. Odnegovala ih je i postavila na šapice ekipa odgovornih i predanih aktivista koji nesebično ulažu veliku ljubav, trud i značajna sredstva da mace spremno odu u nove domove.

Sve mace su prošle veterinarski pregled, lepo su vaspitane, razigrane i socijalizovane. Njihovi udomitelji dobiće potpuno zdravog i društvenog ljubimca s navikama neophodnim za život u kući ili stanu.

JKP Veterina Beograd će ozvaničiti ugovore o odgovornom vlasništvu. Mace će dobiti mikročipove i vakcine protiv besnila, i imaće besplatnu sterilizaciju kada dođe vreme. Društveno odgovorne firme će darivati udomljene mace i njihove vlasnike za srećan početak. Kompanija Plus Plus će novim vlasnicima pokloniti kvalitetnu grain-free hranu i prirediti savetovalište za negu i vaspitanje ljubimaca.

 

Brigom za životinje do humanijeg društva

 

Mrnjau vikendi se organizuju radi podizanja svesti zajednice o problemu napuštenih i nezbrinutih životinja. Taj problem ne nastaje spontano već zbog neodgovornog vlasništva i gajenja. Neki vlasnici kućnih ljubimaca, kao i divlje samozvane „odgajivačnice”, rešavaju se neželjenih životinja prosto izbacujući ih na ulicu i tim neljudskim činom unesrećuju životinje i stvaraju problem celoj zajednici. Nažalost, ove godine je na ulice Beograda izbačen enormno veliki broj skotnih mačaka i čitavih legla tek rođenih mačića.

Težnja aktivista okupljenih oko manifestacije Mrnjau vikend jeste da se skretanjem pažnje javnosti na problem napuštenih životinja utiče na strukture vlasti i lokalne samouprave da ovom problemu pristupe ozbiljno, i da se podstakne primena inače veoma dobrog Zakona o dobrobiti životinja iz 2009. godine. Pomenuti zakon propisuje mere zaštite uličnih životinja i načine njihovog zbrinjavanja, i na te poslove obavezuje lokalne samouprave. Nažalost, rad na sprovođenju tog Zakona uglavnom se svodi na delanje pojedinaca i grupa entuzijasta.

 

Mrnjau staratelji - volonteri i entuzijasti

 

Mrnjau staratelji su neformalna grupa ljubitelja životinja koji se predano i savesno bave problemom izgubljenih i odbačenih domaćih mačaka u Beogradu. Neki od njih imaju volonterski staž od čak 15 godina! Mrnjau staratelji su ličnim angažovanjem, svako u svom delu grada, izlečili i sterilisali skoro 2.000 uličnih mačaka. Za mnoge su pronašli i siguran stalni dom.

Mrnjau staratelji naglašavaju da se ogroman broj napuštenih uličnih životinja može vremenom svesti na prihvatljivu meru jedino sprovođenjem Zakona o dobrobiti životinja, blagovremenom sterilizacijom i odgovornim vlasništvom, i podsećaju: odrastanje i život uz ljubimca nije luksuz već potreba, posebno u gradskim uslovima! Mace nas uče integritetu, poštovanju i prihvatanju različitosti, a deci pomažu da odrastu u brižne, empatične ljude!

Šesti Mrnjau vikend se održava u nedelju 23. septembra u Domu omladine Beograda, od 11 do 17h. Ulaz je slobodan, ali će posetioci imati priliku da prilože donaciju za dobrobit mačaka bez doma.

 

Organizatori Mrnjau vikenda

 

Dom omladine Beograda je ustanova kulture i obrazovanja koja već 50 godina kreira i organizuje programe za mlade i u saradnji sa mladima. Spektar delatnosti Doma omladine obuhvata sve umetničke discipline i forme: muziku, film, pozorište, vizuelne umetnosti i nove medije.

JKP Veterina Beograd je gradska institucija u okviru Sekretarijata za komunalne i stambene poslove Grada Beograda. Bavi se dobrobiti i bezbednošću životinja u glavnom gradu - obavlja poslove komunalne zoohigijene, pruža hitnu pomoć ugroženim životinjama i obavlja preglede u svojim veterinarskim klinikama i ambulanti.

Felinološko društvo Le PETit promoviše ideju  odgovornog vlasništva nad životinjama. Društvo je počelo sa radom 2012. godine, a od 2013. je član WCF - World Cat Federation. Društvo Le PETit organizuje Mrnjau vikende, Mrnjau tribine, Mrnjau Fest i mnoge druge akcije i priredbe posvećene dobrobiti životinja.

 

Adrese i kontakti

 

Društvo Le PETit: www.lepetit.rs / lepetit.rs@gmail.com / 063-20-21-21
Dom omladine Beograda: www.domomladine.org / 011-3220-127
Veterina Beograd: www.veterinabeograd.rs / 011-276-4366

Peti dog fest

28. maj 2018.

 

 

 

 

PETI DOG FEST

2. JUNA U DELTA SITIJU

 

Peti Sajam hrane, opreme i kozmetike za pse i druge kućne ljubimce Dog fest u organizaciji magazina Pas, održaće se i ove godine u atrijumu šoping centra Delta City u subotu 2. juna, u periodu od 10 do 20 časova

 

 

I ovogodišnja manifestacija imaće humanitarni karakter, a ove godine, na V Dog festu, svi posetioci moći će da udome sedam kuca iz gradskih azila JKP „Veterina Beograd“. U pet beogradskih prihvatilišta JKP „Veterina Beograd“ u svakom trenutku smešteno je više od 3.000 pasa. Od početka godine usvojeno je  417 nezbrinutih pasa, kako direktno iz prihvatilišta, tako i u okviru akcija usvajanja koje “Veterina Beograd” organizuje ili u njima posredno učestvuje. Nadamo se da će i naša manifestacija doprineti da što više pasa pronađe novi dom.

 

Revija nezbrinutih pasa

 

 

Na centralnom događaju, Reviji nezbrinutih pasa s početkom u 12 časova, crvenim tepihom ove prelepe pse prošetaće poznate ličnosti (novinari, voditelji, glumci, pevači) kako bi promovisali njihovo udomljavanje. Reviju će otvoriti direktor JKP “Veterina Beograd” Budimir Grubić.

 

Štandovi

 

 Na štandovima izlagača moći ćete da dobijete besplatne uzorke hrane, grickalica i poslastica, da se upoznate sa opremom, igračkama, suplementima, kozmetikom, garderobom, uslugama za negu i zdravlje mezimaca… Izlagači će tokom celog dana svim posetiocima davati savete o ishrani i nezi naših najboljih četvoronožnih prijatelja, a pobednicima u svim kategorijama naših takmičenja dodeliće vredne poklon-pakete.

Zabavni program

Kako bi svi posetioci i njihovi psi uživali, kao i uvek do sada pripremili smo celodnevni zabavni i interaktivni program: moći ćete da porazgovarate s poznatima o njihovim ljubimcima, organizovaćemo i Dečji kviz znanja o psima, izbor za najšarmantnijeg i najposlušnijeg psa, takmičenje Šiz friz, kao i Trku do klope. Pobednici će dobiti vredne nagrade koje će obezbediti izlagači.

 

  • Delta City je prvi tržni centar u Srbiji koji je dozvolio unošenje i uvođenje pasa, a magazin Pas ovu manifestaciju s velikim uspehom organizuje već petu godinu zaredom

SATNICA

10.30 Otvaranje manifestacije

12.00  Revija nezbrinutih pasa - poznati šetaju pse iz prihvatilišta JKP “Veterina Beograd” u cilju promocije udomljavanja nezbrinutih životinja

12.30 Razgovor s poznatima o njihovim ljubimcima

13.00 Prezentacija dresure pasa

14.00 Dečji kviz znanja o psima

15.00 Takmi16.00 Izbor za najposlušnijeg psa

17.00 Trka do klope

18.30 Izbor za najšarmantnijeg psa

 

 INFO I PRIJAVE

Svoje mezimce ili mališane za takmičenja možete prijaviti mejlom na pas@petmagazine.rs ili putem fejsbuk stranice Pas - Vaš najbolji magazin. Potrebno je da dostavite vaše ime i prezime, ime mališana i/ili ljubimca i naznačite za koje takmičenje se prijavljujete.

 

 

 

 

 

 

Najfoto 2018

10. maj 2018.

 

 

Tempo

19. april 2018.

JKP “Veterina Beograd” na Festivalu pasa svih rasa u nedelju 22.04. na Adi

 

Veterina Beograd učestvuje u okviru Festivalu pasa svih rasa koje organizuje Tempo na Adi. 4 napuštene kuce iz gradskih prihvatilišta čekaće svog novog vlasnika u periodu od 12 do 13:30 časova.

Pozivamo građane da dodju i ukoliko su u mogućnosti usvoje neku od napuštenih kuca i na taj način mu obezbede topli dom, a zauzvrat dobiju ljubav i najboljeg prijatelja.

 

mrnjau vikend

13. april 2018.

 

Udomite macu na Mrnjau vikendu, 15. aprila u Domu omladine!

 

Dom omladine Beograda, Veterina Beograd i Društvo Le PETit po peti put priređuju veliku prolećnu humanitarnu akciju posvećenu dobrobiti životinja i celoj porodici - Mrnjau vikend! Organizatori pozivaju sve ljubitelje mačaka i one koji će to tek postati: svratite u Dom omladine u nedelju 15. aprila, pronađite i udomite macu svog života i unesite iskricu radosti u svoj dom!

Dođite da predemo zajedno!

Na Mrnjau vikendu će biti ponuđeno preko 50 lepih i zdravih maca spremnih za udomljavanje. Sve mace su spasene sa ulica. Odnegovala ih je i postavila na šapice ekipa odgovornih i predanih aktivista koji nesebično ulažu veliku ljubav, trud i značajna sredstva da mace spremne i zdrave odu u nove domove.

Sve mace su prošle veterinarski pregled, lepo su vaspitane, razigrane i socijalizovane. Njihovi udomitelji dobiće potpuno zdravog i društvenog ljubimca s navikama neophodnim za život u stanu.

JKP Veterina Beograd će ozvaničiti ugovore o odgovornom vlasništvu, donirati mikročipove i vakcine protiv besnila, i obaviti besplatnu sterilizaciju ljubimca kada za to dođe vreme.

Društveno odgovorne firme će darivati udomljene mace i njihove vlasnike za srećan početak. Kompanija Plus Plus će novim vlasnicima pokloniti kvalitetnu N&D grain-free hranu, pet-šopovi Aquarius će pripremiti opremu i igračke, a specijalizovani časopis Mačka će prirediti savetovalište za negu i vaspitanje ljubimaca.

Peti Mrnjau vikend se održava u nedelju 15. aprila u Domu omladine Beograda, od 11 do 18h. Ulaz je slobodan, ali će posetioci imati priliku da prilože donaciju za dobrobit mačaka bez doma. JKP „Veterina Beograd“ čipovaće i vakcinisati usvojene mace od 11:30 do 16:30 časova.

Brigom za životinje do humanijeg društva

Mrnjau vikendi se organizuju radi podizanja svesti zajednice o problemu napuštenih i nezbrinutih životinja. Taj problem ne nastaje spontano već zbog neodgovornog vlasništva i gajenja. Neki vlasnici kućnih ljubimaca, kao i divlje samozvane „odgajivačnice”, rešavaju se neželjenih životinja prosto izbacujući ih na ulicu i tim neljudskim činom unesrećuju životinje i stvaraju problem celoj zajednici. Nažalost, ove godine je na ulice Beograda izbačen enormno veliki broj skotnih mačaka i čitavih legla tek rođenih mačića.

   

 

Uskršnja pijaca

03. april 2018.

uskršnja pijaca na kaleniću za sve generacije

JKP "Veterina Beograd" ponovo u  saradnji sa JKP "Gradske pijace",ovg puta u okviru Uskršnje pijace na Kaleniću

U susret najvećem hrišćanskom prazniku Vaskrsu,JKP "Gradske pijace" organizovaće Uskršnju pijacu na pijaci "Kalenić", u sredu , 04.aprila, od 10 do 19 časova.

Učesnici na Uskršnjoj pijaci, od 10 do 13 časova, biće mališani predškolskih ustanova: "Bambi", "Zvezdice", "Beli zeka", "Zemlja čuda" i "Naše malo kraljevstvo". Posetioci manifetacije imaće prilike da uživaju u dečjim likovnim radionicama u oslikavanju jaja, u ulepšavanju platoa pijace "Kalenić" kredama, kao i muzičko-scenskim nastupima.Sva deca koja dodju na pijacu "Kalenić", imaće migučnost da se druže sa omiljenim dečjim maskotama medju kojima su junaci crtanih filmova: "Patrolne šape", "Nindža kornjače" i "Super krila".Ljubitelji pasa, imaće priliku da usvoje kuce iz gradskog prihvatilišta koje će biti odevene u posebno dizajnirana odela.

Svi odrasli imaće prilike na Uskršnjoj pijaci, od 10 do 19 časova, da kupe prigodne uskršnje poklone, uživaju u ukusnoj hrani i piću, kao i da se dobro zabave.

Za vreme programa volonteri Gradskih pijaca deliće sugradjanima ofarbana jaja.

 

Mrnjau fest

12. januar 2018.

mrnjau fest u domu omladine

 

 

Novogodišnji mačkenbal na Mrnjau Festu

 

U subotu i nedelju,13-14.januara društvo Le PETit,Dom omladine Beograda i JKP "Veterina Beograd" po četvrti put priredjuju Mrnjau Fest - jedinstven festival posvećen mačkama!Na Mrnjau Fest će pored prelepih maca biti i puno dobrih vibracija i kreativnosti,jer mačke su od pamtiveka bile pratioci kreativnih ljudi - od umetnika do naučnika, od Leonarda do Tesle.

     

 

Dragi mačkoljupci,dobrodošli u Dom omladine na tradicionalni novogodišnji festival posvećen mačkama - Mrnjau Fest!Dodjite da mrnjaučete,predete,da se mazite,ako treba i frkćete,zatim nešto i naučite,ali prvenstveno da se slatko zabavite.

Tokom ovog mačjeg festivala predstaviće se domaće i strane odgajivačnice,koje će izložiti svoje mace šampione.Mace će se takmičiti za prestižne WCF nagrade,a ljubitelji će moći da se informišu o interesantnim rasama putem prezentacija i direktno od odgajivača.

Mačke i mašta su oduvek išli ruku pod ruku pa je prvi dan festivala obeležen druženjem sa likovima iz predstave "Mačke iz visokog društva",kao i zabavnim i šarenim radionicama-igraonicama.

Tokom drugog dana festivala predstaviće se Mrnjau staratelji i ponudiće zdrave,negovane i lepo vaspitane mace za udomljavanje.

Na Mrnjau Festu biće prilike da svoje mačje blago obradujete nekom ukusnom poslasticom,korpicom ili igračkicama.Na predavanjima i u kontaktu sa veterinarima,specijalistima za ishranu i ponašanje,saznaćete baš sve o macama - o nezi,ishrani,vaspitanju,mitovima i predrasudama.

Ljubitelji mačaka,dobrodošli na četvrti Mrnjau Fest!Dodjite da se družite,radujete,da mazno mrnjaučete i provedete dva dana u dobrom društvu,najboljem - u društvu mačaka!

   

 

Programi za decu u subotu

Subota,12-13h: mačkembal "Mačke iz visokog društva",Teater Talija

U subotu,prvog dana Mrnjau Festa,biće priredjen mjuzikl za decu u izvodjenju Teatra Talija.Ova izuzetno zabavna predstava je uradjena po motivima filma "Mačke iz visokog društva",i na pitak način deci dočarava važnost obrazovanja,tolerancije i lepog vaspitanja.Predstava sed bavi isprepletanim sudbinama uličnih mačaka i jedne mace iz visokog društva.Glavni junaci Tuluz i Vojvotkinja iz pomoć svojih prijatelja(Mari,Lili,Šiz Mačori ...)otkrivaju da medju njima,i pored različitog porekla i načina života,postoje mnogezajedničke sklonosti - ka muzici,plesu,druženju i dobrom provodu.

Subota, 13-14h - dečje dramske igraonice

Posle mjuzikla,Teatar Talija će prirediti školu glume i kreativnog izraza namenjenog deci.To će biti sjajna prilika za razvijanje dečje mašte,spretnosti,pokreta i dramskog talenta.Uz vodjstvo glumaca i kreativaca sa dugogodišnjim iskustvom,mali kreativci će moći da se oprobaju u mnogim zabavnim aktivnostima poput plesa i glume.

Subota,14-17h - kreativne radionice Mačkarijum i Mačka zvrčka

Posle dramskih igraonica,Atelje Kreativistika će prirediti otvorene kreativne radionice za razvijanje dečje spretnosti i mašte.Biće to lepa prilika da najmladji iskažu svoju kreativnost i sa Mrnjau Festa ponesu originalnu svojeručnho napravljenu mačkotvorinu ili poklončić,a mace obraduju nekom zanimljivom korpicom ili igračkom.

   

 

Udomljavanje zdravih i lepih maca

Nedelja,12-17h - udomljavanje u saradnji sa JKP "Veterina Beograd"

U nedelju,drugog dana Festivala,biće organizovano veliko udomljavanje mačaka.Posetioci će imati priliku da izaberu i povedu kući macu svog života - novog čupavog,predivnog i maznog člana porodice.Mace su odnegovali i postavili na šapice Le PETit Mrnjau staratelji - ekipa odgovornih i predanih volontera koji nesebično ulažu veliku ljubav,trud i značajna sredstva da mace odu u nove domove zdrave,negovane i lepo vaspitane.

JKP "Veterina Beograd" će ozvaničiti ugovore o odgovornom vlasništvu,donirati mikročipove i vakcine protiv besnila,i obaviti besplatnu sterilizaciju ljubimaca kada za to dodje vreme.Društveno odgovorne firme će darivati ljubimce i njihove vlasnike za srećan početak.Budući vlasnici svom novom ljubimcu treba da obezbede samo ljubav i brigu!

   

 Takmičenje mačaka

Subota i nedelja,10-18h - Svetska WCF izložba i takmičenje mačaka

Glavni program Mrnjau festa je WCF World Show - licencirano takmičenje mačaka po World Cat Federation pravilima.U prvom delu programa će biti pojedinačno ocenjene za stolom.Zatim će se medjusobno nadmetati u atraktivnim takmičenjima u ringu.Na kraju svakog dana najbolje mačke će se takmičiti za Best in Show titule i nagrade.

U nadmetanju za titule najlepših očekuje se prisustvo izuzetnih mačaka iz Srbije i mnogih evropskih zemalja.Biće zastupljene sve popularne rase:bengalke,birmanke,britanke,mejn kunovi,persijanke,ruske plave,sibirke ali i rase koje se retko vidjaju:abisinke,nebelung,norveške šumske,sfinks,somali i druge.Domaće mace su takodje dobrodošle i ravnopravno se takmiče za nagrade!

Medjunarodni tim sudija predvodi Dr Olga Sergejevna Mironova iz Rusije.Godine 1986. osnovala je klub ljubitelja mačaka Kotofej i prva uvela modernu metodologiju gajenja rasnih mačaka u tadašnjem Sovjetskom savezu.Neumorno je istraživala mačju genetiku,pisala knjige i članke,držala kurseve i seminare.Definisala standarde i bila "kuma" za mnoge autohtone azijske rase,kao što su point sibirske koje je nazvala neva maskerade,zatim ural reks,kurilske bobtejl i donske sfinks mace.Radila je na obnovi tradicionalne sijamske rase,kasnije nazvane tai.Razvila je i jednu potpuno novu rasu - peterbald.

Gajenje rasnih maca je veoma popularan hobi u Rusiji,a Olgin Kotofej je najveći klub sa stotinama uzgajivača.Jedna od sudija biće i naša Svetlana Lalović,ekspert za kratkodlake mačke.

 

Mrnjau Fest za posetioce

 

Mrnjau Fest je otvoren za posetioce u subotu i nedelju 13-14.januara od 10 - 18h.Takmičenje mačaka je oba dana.Programi za decu su u subotu.Udomljavanje maca je u nedelju.Ulaznica je 300 dinara.Za decu predškolskog uzrasta ulaz je slobodan.Sve informacije su na sajtu www.lepetit.rs

NOVA GODINA

30. decembar 2017.

 

 

 

Beatris

28. novembar 2017.

Beatris već godinu i po dana živi u svom novom domu u Kopru u Sloveniji

šnaucerka,koja je preživela požar na novom Beogradu,u poseti svom rodnom gradu

Milan i Doris Žolnir,novi vlasnici Beatris,posetili su za vikend Beograd,kako bi se upoznali sa svima koji su bili u kontaktu sa Beatris nakon tragičnog požara na Novom Beogradu.Tog 9.marta 2016.godine u požaru u soliteru na Novom Beogradu nastradali su  Nadežda i njen sin Milomir,a njihova mezimica Beatris je čudom preživela.Odmah nakon toga zbrinuta je u JKP "Veterina Beograd",gde su o njoj vodili računa stručna lica,a pored ostalog operisana joj je i bešika.Beatris je nakon toga vreme provodila u Direkciji Veterine Beograd,gde je postala miljenica svih zaposlenih,a posebno Tanje Jovičić - Nikolić,koja je ovog vikenda i bila domaćin Beatrisinih novih vlasnika iz Slovenije.Posle završenih svih pravnih procedura Beatris ulazi u program usvajanja i u tih par meseci tražili su se njeni novi vlasnici,koji bi trebalo da ispunjavaju odredjene uslove.

A kako je došlo do toga da Beatris svoj život nastavi baš u Kopru kod Milana i Doris,objašnjavaju upravo njeni vlasnici.

   
     
     

 U maju te iste godine ,kada je izbio požar,Milan i Doris izgubili su svog dugogorišnjeg mezimca,takodje šnaucera Floppy-ja.On je uginuo nakon 12 godina života i ako su se tada zarekli da više neće imati novog psa,sudbina ih je ipak spojila sa Beom.Kako su bili članovi brojnih grupa,ljubitelja šnaucera,saznali su za ovaj slučaj i da se traže novi vlasnici šnaucerke koja je preživela požar.Tada oni odlučuju da se jave,jer kako objašnjava Doris,posebno ih je dirnula njena tragična sudbina.Tu se uključuju Olivera Nikodijević,kao i Jelena Veselinov iz udruženja Beta,koji su spojili Beu i njene nove vlasnike.

Beatris uskoro slavi sedmi rodjendan,i uoči toga njeni novi vlasnici odlučili su da je ponovo dovedu u rodni grad i da poseti njene stare prijatelje.Kako kažu mislili su da nije dobro da je ranije dovedu,jer nije bila spremna.Još se sećaju kako ih je prestravila na samom početku kada su je usvojili,jer je u toku večeri nestala u potpunom mraku,pa su se Milan i Doris isprepadali i pomislili kako su je već izgubili,medjutim već posle nekoliko minuta im se vratila i nikad ih nije napustila.Bea sada živi u Kopru u kući sa velikim dvorištem i maslinjacima,u čijoj blizini je i šuma po kojoj trčkara svaki dan,a beogradska leta i zime zamenila je morskom klimom na koju se potpuno navikla.S obzirom da su Milan i Doris ljubitelji trčanja,tačnije Milan je maratonac,Beatris ima i novi hobi,ona bez problema,kako kaže Milan,sa njim istrči 10 km skoro svakog dana.

I kako je tada,uoči njenog odlaska za Sloveniju,rekao direktor Veterine Beograd Budimir Grubić da rastanak sa njom neće biti lak,ipak je svima sada drago da je sreću pronašla baš kod Milana i Doris i da je sudbina bila blagonaklona u njenom slučaju da joj podari da ostatak života provede u predivnoj prirodi,okružena ljubavlju i pažnjom.Do nekog novog susreta!!

Dečija pijaca

07. novembar 2017.

JKP "veterina Beograd" učestvovala na trećoj po redu dečijoj pijaci u mirijevu

Treću Dečiju pijacu u ovoj godini,u organizaciji JKP "Gradske pijace",GO Zvezdara i JKP "Veterina Beograd",obeležili su najmladji Zvezdarci,koji su se ovoga puta našli u ulozi trgovaca na pijaci "Mirijevo".Subotnje prepodne upotpunilo je druženje sa maskotama planetarno popularnog crtanog filma "Patrolne šape",koje su se fotografisale i igrale sa najmladjim i najsladjim stanovnicima GO Zvezdara. 

 

JKP "Gradske pijace" i JKP "Veterina Beograd",mislili su i na ljubitelje pasa,te su zainteresovani imali priliku da usvoje pse iz gradskog prihvatilišta i pruže im novi dom.Svi psi bili su odeveni u posebno dizajnirana odela omiljenih junaka crtanog filma "Patrolne šape",a usvojitelji su pored novog člana domaćinstva dobili torbu "Ja volim pijacu Mirijevo" pun poljoprivrednih proizvoda kao i hranu za novog člana od Nestle Purina.

Svoju kreativnost i talenat u muzičko-scenskom nastupu i na raznovrsnim radionicama,pokazali su mališani iz predškolskih ustanova "Bubamara","Maslačak","Zvončica","Sunce","Zvezdica","Bambi","Bubarama",KUD "Sveti Sava",učenici O.Š. "Pavle Savić","Despot Stefan Lazarević" i boravak "Onica",kroz folklorne igre, plesne koreografije, recitale, revije, kao i u horskom izvodjenju najpopularnijih dečijih pesama.

 

 

naj njuska

05. oktobar 2017.

Kinološko društvo Novi Beograd, u subotu 07.10. organizuje u Kombank Areni, kinološku manifestaciju pod nazivom:

 

 Izbor najlepše kuce Beograda

 

 "naj njuška Beograda"

 

  PRAVO UČEŠĆA IMAJU SVI MEŠANCI I RASNI PSI

 

Takmičenje pasa će biti u sledećim kategorijama:

- najlepši par: pas i dete

- najneposlušniji pas

- naj pogled

- naj rep

- pas od 3 meseca - 15 meseci

- pas preko 15 meseci

Tom prilikom i JKP "Veterina Beograd" udomljavaće napuštene kuce iz prihvatilišta.Novi vlasnici kuca moći će u periodu od 11 - 12.30 časova da udome neku od napuštenih kuca, i da uz potpisivanje ugovora, dobiju čipovanog i vakcinisanog kućnog ljubimca i novog člana porodice.

Uporedo sa održav anjem gore navedene izložbe, biće organizovana i druga medjunarodna specijalizovana izložba belgijskih ovčara, gde će suditi jedan od najpoznatijih evropskih sudija, Pietro Bottagisio.

Evropski dani baštine

29. septembar 2017.

evropski dani baštine - nasledje i priroda

 

Gradska opština Vračar i JKP "Veterina Beograd", u subotu 30.septembra u 11 časova u Čuburskom parku,organizuju akciju "Udomljavanje napuštenih pasa" koji su trenutno smešteni uazilima širom Beograda.Cilj ove akcije je promocija principa nenapuštanja kućnih ljubimaca, kao deo šireg koncepta odgovornog vlasništva nad kućnim ljubimcima.

 

24.jun

22. jun 2017.

završetak prolećnih akcija usvajanja napuštenih pasa u parku Tašmajdan u subotu 24.juna

Svi zainteresovani gradjani koji bi hteli da usvoje napuštenu kucu iz gradskih prihvatilišta i pruže joj novi dom mogu to da učine u subotu 24.juna na Tašu u blizini fontane od 12 do 14 časova.

Ovim dogadjajem JKP "Veterina Beograd" završava prolećne akcije usvajanja napuštenih pasa.

Pet kuca iz gradskih prihvatilišta čekaće na svoj novi dom i novog vlasnika.Tom prilikom naši veterinari će davati besplatne savete svim zainteresovanim vlasnicima kućnih ljubimaca, a  Purina Nestle će svakom usvojiocu pokloniti hranu za pse.

Mrnjau vikend

16. jun 2017.

udomite macu svog života na Mrnjau vikendu!

Društvo Le PETit,JKP "Veterina Beograd" i Kulturni centar GRAD,priredjuju priredbu posvećenu mačkama i mačkoljupcima - Mrnjau vikend!Organizatori poručuju: u subotu 17.juna 2017.god svratite u Kulturni centar GRAD na lekovitu dozu predenja,dodjite na mazno mrnjaučemo svi u glas,da se zabavimo,smejemo i informišemo!

 

Treći Le PETit Mrnjau vikend

 

Na Mrnjau vikendu nas očekuju lepe i zdrave mace spremne za udomljavanje.Ako se zaljubite u neku od ponudjenih mačaka moći ćete da je udomite, i tako oplemenite svoj život i porodicu!Odrastanje  uz ljubimca nije luksuz već potreba, posebno u gradskim uslovima, jer nam ljubimci pomažu da odrastemo u brižne, empatične ljude, a odrastanje uz macu nas posebno uči integritetu, poštovanju i prihvatanju različitosti.

Akciju podržavaju i nadležne gradske ustanove.JKP "Veterina Beograd" će ozvaničiti ugovore o odgovornom vlasništvu, donirati opšte i vakcine protiv besnila kao i mokročipove za sve udomljhene mace.

Društveno odgovorne kompanije su pripremile poklone za buduće vlasnike i njihove ljubimce.

Dragi sugradjani, mačkoljubi i vi koji ćete to postati - vidimo se svi u subotu 17.juna u KC GRAD,Braće Krsmanovića 4, od 12 - 18h.Ulaz  je slobodan ali će posetioci imati priliku da prilože donaciju za dobrobit mačaka bez doma.

ČETVRTI DOG FEST

08. jun 2017.

četvrti dog fest

Beogradski sajam hrane,opreme i kozmetike za kućne ljubimce 10.juna u atrijumu šoping mola Delta City od 12 do 20 časova

 

U pet beogradskih prihvatilišta JKP "Veterina Beograd" u svakom trenutku smešteno je više od 3000 pasa.Od početka godine do kraja maja usvojena su tek 234 napuštena psa,kako direktno iz prihvatilišta,tako i u okviru akcija usvajanja koje JKP"Veterina Beograd" organizuje ili u njima posredno učestvuje.Uprkos velikim naporima koje zaposleni u ovom preduzeću ulažu kako bi što više nezbrinutih pasa pronašlo svoj dom, uspeh je nažalost tek kap u moru.

Redakcija magazina Pas i Delta City pozivaju vas da posetite Četvrti Dog fest - beogradski Sajam hrane,opreme i kozmetike za kućne ljubimce.I ovogodišnja manifestacija imaće humanitarni karakte, pa će posetrioci u atrijumu moći da udome sedam pasa iz gradskih prihvatilišta JKP"Veterina Beograd" koje će na centralnom dogadjaju s početkom u 13 časova crvenim tepihom prošetati poznate ličnosti (novinari,vodotelji,glumci,pevači) kako bi promovisali udomljavanje.

 Na štandovima izlagača pronaći ćete sve što vam je potrebno za vašeg kućnog ljubimca: hranu,opremu,igračke,suplemente,kozmetiku,garderobu.......

Kako bi svi posetioci i njihovi psi uživali, pripremili smo celodnevni zabavni i interaktivni  program:moći ćete da porazgovarate sa poznatima o njihovim ljubimcima,organizovaćemo i Dečji kviz znanja o psima, uživaćemo u agality prezentaciju sportskih pasa, izboru najšarmantnijeg i najposlušnijeg psa, takmičenje Šiz friz, kao i u Trci do klope.Pobednici će dobiti vredne nagrade koje će obezbediti sponzori.

Posetioci će moći i da ostave donacije (novac,hrana,ogrlice,sredstva protiv buva i krpelji ....) za nezbrinute pse u azilima.Jedan štand biće ustupljen organizacijama za zaštitu životinja koje će takodje udomljavati napuštene pse i mačke.

Dodjite sa svojim psima, da uživamo zajedno!

SATNICA

12.00 Otvaranje manifestacije

13.00 Revija nezbrinutih pasa - poznati šetaju pse iz prihvatilišta JKP "Veterina Beograd" u cilju promocije udomljavanja nezbrinutih životinja

13.30 Razgovor sa poznatima o njihovim ljubimcima

14.00 Dečji kviz znanja o psima

14.30 Takmičenje Šiz friz

15.30 Agility prezentacija sportskih pasa

16.30 Izbor za najposlušnijeg psa

17.30 Trka do klope

18.30 Izbor za najšarmantnijeg psa

Delta City je prvi tržni centar u Srbiji koji je dozvolio unošenje i uvodjenje pasa, a magazin Pas ovu manifestaciju s velikim uspehom organizuje već četvrtu godinu zaredom.

Subota 27.5.2017

26. maj 2017.

akcije usvajanja napuštenih pasa nastavljaju se u subotu 27.05.u parku Tašmajdan

I ove subote zainteresovani gradjani mogu doći u Park Tašmajdan (kod fontane) da usvoje neku od napuštenih kuca iz gradskih prihvatilišta od 12 do 14 časova.

Ove subote sedam kuca čeka novog vlasnika.Na taj način one će zameniti prihvatilište novim domom.

Akcija se organizuje u okviru prolećnih akcija usvajanja,u kojima je do sada usvojeno sedam pasa.

Sledeće akcije se organizuju u subotu 10.06 od 12:30 do 14 časova - Delta siti (u okviru Dog festa) i 24.06. od a2 do 14 časova i parku Tašmajdan (kod fontane).

U nastavku možete videti kuce koje se usvajaju u subotu na Tašu.

 Ženka,mešanac jazavičara,3,5 godina

 Bigi,mužjak,mešanac,4,5 godine

 Mešanac,mužjak,2 godine

 

 Ženka,mešanac,2 godine

 Mešanac ptičara,mužjak,3 godine

 

tAŠMAJDAN 13.5,.2017

17. maj 2017.

CACA,SIVKA I ČUPKO NAŠLI NOVE VLASNIKE

 

U nastavku prolećnih akcija usvajanja na Tašu tri napuštene kuce iz gradskih prihvatilišta našle su novi dom tokom protekle subote.

Štenci mešanci Caca i Sivka zamenili su prihvatilište novim domom,kao i trogodišnji Čupko.

Njihovi novi vlasnici dobili su na poklon hranu za svoje nove mezimce od sponzora akcija usvajanja Nestle Purina.

 

JKP "Vetrina Beograd" nastavlja organizovanje ovih akcija u cilju smanjenja napuštenih pasa u gradskim prihvatilištima.Takodje nna ovaj način se i gradjani informišu o odgovornom vlasništvu i motivišu da što više usvajaju napuštene pse.

 

Naredne akcije se održavaju na istom mestu u parku Tašmajdan,u blizini fontane u subotu 27.5.2017, kao i  24.06.2017 od 12 do 14 časova.

Tašmajdan 13.5.2017

11. maj 2017.

jedanaest napuštenih kuca čeka nove vlasnike u subotu 13.maja u parku Tašmajdan

 

 
 Živka,ženka,2.5 mes  Caca,ženka,2.5mes

 

Nastavak prolećnih akcija usvajanja napuštenih pasa organizuje se u Parku Tašmajdan ( u bluzini fontane ) u subotu 13.maja od 12 do 14 časova.

   
 mešanac,ženka,1.5god  mešanac,ženka,3 god  Vučko,mužjak,2.5mes

 

Jedanaest kuca,medju njima i četiri štenca,iz gradskih prihvatilišta čekaće na svoj novi dom i novog vlasnika.Tom prilikom naši veterinari će davati i besplatne savete svim zainteresovanim vlasnicima kućnih ljubimaca,a sponzor Purina Nestle će svakom usvojiocu pokloniti hranu za pse.

   
 Čupko,mužjak,3 god  Mešanac,ženka,1.5 god  Crna,ženka,1 god

 

Ovim dogadjajem JKP "Veterina Beograd" nastavlja prolećne akcije usvajanja napuštenih pasa,koje će biti organizovane u parku Tašmajdan tokom maja i juna meseca.

   
 Pera,mužjak,2.5mes Mešanac,ženka,3 god   Haski,mužjak,1.5god

 

SVETSKI DAN NAPUŠTENIH ŽIVOTINJA

04. april 2017.

SVETSKI DAN NAPUŠTENIH ŽIVOTINJA - PRILIKA DA USVOJITE PSA I DOBIJETE NAJBOLJEG PRIJATELJA

 

Svetski dan napuštenih životinja prava je prilika da se prisetite da je vekovima dokazano kako je najbolji čovekov prijatelj upravo pas. Grad Beograd, Sekretarijat za stambene i komunalne poslove i JKP „Veterina Beograd“ Vas zato pozivaju da se priključite akcijama usvajanja pasa.

 

Hiljade divnih pasa, vekovnih čovekovih najboljih prijatelja, nema svoj dom jer su rođeni na ulici od pasa koje je neko ranije napustio ili su i sami izbačeni na ulicu nakon rođenja. Oni zaslužuju dom, pažnju i ljubav. „Veterina Beograd“ ih smešta u jedan od postojećih, sada već pet, gradskih prihvatilišta, sa nadom da je to samo privremeni smeštaj i da će ovi psi naći svoje nove vlasnike, a sa njima i bolji život.

 

Upravo zato, buđenje svesti o potrebi humanog odnosa prema psima, usvajanja i odgovornog vlasništva i jesu glavni ciljevi akcija usvanja pasa i odgovornog vlasništva koje JKP “Veterina Beograd“, kao i Sekretarijat za stambene i komunalne poslove vodi.

 

U ovoj godini, do sada, preko Veterine Beograd 124 napuštenih pasa pronašli su novi dom. Građani sve više iskazuju odgovorni odnos prema psima i tako što se značajno uvećava broj čipovanja, vakcinacije, pa i sterilizacije pasa, a pri šetnjama pasa javnim površinama koristi se povodac.

 

Cilj je da se i u narednim akcijama usvajanja pasa iz gradskih prihvatilišta taj broj dodatno uveća i tako da doprinos izgradnji bezbednijeg, humanijeg i boljeg društva.

 

Svi zainteresovani građani koji žele da usvoje neku od kuca iz naših prihvatilišta mogu da dođu na naše akcije usvajanja u narednom periodu (biće blagovremeno najavljene u medijima) ili u prihvatilišta u Resniku i Zemunu., a dodatno o tome mogu da se informišu na sajtu www.veterinabeograd.rs

Akcija usvajanja 25.03.2017

27. mart 2017.

četiri kuce našle novi dom u akciji usvajanja  JKP "veterina Beograd" na tašu

Da se ljubav ne kupuje pokazali su u subotu 25.3.2017.godine gradjani koji su usvojili pse iz gradskih prihvatilišta u okviru akcije usvajanja u Tašmajdanskom parku.

Četiri kuce, dvogodišnji Miki, jednoipogodišnje Džena i Bela, kao i šestomesečni Majlo zamenili su prihvatilište novim domom.

 

Ovom akcijom počele su redovne prolećne akcije usvajanja napuštenih pasa iz gradskih prihvatilišta.U narednom periodu JKP "Veterina Beograd" organizovaće još ovakvih usvajanja na istoj, kao i drugim gradskim lokacijama.

Hiljade divnih pasa, vekovnih čovekovih prijatelja, nema svoj dom jer su rodjeni na ulici od pasa koje je neko ranije napustio ili su i sami izbačeni na ulicu nakon rodjenja.Oni zaslužuju dom, pažnju i ljubav."Veterina Beograd" ih smešta u jedan od postojećih pet prihvatilišta, sa nadom da je to samo privremeni smeštaj, i da će ovi psi naći svoje nove vlasnike, a sa njima i bolji život.

 

Ovog puta se to ostvarilo Mikiju, Dženi, Beli i Majlu.Vlasnici koji su u akciji usvojili pse, dobili su od sponzora "Purina Nestle" paket hrane za pse.

 

Prolećna akcija

23. mart 2017.

početak prolećnih akcija usvajanja napuštenih pasa u parku Tašmajdan u subotu 25.marta

Svi zainteresovani gradjani koji bi hteli da usvoje napuštenu kucu iz gradskih prihvatilišta i pruže joj novi dom mogu to da učine u subotu 25.marta na Tašmajdanu u blizini fontane od 12 do 14 časova.

Ovim dogadjajem JKP "Veterina Beograd" počinju prolećne akcije usvajanja napuštenih pasa, koje će biti organizovane na različitim lokacijama u gradu trokom narednih meseci.

Pet kuca iz gradskih prihvatilišta čekaće na svoj novi dom i novog vlasnika.Tom prilikom će naši veterinari davati i besplatne savete zainteresovanim vlasnicima kućnih ljubimaca, a sponzor Purina Nestle će svakom usvojiocu pokloniti hranu za pse.

 

Arhiva ...

  TRAŽE IH VLASNICI

  ISKUSTVA USVOJITELJA

  KAKO DA IH ČUVATE (saveti)